Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sacha Baron Cohen rendező, színész a Twitteren köszönte meg az amerikai elnök által nyújtott „ingyen reklámot”, miután Trump egy nyilatkozatában „szélhámosnak” és „görénynek” nevezte, hozzátéve, hogy egyáltalán nem találja viccesnek mások mellett Borat, Ali G és Brüno karaktereiről ismert Cohent.

  Az ügy előzménye, hogy a Borat 2 című filmben Cohenék kompromittáló helyzetbe hozták Rudy Giulianit, Trump egyik ügyvédjét. A volt New York-i polgármesterrel egy álinterjút készítettek a filmhez, miután a riportert alakító színésznő egy italra invitálta az ügyvédet a hálószobába. Giuliani az ajánlatot félreérthette. Miután a színésznő szuggesztívan levette a portot róla, az ügyvéd elkezdett matatni saját nadrágjában, mire Cohen berontott a szobába. Giuliani szerint csak a port után kutatott. 

  Trump erre reflektált, mondván, hogy nem tudja, mi történt. 

  Cohen pedig utalva a közelgő elnökválasztásra, a kritikára azt válaszolta, hogy ő sem találja az amerikai elnököt viccesnek, pedig az egész világ rajta röhög. 

  Folyamatosan keresek olyanokat, akik rasszista pojácákat tudnak játszani, szóval ha kell munka január 20. után, beszéljünk!

 • Kedd este 20 órától megtekinthető Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel készült interjúnk az Indexen. Az ellenzéki politikussal miniszterelnök-jelölti ambíciókról, kormánypárti és ellenzéki korrupcióról, a borsodi időközi választás tapasztalatairól, valamint a cigányok és melegek listázásokról is beszélgettünk. 

 • Az ausztrál tűzoltók naptára 1993 óta jelenik meg. A bevételt jótékony célra, beteg gyerekek számára ajánlják fel.

  A hagyományos izomcentrikus változat mellett idén cicás, háziállatos, vadállatos és lovas változat is készült.

  Az idei kiadás másodlagos célja a figyelem felkeltése a sportolás jótékony egészségügyi hatásaira.

  Hogy a képen látható tűzoltók nem csak testben, hanem lélekben is erősek, mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy csak idén októberig 75 ausztrál tűzoltó vesztette életét feladat teljesítése közben.

 • Egy szicíliai város, Salemi vezetősége úgy döntött, hogy több lakását, házát is egy euró kikiáltási árral viszi aukcióra.

  Nem ez az első eset: az elmúlt években Olaszországban több önkormányzat is kísérletezett vele, hogy jelképes összegért, egy euróért vagy egy dollárért osztogatott ingatlanokkal állítsa meg a település elnéptelenedését, és hasznosítsa üresen maradt ingatlanait.

  Domenico Venuti, Salemi polgármestere arról beszélt a CNN-nek, hogy ilyen aukciókkal élesztenék újra a várost, amelyet körülbelül négyezer lakos hagyott el egy 1968-as földrengést követően.

Rovatok