Index Vakbarát Hírportál

Kötelező energiapazarlás a vendéglátósoknak? Egységesül a győri utcakép, de nem lehet majd téliesíteni a kiülőhelyeket?

2012.04.19. 10:26

Classicist Dwelling-House and the House with Iron Trunk, GyőrAggódó levelet kaptam Győrből Zsolttól, aki alighanem maga is érintett a rendeletmódosításban: a város szigorítja a vendéglátóhelyek teraszának megjelenését. Ami önmagában nem lenne baj, sőt!

Na de lássuk, miről is van szó:

Sziasztok!

Győrben egy érdekes rendeletmódosításra szeretném felhívni a figyelmeteket (mellékelem az előterjesztést, de itt a honlaplink is).

A legérdekesebb rész szerintem ez:

d) a napellenző szerkezet ernyőjének legalsó pontja legalább 2,20 méter magasan lehet és nem nyúlhat ki a gyalogos sáv fölé;

e) a napellenző és esővédő szerkezet textil típusú anyagú és natúr (ekrü) színű lehet. A szerkezet lelógó, függőleges részén legfeljebb 30 cm magasságú cégfelirat helyezhető el; valamint

f) a vendéglátóipari terasz lehatárolása csak felületkezelt alumínium szerkezetű, üveg vagy plexi betétes szélfogó paravánnal lehetséges. A szélfogó paravánok magassága nyáron legfeljebb 120 cm, télen legfejlebb 180 cm magasságú lehet.

(2) A terasz zárttá nem tehető, sem egy, sem több oldalról; továbbá sem ideiglenesen sem véglegesen le nem zárható.”


A nagy kérdés az, hogy - ha jól értelmezem a szöveget - télen 40 cm-es kötelező réssel, milyen terasz lesz üzemeltethető, mert nem hiszem, hogy van olyan fűtés ami ezzel megbirkózik...

Szóval érdekes dolgok zajlanak Győrben... érdemes egyébként az egészet elolvasni.

Üdvözlettel:

Zsolt

A győri városkép sok szempontból példaértékű (a cégérekről például már korábban is írtam) és nekem úgy tűnik ez a rendelet tovább erősíti ezt a pozitív törekvést. Már amennyiben be lehet tartani. Ez a 40 centis rés valóban elég furcsa, sőt teljesen értelmetlen. Ha igaz, akkor energiapazarlásra kötelezi a kávézósokat, ami nem csak a környezetet károsítják, de a vendéglátósokat is.

Remélem csak félreértésről van szó, vagy egy becsúszott hibáról - hiszen a kezdeményezést a legteljesebb mértékig támogatni tudom.



Rovatok