Betiltja az EU a népszerű csipszfajtát: a magyar boltok polcairól is el fog tűnni
Veszélyesnek ítélte az EU ezt az ízesítést.
Veszélyesnek ítélte az EU ezt az ízesítést.
Neked is feltűnt már, hogy mennyire nincs íze a bolti epernek? Nem vagy vele egyedül! A kutatók most rájöttek az okára.
Ha hiszed, ha nem, a jó fekete alapanyagánál még annál is fontosabb szempont, hogy hol tartod, mint az, hogy milyen fajtát vásárolsz belőle.
Nem szörnyülködni: Magyarországon kolbászízű fagylalt is készült már.
Sok fogás, sok alapanyag.
A mikró sok esetben kényelmes megoldás, de ezt az italt nem szerencsés megmelegíteni benne.
Evolúciós oka is van annak, hogy a gyógyszereknek keserű az íze.
Nagyon furcsán néz ki ez a gumicukor, aminek az ízét egy kitalált gyümölcs kölcsönözte.
Szlovákiában megkóstolhatod a világ legjobb mézborát, világhírű csokoládékat vagy azt a bort, melyre Napóleon is esküdött!
Van néhány íz, melyekért egyesek odavannak, míg másokban kifejezetten kellemetlen érzést keltenek. De hogyan lehet ennyire eltérő az ízérzékelésünk?
Te szereted az ízét, vagy a világból is ki lehet vele kergetni?
Ha megismerjük, hogy milyen jótékony hatással lehet az egészségünkre, nem csupán az íze miatt fogjuk kedvelni.
Vajon mit szólnak a külföldiek a magyar ételekhez? Ezektől a fogásoktól a hideg is kirázza őket.
A kutatók is bebizonyították, hogy nem csupán érzékszervi csalódás, ha azt tapasztaljuk, már nincs olyan finom íze a gyümölcsöknek, mint régen.
Ha igazán kedveled a tortákat, ezek az ízek biztosan ismerősek lesznek neked!
Nem zöld alma, nem lime és még csak nem is citrus.
Veled is előfordult már, hogy úgy érezted, másnapra „összeért” egy étel íze? Ez lehetett az oka.
Ahogy az illatok, úgy ízek is képesek fontos emlékeket felidézni: fiatal grafikusok rajzoltak ízemlékeket.
Az ételválasztás, valamint az ízpreferencia pszichológiája és biológiája a leglenyűgözőbb tudományok közé tartozik.
Pénztárcakímélő és pillanatok alatt elkészíthető.
Vannak, akik érzékenyebbek bizonyos ízekre, mint mások. Őket szokták szuperízlelőként emlegetni.
A hűtő segít a tartósításban, ám nem mindennek tesz jót, ha belekerül.
A válogatós gyerekek két íztől idegenkednek igazán: evolúciós okok is meghúzódnak a jelenség mögött.
Kopogtatás, szín, forma, szár és folt: ez mind segít megjósolni, milyen lesz a dinnye íze.
A csoki, eper, vanília kombó ideje lejárt, de ki nem fagy le a Pikacsu vagy a Hello Kitty fagyi láttán, és milyen ízű egy velencei álom?
A savanyú íz miatti grimaszolást minden valószínűség szerint az őseidnek köszönheted.
Az édes íz azt üzeni: biztonsággal fogyaszthatod!
Szerinted melyik a legjobb illat vagy szag a világon? A párodé, a gyerekedé, a természeté? A tudósok valami újat mutatnak.
Ezeket az ételeket bátran beteheted a fagyasztóba.
A lehűtött paradicsom íze nem az igazi, de vajon visszafordítható a folyamat?
Ha a baba elutasítja a szopizást, az anyatej íze is lehet az ok.
Szinte mindenki tud mondani egy olyan ételt, amelyet csak idővel szeretett meg. Az ízlés változásának tudományos oka van.
Mitől lesz annyira kegyetlenül keserű? És lehet valamit ellene tenni?
Nem hiszti, megvan rá a tudományos magyarázat.
Van időd arra, hogy állva egyél? Akkor ülj le!
Méghozzá leginkább a savanyúra emlékeztet.
Nem csak az öröklött tulajdonságok határozzák meg az ízlésünket.
Az Európai Bíróság döntött: egy élelmiszer íze sem részesülhet szerzői jogi védelemben.
A tudósok letesztelték, és rájöttek a jelenség okára is: a hideg belebabrál a paradicsom DNS-ébe.
Eddig csak keveset tudtunk arról, mi zajlik a szájban, ha vizet iszunk. Most már erre is van válasz.
Kiköpi a gyerek? Nem biztos, hogy baj!
A borhoz kapcsolódóan Boldizsár Ildikó mesél saját területéről.
Ha nem ízlik a mama főztje, ezután a génekre foghatod.
Az édes, savanyú, keserű, sós, unami és zsír íz mellett ez a legújabb.
Megtréfál az agyunk, ha meglátjuk az árcédulát.
Az összetevők nem változnak, de egy új receptre áll át a gyártó.
Jobb, ha egyből dupla adagot készítesz el!
A zsíros íz is pályázott erre a címre nemrég, de most valami újat fedeztek fel, és ez sokkal jobb! Ha unja az umamit, villogjon ezzel!
Nem véletlenül olyan nehéz leállni a kenyérfélékkel és a rizzsel!
Választott ízed elárulja, milyen lehetsz a férfiak szemében. Neked melyik a kedvenced?
A hatásuk ugyanennyire lenyűgöző.
Vérnyomásunkra jó hatással lehet, hogy kevesebb sót fogyasztunk. Csak az áramütés erejét nem szabat túltolni.
A gyerekek reakciója kihagyhatatlan! Videó!
Kellemetlen ízzel bővült a lista.
Az édes, a sós, a savanyú, a keserű és az umami mellé jöhet valami. Nem, nem a csípős.
A zsír íze egyedi és kellemetlen a tesztelők szerint. Ez fontos felfedezés az elhízás elleni harcban.
A 100%-os narancslé 100%-a trükkösebben készül, mint a Fidesz kétharmada. Elmondjuk, hogyan.
Csak sósat és savanyút érzékelnek, a többi ízlelésért felelős génjüket elveszítették.