![Ezek a legveszélyesebb E-számmal ellátott adalékanyagok az ételekben - Fejfájást, hányingert és hasmenést is okozhatnak](https://kep.index.hu/1/0/5528/55282/552824/55282449_4086111_d22a620290fab96d0e578899042152ae_wm.jpg)
Ezek a legveszélyesebb E-számmal ellátott adalékanyagok az ételekben - Fejfájást, hányingert és hasmenést is okozhatnak
Az élelmiszeripar számos káros adalékanyagot használ a termékek elkészítéséhez.
Az élelmiszeripar számos káros adalékanyagot használ a termékek elkészítéséhez.
Nem ez az első adalékanyag, amelyről kiderült, hogy fogyasztásával árthatunk magunknak.
Gyomorproblémákat és szívbetegséget okozhatnak egy friss kutatás szerint az élelmiszerek egyes adalékanyagai. Mutatjuk, mikkel bánj óvatosan.
22 rizsitalt teszteltek szakértők, és megvizsgálták, mennyi peszticidet, mikotoxint és nehézfémet tartalmaznak.
Sokan láthatták már bizonyos élelmiszerek összetevői között ezt az aminosavat, ami meglepően jó hatást gyakorol a szervezetre.
Az egyik adalékanyagot nem biztonságosnak ítélték a szakértők, de még pár évig biztos, hogy akadnak olyan élelmiszerek, amik tartalmazzák.
A máj elzsírosodásának hátterében gyakran a helytelen táplálkozás áll.
Gyakran cukorhelyettesítőként alkalmazzák a feldolgozott élelmiszerek előállításakor, ám nem kifejezetten előnyös a cukorbetegek, IR-esek számára.
Figyelmeztet a Mol.
Legfeljebb 50 liter tankolható.
Az AdBlue-elektronika ugyan kijátszható, de a járművek úgy komoly környezetszennyezést okozhatnak.
Visszahívják a Metro Chef Lemon Sorbet, Lime Sorbet termékeket.
Az egyik legelterjedtebb adalékanyagban, a szentjánoskenyérlisztben etilén-oxid-szennyeződést találtak.
A margarinok csomagolását érdemes áttekinteni a vásárlás előtt, így meggyőződhetsz róla, hogy az adott termék biztonsággal fogyasztható.
A margarinok többsége biztonságosan fogyasztható, a csomagolása mindent elárul.
Tudod, hogy mit takar például az E 300? Hiszed vagy sem, nemhogy nem árt, de még jót is tesz neked.
Tudtad, hogy a sok cukrot éppen a fogyasztók igénylik? És azt, hogy adalékanyagok nélkül napok alatt megromlana az étel?
A kenyér minősége már jobban számít az árnál egy friss hazai kutatás szerint, de sokan még mindig nem figyelnek az adalékanyagokra.
Hihetünk a szóbeszédnek, miszerint ártalmas az egészségünkre az egyik legnépszerűbb ízfokozó adalékanyag?
Francia kutatók szerint az adalékanyagokban dúskáló iparilag előállított ételek fogyasztása növeli a korai elhalálozás kockázatát.
Az amerikai kísérlet résztvevőin tesztelték a 20. század elején használt káros adalékanyagokat, az eredmény segített rendet vágni az élelmiszeripari vadnyugaton.
Tudod, milyen élelmiszereknek magas a foszforszintjük?
Országos kutatás során tárták fel a hazai fogyasztók élelmiszer-adalékanyagokkal kapcsolatos ismereteit.
Nem minden adalékanyag veszélyes, amit feltüntetnek a címkéken.
Te is osztod a többség véleményét? Most kiderül!
A káros tartósítószerek helyett biztonságos megoldásokat is választhatsz befőzésnél.
Nem minden mesterséges adalékanyag veszélyes, de jobb ismerni őket.
A rovarszármazékok már most ott vannak a leghétköznapibb ételekben.
Olyan ételek és italok is lehetnek a listán, amiket mindennap fogyasztasz.
Allergiás reakciók esetén a legtöbben nem gondolnak az ételszínezékekre.
Természetes eredetűek, de nagyon bizarr mindegyik.
Mától másképp nézel az ételekre.
Mi a fene az az ízfokozó, hogyan fokozza az ízeket, és ha az élelmiszeripar tényleg MSG-vel mérgezi a világot, akkor miért nem fáj a feje mindenkinek Ázsiában, ahol ezer éve ezzel főznek? Amit tudni akart a rettegett nátrium-glutamátról, de sosem merte megkérdezni.
Jobb, ha nem veszed meg, ha ez is szerepel az összetevők között.
Jobb, ha nem veszed meg, ha ez is szerepel az összetevők között.
Egyre több élelmiszert hirdetnek E-mentesként, ebből egyenesen levezetve, hogy azok természetesek és egészségesek. De van ennek bármi értelme? Akkor is retteg az E300-tól, ha az valójában C-vitamin?
Norbi Update kakaója lett a legrosszabb a Nébih tesztjén.
Akkor se egyen sok majonézes fagyit, ha ön nem egér. Vigyázzon a bélmikroflórájára, mert baj lesz!