Index Vakbarát Hírportál

Will Smith majdnem bekerült a világ legjobb egyetemére

2014.10.20. 09:33

A filmszínész Will Smithről legalább annyian hiszik, hogy a világ egyik legnevesebb műszaki egyetemére, a Massachusetts Institute of Technology-ra (MIT) járt, mint Albert Einsteinről, hogy istenhívő volt.

Mindkét pletykának van valóságalapja. Einstein csakugyan hitt egy magasabb rendszerben – a spinozai értelemben vett istenben –, de nem volt vallásos; Will Smith pedig a képességei alapján mehetett volna az MIT-re. Csak épp sosem jelentkezett.

Anyám, aki a philadelphiai oktatási központnál dolgozott, jóban volt egy MIT-s vizsgabiztossal. A felvételi vizsgán nagyon magas SAT-pontszámot értem el, nekik meg szükségük volt fekete kölykökre, szóval valószínűleg bejutottam volna. De semmi kedvem nem volt főiskolára menni.

– mondta Smith egy 2006-os interjúban.

Smith valószínűleg nem bánta meg, hogy kezdetben zenészként, majd később színészként futott be karriert - sikeres komikusnak lenni sokkal szórakoztatóbb, jövedelmezőbb munka. Erről Rowan Atkinson, ismertebb nevén Mr. Bean is mesélhetne, aki PhD fokozatú villamosmérnöki diplomát szerzett, mégis a debil humora és a leírhatatlan arcmimikája hozta meg neki a világhírt.

Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM


Rovatok