Index Vakbarát Hírportál

Legfrissebb

Keresés

77 találat az Indexről, és a környékéről.

2020. május 21., 11:11

Felszámolja a kormány a tranzitzónákat

Az Európai Unió Bírósága kimondta, jogellenesen tartják fogva az embereket a határon. A Helsinki Bizottság szerint kb. 300 embert már át is szállítottak nyitott szállásokra.

2019. november 21., 13:25

A magyar államnak adott igazat tranzitzónaügyben Strasbourg

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának Nagykamarája az elsőfokú ítéletet megváltoztatva kimondta: nem jogellenes fogva tartás, ami a zónában megy. Jogsértések viszont történnek a menekültügyi eljárásban, tette hozzá a bíróság.

2018. november 20., 19:54

Szexrabszolgának szánták, mégsem védtük úgy, mint Gruevszkit

Többszörös nemi erőszak, kényszersorozás és rendőri túlkapások áldozatai nem érdemelték ki a magyar államtól azt a menekültstátuszt, amit a volt macedón miniszterelnök extra gyorsan megkapott. Bemutatjuk, milyen esetek nem érdemelnek védelmet az állam szerint. Az eljárás gyorsasága is furcsa.

2017. május 12., 23:46

A belügy kiakadt az uniós szocialistákra

A baloldali pártcsoport küldöttsége szerint borzalmasak a körülmények a határon felállított tranzitzónában. A minisztérium állítja, hogy ez nem igaz.

2016. december 27., 16:15

Túlélni a karácsonyt a senkiföldjén

Mik a túlélési technikák a magyar kerítés külső oldalán, mesterséges katasztrófazónánkban? Kiderítettük, mi a menekültek karácsonyi menüje, és hogy miért vigyorognak a cipő nélkül járkáló gyerekek.

Rovatok