Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vasárnap este véget ért a 8. PET Kupa a Tiszán. A koronavírus-járvány miatt nagyjából fele annyian vettek részt a tiszai szemétszedésen, mint a korábbi években, mégis közel annyi szemetet szedtek, mint a korábbi PET Kupákon. Innen is hatalmas pacsi minden résztvevőnek!

 • A kanadai Hell's Basement nevű sörfőzde és egy wellingtoni bőrművesnek is sikerült Huruhuru-nak hívnia magát, ami így tudatlanul teljesen oké, csak éppen maori nyelven azt jelenti, hogy szőr, toll, illetve szlengben azt is, hogy fanszőrzet. Hamua Nikora, egy Új-Zélandon élő maori hívta fel a neten a boltok figyelmét erre, illetve arra is, hogy fanszőrözni egy dolog, de hogy csak úgy lenyúlják maguknak a maori kulturális örökség egy részét, anélkül, hogy bármi közük lenne hozzá, az már nincs rendben. A wellingtoni bolt tulajdonosainak sajnos nincsen pénzük átnevezni az üzletüket, de a kanadai Hell's Basement abszolút nyitott volt arra, hogy a sörüknek valami más neve legyen.

  (CNN)

 • Étkezésnél is használható szájmaszkot fejlesztett ki egy japán étteremlánc.

  Az origami segítségével létrehozott eszközt, amely egy hagyományos szájmaszk és egy papírszalvéta ötvözete, pénteken mutatta be egy tokiói sajtótájékoztatón és egy YouTube-videóban a Saizeriya étteremlánc, amely olasz fogások japánosított változatait kínálja vendéglőiben.

  A videón látható, amint a maszk kettényílik a szájnál, lehetővé téve az étel- és italfogyasztást, miközben a papírszalvéta egyfajta papírzsebkendőként továbbra is eltakarja az arc alsó részét.

  Törékeny megoldásnak tűnhet, de a papírszalvéta megakadályozhatja a cseppképződést - mondta Horino Isszei, a Japánon kívül Kínában, Hongkongban, Tajvanon, Ausztráliában és Szingapúrban is vendéglőket üzemeltető cég elnöke.

  A cégtulajdonos felszólította a többi étteremláncot is a szerinte könnyen elkészíthető és olcsó "érkezési" szájmaszk bevezetésére, "hogy az emberek e járványos időkben is élvezhessék az éttermi vendéglátás örömeit".

  (MTI)

Rovatok