Index Vakbarát Hírportál

Kína már teszteli saját mRNS-vakcináját

2023. január 7., szombat 12:56

A kínai CanSino Biologics megkezdte mRNS-alapú koronavírus elleni emlékeztető vakcinájának tesztelését − közölte a vállalat csütörtökön késő este a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

A CS-2034 néven ismert vakcina a vírus új omikron-változatait célozza, amelyek a Kínában azóta végigsöprő fertőzések túlnyomó többségéért felelősek, hogy az ország a múlt hónapban megkezdte a szigorú korlátozások kivezetését − írja a Reuters hírügynökség

Kína eddig kilenc hazai fejlesztésű koronavírus-vakcinát engedélyezett használatra, beleértve az inaktivált vakcinákat is, de egyiket sem igazították hozzá a jelenleg terjedő, nagymértékben fertőző omikron-változat és annak variánsai ellen.

A CanSino emlékeztető oltás Kína egyik első hazai fejlesztésű vakcinája, amely a Pfizer–BioNTech és a Moderna által nemzetközileg szabadalmaztatott vakcinákhoz hasonló mRNS-technológián alapul.

Csütörtökön a CanSino a hongkongi tőzsdére benyújtott jelentésében „pozitív” időközi adatokról számolt be a középfázisú klinikai vizsgálaton. A CanSino szerint az mRNS-vakcina gyártásának első fázisában 100 millió adagot lehetne előállítani.

Rovatok