Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Steel Lafferty profi wakeboardos szerdán békésen ütögette a golflabdákat az orlandói ChampionsGate Country Clubban, amikor megjelent egy aligátor a színen, és békésen elsétált előtte. 

  Lafferty a CNN-nek elmondta, nem aggódott különösebben az állat miatt, hiszen élete nagy részét a vízben tölti, és már megszokta, hogy aligátorok veszik körül. Hozzátette, inkább az ütésre koncentrált, ugyanis nagyon szerette volna megnyerni a fogadást, amit a társaival kötött. 

 • Az IKEA és a Skanska építőipari cég a svéd királynővel közösen egy olyan projektet indított el, aminek keretében a demenciában szenvedő idős emberek életét könnyítené meg. Ezeket a lakásokat eleve úgy alakítják ki, hogy az egyedül élő idős emberek számára biztonságos legyen. 

  A lakásokhoz apró kertek járnak, jár hozzájuk külön közösségi ház, a bútorok és a műszaki cikkeken pedig fogantyúk és tárcsak találhatóak, hogy minél könnyebben lehessen őket kezelni. A fürdőszobában nincsenek tükrök, a demens emberek ugyanis nem ismerik fel magukat benne.

  Ezenkívül olyan szempontoknak is megfelelnek, hogy kerekesszékkel is könnyen megközelíthetőek és extra lámpákkal is rendelkeznek, hogy minden időben jól lehessen tájákozódni. Fontos még, hogy a lakások az átlagosnál olcsóbbak, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek.

  Első körben, Stockholm külvárosában már el is készült 6 ilyen lakás.

  (dezeen via 24.hu)

 • Az Amazonas vidékén napok óta súlyos erdőtüzek pusztítanak a magas hőmérséklet, a csapadékszegény időjárás, a szárazság, valamint az erdőirtások miatt.  A látható és infravörös tartományban működő képalkotó eszköz, a VIIRS (Visible Infrared Imager Radiometer Suite) által készített éjszakai felvételen a tüzet a narancssárga színek jelzik, a városok fehérek, az erdős területek feketék, a trópusi szavannák szürke színűek.

 • A Youtube ellentmondásos sztárjának elég jó hete van, pár nappal ezelőtt elvette feleségül barátnőjét, Marzia Bisognin, pénteken pedig a csatornája begyűjtötte a  százmilliomodik feliratkozót.

  PewDiePie, azaz Felix Kjellberg öt éven keresztül volt legnépszerűbb Youtube-csatorna tulajdonosa, az év elején azonban fordult a kocka. Egy indiai cég, a T-Series ugyanis még tavaly azt tűzte ki célként, hogy letaszítják a trónjáról a Youtube-császárát. Ez 2019-ben februárjában össze is jött nekik, a feliratkozók számában beelőzték Kjellberget. És hiába a 100 milliós álomhatár, még mindig ők vannak előnyben, a Social Blade szerint ugyanis jelenleg több 109 millió feliratkozójuk van.

Rovatok