Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk az apróért is lehajol, 1700 forintot kér saját Twitter-tartalmaiért

2023. július 5., szerda 10:52

Szinte nem telik el olyan nap, hogy Elon Musk ne keveredne valamilyen botrányba, az elmúlt időszakban ugyanis rendre kiakasztotta legújabb játszóterének, a Twitternek a felhasználóit – most pedig még pénzt is kérne a tartalmaiért.

Több felhasználó is értesítést kaphatott a napokban a Twittertől, miszerint mostantól havi 1719,20 forintért cserébe feliratkozhatnak Elon Musk Twitter-oldalára. Az előfizetéssel a közösségi oldal szerint a következő bónuszokat kapják a rajongók:

Kapsz majd egy nyilvános előfizetői jelvényt, amellyel könnyebben felismerhetnek, és könnyebb a csevegés és a kapcsolatfelvétel

– olvasható a Twitteren. Havi 1700 forintért cserébe tehát túl sok extrát nem kap, még csak a hitelesítést jelző kék pipát sem (azért további 3619,50 forintot kell fizetnie havonta), cserébe azonban mindenki egy pillantással megmondhatja a profiljáról, hogy hatalmas rajongója Elon Musknak.

A felület emellett azt sem részletezi, hogy mit jelent a könnyebb csevegés és kapcsolatfelvétel, ha tippelnünk kellene, akkor viszont arra gondolnánk, hogy a milliárdosnak küldött üzenetek közül előrébb lesznek sorolva azok, akik egyben feliratkozók is.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a Twitter a napokban korlátokat is bevezetett, ezzel kezelve az „extrém szintű” adatgyűjtést és a rendszer manipulálását. Mint kiderült, az ellenőrzött Twitter-felhasználókat ideiglenesen napi 6000 bejegyzés olvasására korlátozták, amit később 8, majd 10 ezerre emeltek.

Eközben az ellenőrizetlen fiókokat – a kék pipa nélkülieket – kezdetben napi 600 bejegyzés olvasására korlátozták, míg az új, ellenőrizetlen fiókokat napi 300 bejegyzésre. Ezeket a számokat később 800-ra, illetve 400-ra, majd 1000-re és 500-ra emelték. Az újítás persze azonnal kiverte a biztosítékot a felhasználóknál, a megadott limitnél ugyanis a többség jóval több poszton görgetett át naponta, Musk azonban inkább csak poént űzött a dühöngő felhasználókból.

Rovatok