Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A budapesti tömegközlekedésen edződöttek számára is új távlatokat nyithat a románaiai Botosani villamosa. A járműnek hétfőn ugyanis fél óra alatt háromszor esett ki a kereke. A több mint harminc éves villamoson rengeteg utas volt, de baleset nem történt.

  A Monitorul szerint a hétfői baleset rövid időn belül már a hatodik volt.

 • Kezdődik az őzüzekedés, vigyázzunk az utakon – írta közös közleményben az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Magyar Autóklub. A július közepétől augusztus közepéig tartó párzási időszakban a két szervezet arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. 

  "A nász alatt a bakok kergetik a sutákat, és eközben az állatok sokkal figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában, ráadásul nappal is aktívak, így nagyobb az esély arra, hogy kiugranak az autók elé. Ezért a következő hetekben nem csak a vadveszélyt jelző táblák utáni szakaszon legyünk résen! Amennyiben őz keresztezi az utat, számíthatunk rá, hogy követi egy másik, így lassítsunk, dudáljunk! Ha kiugrik a kocsink elé, az egyetlen megoldás a vészfékezés (ezért figyeljünk a követési távolságra is)! A volánt semmiképp se rántsuk el, ne próbáljuk kikerülni az állatot, mert ez szintén balesethez vezethet!" - olvasható a közleményben. 

  Arra is felhívták a figyelmet, hogy ütközés esetén mindenképp értesíteni kell a rendőrséget, mert a vad és gépjármű ütközése közúti balesetnek számít.  

 • A választásra buzdítás egyedi formáját választotta egy japán parlamenti képviselő: Hodaka Marujama fizetési papírjait ábrázoló Twitter-üzenetekkel próbálja meggyőzni az embereket arról, hogy érdemes élni választójogukkal, hiszen a nép képviselőinek fáradozásait elég jelentős mennyiségű adójenekkel támogatja az állam. 

  Az egyébként tény, hogy a japán képviselők fizetése kiemelkedő, Hodaka például nettó havi 2,2 millió jent, mai árfolyamon olyan 6 millió forintot keres, és év végén még nagyjából féléves fizetésének megfelelő bónuszt is kap. Tehát a mezei japán képviselő javadalmazása nagyságrendileg egy magyar állami cég NER-potentát vezetőjének felel meg. 

  Ezen fizetés fejében egyébként Hodoka eddigi legnagyobb politikai teljesítménye az volt, hogy tavasszal kidobták jobbos-populista pártjából, miután tíz pohár konyak után felvetette, Japánnak nincs más választása, mint hogy megtámadja Oroszországot, hogy visszaszerezzen pár vitatott hovatartozású szigetet.

 • A fideszes Járóka Lívia az alábbi bőrdzsekiben jelent meg az Európai Parlamentben Strasbourgban szerdán – vette észre a 24.hu a Reuters fotóját. 

  Igen, egy Punk Not Dead, vagyis hát Deod feliratú jakkét lehet látni, ami alatt pirossal egy love felirat díszeleg. 

Rovatok