Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az egész egy kamu hírrel kezdődött. Ez arról szólt, hogy Elon Musk annyira félt attól, hogy napjaink legnépszerűbb játéka, a Fortnite beszippantja a gyerekeit és örökké szűzek maradnak, hogy inkább letörölte az egészet és emiatt hálás lehet neki az emberiség.

  A hír azután ment igazán nagyot, miután Musk megosztotta Twitterén a cikkről készült screenshotot. Jöttek aztán a felhasználók védeni, vagy éppen támadni a játékot. A Fortnite hivatalos Twittere sem hagyta annyiban a dolgot, és felhívták Musk figyelmét arra, hogy ha nem ilyen hülyeségekkel töltené az idejét, akkor lehet nem kellene egy teljes évtized ahhoz, hogy cége eljusson a Marsra.

  Erre Musk annyit tudott csak reagálni, hogy a valóság sajnos nagyon nehéz, így az űr meghódítása is lassan megy.

  Néhány profi Fortnite-játékos is beszállt az üzentgetésbe, Myth például felhívta Musk figyelmét, hogy ő azután veszítette el a szüzességét, hogy kipróbálta a játékot. Musk válasza annyi volt, hogy az "Online nem számít".

 • Az Indexen is írtunk már arról, hogy bármennyire is trendi dolog, nagy egyterű irodában dolgozni, az élmény valójában rossz és nincs jó hatással a hatékonyságra. A cégek küzdenek azért, hogy könnyítsék a dolgozók munkáját.

  A Panasonic Future Life Factory nevű részlegén például olyan hordható kiegészítőket találtak ki, amik blokkolják az oldalirányból érkező fényeket és hangokat, hogy a munkavállaló kizárólag arra koncentrálhasson, ami az orra előtt van.

  Kunihiko Morinaga japán dizájnerrel közösen alkották meg az első prototípusokat, az eszközöknél pedig különösen fontos volt, hogy kényelmesek legyenek az eszközök és akár egész nap is lehessen őket hordani. Azt is elmondták, hogy ezek a kiegészítők a környezet körülbelül 60 százalékát blokkolják, ezzel pedig teremtenek egy személyes teret, ami kiemelten fontos az ilyen egyterű irodákban.

  Ahhoz, hogy a gyártás beindulhasson egy közösségi finanszírozási kampány is elindult, ami egészen december 11ig fut.

 • Nem fanyalogni akarok, nyilván az országimázs filmek ilyenek, meg a turisták jelentős része tényleg lovas bemutatót, vagy soha nem létezett népszokásokat akar látni egy gulyásebéd után.

  Na de azért ezt a jelenetet valószínűleg már a készítők is viccnek szánták a turisztikai ügynökség legújabb nagy dobásában a WOW Hungary (magyarul a kevésbé jelentéssűrítő "Magyarország a csodák soha ki nem apadó forrása" néven futó) reklámfilmben.

  Egy csikós, bal kezében kantárszárral lovat tart, miközben jobb kezében karikás ostorral odasóz egy teli köcsög paprikának.

   

  A rendkívül tömény és látványos imázsfilmet egyébként 13 országban vetítik majd, több mint háromezerszer megy majd le különböző külföldi tévékben. Szóval ezt a ló mellől pirospaprikába csapkodást érdemes lehet majd ténylegesen elterjedt gyakorlattá növeszteni, még mielőtt külföldi vendégeink rákérdeznének, hogy akkor ezt mikor is szoktátok?

  Itt az egész:

 • A BBC vicces-ismeretterjesztő műsorából, a QI-ből indult ki, és most a fél internet (konkrétan az értelmetlen felvetéseken okoskodni szerető fele) azon rugózik, hogy:

  Az avokádó nem vegán. Se a brokkoli. Se az uborka. Se a fejes saláta. Se a Cseresznye.

  Hát hogy a viharba ne lenne már vegán, ha egyszer növényből van?! - gondolná naivan az ember. Csakhogy: a vegánság szigorú definíciója nem azt mondja, hogy nem esszük meg állatok alkatrészeit, hanem hogy nem fogyasztunk olyan termékeket, amelyek állatok felesleges szenvedése árán jöttek létre. Amibe nyilván belefér a közepesen átsütött t-bone streak, de mondjuk olyan kozmetikumok is, amelyeknél állatkísérleteket végeztek a fejlesztés meg a tesztelés során.

  Na de hogy jön ide az avokádó? Hát úgy, hogy a nagyüzemileg termelt avokádót nem a természetben éppen arra járó véletlenszerű méhek porozzák be, hanem a méhészek által odaszállított kaptárak lakói. Csakhogy az ilyen kaptáras-utazgatós életforma komoly stresszel jár a méhek számára, lecsökkenti az élettartamukat és sebezhetőbbé teszi őket a betegségekkel szemben. Hát mi ez, ha nem felesleges szenvedés?

  És hogy a dolog még rosszabb legyen, a nagyipari méretű növénytermesztésnél egy csomó esetben alkalmazzák ezt a módszert. Szóval igazán vegán csak úgy lehet az ember, ha a napi betevő (és Instagram-kompatibilis!) avokádós pirítósára a kiskert sarkában termeli meg a cuccost. 

  (via Munchies)

  Vigasztalásul itt egy házibarkács halloweeni farsangbusójárási avokádó-jelmezötlet:

Rovatok