Index Vakbarát Hírportál

Életbe lépett a Google szigorítása

2023. december 1., péntek 13:18

December 1-jén hatályba lépett a Google tavasszal bejelentett szigorítása, miszerint aki egy ideig nem használja a Gmailt, a Google Drive-ot vagy egyéb szolgáltatásokat, annak megszüntetik a hozzáférését, és letörlik a fiókhoz tartozó összes tartalmát.

A Google álláspontja az, hogy az elhagyatott fiókok sérülékenyebbek, a tulajdonosa nem észleli, hogy a „támadók” az ő fiókjából, az ő nevében kezdeményeznek visszaéléseket – írja a HVG.

Inaktívnak azok a fiókok minősülnek, melyekbe két éve nem léptek be. Az ilyeneknél törlik a Gmailben lévő e-maileket, a Google Drive-on lévő fájlokat, a Google Naptár bejegyzéseit, valamint a Meetben és a Google Fotók szolgáltatásban lévő fotókat, videókat, tartalmakat, emlékeket.

Eredetileg a YouTube-videók törlése is szóba került, azok végül mégis fennmaradnak a videómegosztón akkor is, ha tulajdonosuk fiókját törölték. Fontos, hogy utólagos visszaállításra semmilyen indokkal nem lesz mód.

Mint azt korábban az Index is megírta: az aktivitás a fiókra vonatkozik, és nem pedig az eszközre. Tehát ha valaki például több Gmail-fiókot használ, akkor mindegyiket fel kell keresnie, hogy azok aktívak maradhassanak.

Rovatok