Index Vakbarát Hírportál

Szeret téged, csak túl játékfejlesztő

2015.10.22. 13:56

Mike Mika profi játékfejlesztő: úgy írta át a Donkey Kongot, hogy a kislánya ne csak Marióval menthesse meg Paulát, hanem Paulával Mariót. De ez viszonylag friss történet, még Mika házassága előtt történt. A nősülést azért halogatta, mert a lánykérését a barátnője éveken át nem vette észre.

Az élelmes játékfejlesztő ugyanis egy régi Atari-játék, a Klax egyik átiratába rejtette el házassági ajánlatát. Mika úgy okoskodott, hogy a barátnője szereti a logikai játékokat, és ő is éppen azt fejleszt; miért ne rejthetné el a lánykérést a játékba egy jópofa easter eggként?

Kint hagytam a Game Boyt, noszogattam, hogy játsszon, de még csak a kezébe se vette. Ez így ment éveken át – szó szerint. Ha jól emlékszem, három évig tartott. Szóval eltöprengtem, hogy nem lenne-e jobb a hagyományos lánykérés, miközben itt van ez a tök klassz dolog – de ha nem tudom rávenni, hogy játsszon is vele?

– mesélte Mika a Wired újságíróinak.

A sztorira talán sosem derült volna fény, ha egy videojátékos cheatekkel foglalkozó kiadvány, a Tips & Tricks nem keresi meg Mikát, hogy megkérdezze, van-e valami kódja a játékhoz, amiről eddig senki sem tudott. Naná, hogy volt! A Tips & Tricks megírta a sztorit, név szerint említve Mika barátnőjét, elmagyarázva, hogy milyen kódokat kéne beírnia a játékba.

Egy este ott hagytam a magazint és a játékot az asztalon, mindent elrendezve. Mivel nem akartam a közelben lenni, attól tartva, hogy megkér, csináljam meg én, inkább elmentem otthonról. Kocsikáztam a környéken egy kicsit, és ő közben hazaért, kipróbálta, és látta a lánykérést. Felhívott, és beleüvöltötte a telefonba, hogy „igen!” Ami ezek után jött, az már történelem.

Szóval lányok, ne keseredjetek el. Lehet, hogy a srác valójában házasságpárti, csak ti foglalkoztok túl keveset videojátékokkal.

Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok