Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több mint 140 éves hagyománya van Thaiföldön a bivalyhajtó versenynek, amelyet minden évben megrendeznek októberben, a rizsaratás és a buddhista böjti időszak végén. 

  A versenyzők szőrén ülik meg az állatokat, így sokan fent sem tudnak maradni a bivaly hátán. Az idei vízibivalyvágtát Csonburiban, Bangkoktól 70 kilométerre délre, több ezer néző előtt rendezték.

 • A címben tulajdonképpen el is mondtam mindent, amit tudni érdemes erről a videós hírről. Esetleg még annyi, hogy a szerválok a ragadozók rendjén belül a macskafélék családjába tartoznak (mondjuk ezt ránézésre is meg lehetett volna mondani), Afrikának főleg a szavannás részein őshonosak, a folyókhoz közeli, magas fűvel benőtt területek lakói.

  Az Egyesült Államokban – vagyis főleg ott – előszeretettel próbálják őket háziasítani a cukiságuk miatt. Akinek pedig kedve támadt hozzájuk, de momentán nem jár Sanghajban, a veszprémi állatkert honlapja szerint ott láthat szerválokat.

 • Az etióp férfi egészen pontosan 122 darab 10 centiméteres szöget, négy rajzszöget, két tűt, egy fogpiszkálót és több üvegcserepet nyelt le. Ahhoz képest, hogy simán meg is halhatott volt, óriási szerencséje volt, a gyomra sértetlenül megúszta a dolgot.

  A 33 éves férfi tíz éve mentális betegséggel küzd, de két éve abbahagyta a gyógyszerei szedését, az orvosok szerint ezért nyelhette le az éles és veszélyes tárgyakat. Az MTI által idézett kórházi közlemény valamiért azt is kiemeli, hogy valószínűleg sok vízzel nyeldeste a tárgyakat, bár az nem világos, ez mennyiben árnyalja a sztorit.

 • A ByAlex-féle Senkise és Hiro korskorskors című közös számával hirdet Instagramon a Michael Kors – vette észre a 24.hu.

  A dolog már csak azért is menő, mert a Versace-t nemrég felvásárló cégnek 12,8 millió követője van Instán.

  Ez itt az Insta-reklám:

  Ez pedig a felhasznált szám klipje:

Rovatok