Globális szinten megtorpantak az élelmiszerárak
Megérkezett a friss élelmiszerár-index.
Megérkezett a friss élelmiszerár-index.
Nálunk a versenyhivatal vizsgálja a gyanúsan magas árazásokat.
A következő évtizedek nagy kérdése.
A túlhalászat messze az egyik legjelentősebb fenntarthatósági probléma.
Mindenhol csúcsot döntöttek az árak.
Októberben is nőttek az árak.
Tizennégy millió ember már most segélyre szorul.
Garnélát messziről importálunk, és főleg étteremben eszünk. Ez most nem segített az ágazatnak.
A csapadékhiány visszavetette a rizs- és a kukoricatermést.
Az ENSZ legújabb jelentése szerint 2018-ban 821 millió ember éhezett a világon.
De még így is 113 millió embert fenyeget éhínség.
Csökkent a globális élelmiszerár-mutató az olajos magvak, a tejtermékek és a szemes termékek miatt.
A FAO szerint étel, takarmány és víztároló is, minderre nagy szükség lesz a klímaváltozás miatt.
Nem az a baj, hogy nem tudunk elég élelmet termelni, hanem hogy ahhoz még mindig milliók nem jutnak hozzá, akik meg hozzájutnak, sokszor rossz minőségű ételekkel tömik magukat. Erről is beszélgettünk az FAO európai vezetőjével.
A legtöbb közülük afrikai, de a Közel-Keleten és Észak-Koreában is rosszul állnak élelmiszerrel.
Ismét csökkent az összes ételfajta világpiaci ára a FAO szerint.
Rekordolcsó idén az élelmiszer, de minden jel szerint ez változni fog. Mi egész jól állunk, de nagyon sokan nagy bajba kerülhetnek, és jöhet a mostaninál is nagyobb népvándorlás.
A válság kitörésekor volt utoljára hasonló zuhanás.