Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hogy egy macskában több szín keveredik, az teljesen átlagos, de ahhoz már a csillagok elég különleges együttállására van szükség, hogy a két szín egy tökéletes egyenes mentén, pont a cica arcának mértani közepén váljon ketté. Mint a francia kismacska, Narnia esetében, aki ilyen volt piciként, mint itt fent, és ilyen gyönyörű lett mostanra, mint lent. A Bored Panda összegyűjtött egy csomó képet róla, itt lehet gyönyörködni.

 • Már rég óta divat, hogy a hollywoodi filmek előzeteseiben valamilyen híres régi pop- vagy rockszám lelassított, gyerekkórussal elénekeltetett, depresszív gitárokra elhümmögött vagy elzongorázott verzióját vágják. Ez egyrészt már baromi unalmas, másrészt tök fölösleges, hiszen, ahogy a Polygon nevű hírportál erre rámutatott, ahhoz, hogy egy filmet azonnal meg akarjunk nézni

  csak be kell vágni az előzetes alá a Bestie Boys Sabotage című számát!

  A Sabotage olyan, mint a filmes előzetesek MSG-je, bármilyen, kicsit is akciódús film trailerére szórva sokkal jobb lesz az egész. A Beastie Boys 1994-es számának saját klipje is gyakorlatilag egy mini akciófilm, amelyben három rapper álbajuszos-aviator napszemcsis rendőrként üldözi a bűnt Los Angelesben. Éppen ezért viszont tényleg bármilyen előzetes alá bevágva úgy hat, mintha direkt ahhoz a filmhez írták volna.

  A számot párszor tényleg használták előzetesekben, például a 2016-os Star Trek film, vagy a Destiny 2 videójáték beharangozására, amelyek éppen ezért mind baromi jók. A Sabotage viszont nem túl népszerű a trailerkészítők között, ugyanis Adam Yauch, a Beastie Boys 2012-ben elhunyt tagja végakaratában azt kérte, hogy ne használják reklámokhoz az együttes dalait. Ennek ellenére a két még élő tag szavazhat arról, hogy kiadják a szám jogait egy-egy reklámhoz vagy előzeteshez, de erről minden egyes felhasználásnál külön kell szavazni. 

 • Az év elején eléggé kevés befektető előzetes várakozásainak felelt meg a japán tőzsde teljesítménye, ezért megnőtt a kereslet a tőzsde trendjeit magyarázó alternatív elméletek iránt. Ez idáig rendben is lenne, az viszont már alsó hangon is kérdéseket vet fel, hogy az egyik alternatív elmélet szerint azért megy rosszul mostanában a japán tőzsdéken jegyzett cégeknek azért megy rosszul, mert kezd kimenni a vastag szemöldök a divatból, ráadásul minderről az egyik legkomolyabb nemzetközi üzleti újság, a Bloomberg két szerzős cikket közöl. 

  A lapnak Secuko Szuzuki, a Shiseido Szépségszalon frizura- és sminkspecialistája elmondta, hogy a kelet-ázsiai országban 2013 óta népszerű vastagabb szemöldök mostanában már nem menő annyira. A nyolcvanas évek buborékgazdasága alatt Japánban a vastag szemöldök volt menő, ezelőtt viszont a hetvenes évek olajsokkjai miatt lassult a gazdaság, és ebben az időben még a vékony volt divatos, ugyanúgy, ahogy a 90-es évek recessziója alatt. A Nikkei 225-ös részvényindexe 1989 decemberében volt csúcson, és 1991 óta ennek a szintnek nem tudott az 50 százaléka fölé erősödni.

  Kiouko Amemija, az SBI Securities szenior tanácsadója 30 éve figyeli a japán pénzpiacok fejleményeit, és szerinte a szemöldöktrendek a gazdasági ciklusokhoz hasonlóak az országban. "Nem szabad az ilyesmit alábecsülni: a történelem ismétli önmagát" - mondta a Bloombergnek. ¯\_(ツ)_/¯

 • A Duna-Ipoly Nemzeti Park jóvoltából bármikor belenézhetünk Arnold és Judit fészkébe, akik január vége óta már három tojáson kotlanak. A rétisas házaspárnak várhatóan március második hetében fognak kikelni a fiókái.

Rovatok