118 találat az Indexről, és a környékéről.
Házi készítésű tortilla kevés hozzávalóból: sokkal olcsóbb, mintha a boltban vásárolnád
Házilag fillérekből elkészítheted a tortillát, amit utána mindenféle finomsággal tölthetsz meg.
Vajpuha lazacszeletek mézzel és vajjal sütve: elegáns és könnyen elkészülő ünnepi fogás
A mézzel és vajjal sült lazac bármilyen ünnepi alkalomra bevethető fogás.
Hamarosan olcsóbbak lehetnek a tejtermékek
A jelentős árváltozás a nyugati trendet követheti.
Egy év alatt a duplájára drágult a kenyér, a vaj és a zsír
Durván elszálltak az árak.
Totális vajháborút indítottak az élelmiszerláncok
Egymásra licitálva csökkentik üzleteikben a legnépszerűbb vajak árát.
Tartósan csökkenni fog egy alapélelmiszer ára a népszerű üzletláncnál: ez az oka
Jóval olcsóbb lesz a népszerű termék.
Jó hír érkezett, tartósan csökken egy alapvető élelmiszer ára
És lehet, ez még csak a kezdet.
Íme 7+1 élelmiszer, amely kórosan magas koleszterinszinthez vezethet
Rendszeres fogyasztásuk szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet.
Horror árak: ezek a dolgok drágultak a legjobban az utóbbi egy évben
Itt a lista, több termék ára a duplájára nőtt.
Újabb árstop érkezik, kiderült, mi lehet benne
A kenyérnek sokan örülnének, de arra szinte biztos, hogy nem fog kiterjedni.
Tej, tojás, vaj: ezzel pótolhatod, ha nincsenek otthon
Ha sütés közben derül ki, hogy nincs otthon tej, vaj vagy tojás, ezekhez a helyettesítőkhöz fordulhatsz!
Spórolás: a vaj helyett jó a vajkrém is? Ezt mondja a szakértő
A vajkrém csak egy olcsó utánzat, amiből kispórolják a vajat? Mutatjuk, mi a különbség a két termék között.
Vajban sült egész csirkecombok fokhagymával: amilyen egyszerű, annyira finom
A vajban sült csirkecomb ropogós, fűszeres és ellenállhatatlan, miközben az összeállítása pofonegyszerű.
Így készíthetsz otthon vajat: egyetlen hozzávaló kell hozzá
Házilag is készíthetsz vajat jó zsíros tejszínből.
Mennyei sós karamell házilag főzve: fagyi vagy sütemény tetejére nagyon jó
Itthon is egyre elterjedtebb édesség a sós karamell, ami egészen új értelmet ad a kétféle alapíznek.
Koreai csirke mézzel és vajjal sütve: a ropogós bundától lesz ellenállhatatlan
A fűszeres, mézzel és vajjal sütött koreai csirke ellenállhatatlanul ropogós.
A ropogós házi leveles tészta receptje, adalékanyagok nélkül: le is fagyaszthatod a felesleget
A dédi még házilag készítette a leveles tésztát. Te is megpróbálhatod, és meglátod, az eredmény fenséges lesz.
Selymes édesburgonya-püré sokféle fűszerrel: nagyon finom köret sült húsok mellé
Olyan, mint a krumplipüré, de mégis kicsit más. Készíts selymes, fűszeres édesburgonya-pürét a húsok mellé.
Serpenyős csirkemellfalatok illatos fokhagymás vajban sütve: színes zöldségekkel sütve még finomabb
Fokhagymás vajban sütve, színes zöldségekkel igazán finomak a csirkemellfalatok.
Omlósra sült csirkecombok krémes, tejszínes gombaraguban: vajjal készül a franciás fogás
Ez a tejszínes gombaraguban sült csirkecomb francia módra, sok vajjal készül.
Vaj és margarin: most akkor melyik az egészségesebb, és miért?
A vajról és a margarinról rengeteg tévhit él az emberekben. Lássuk, milyen álláspontot képvisel a kérdésben a tudomány.
Fűszeres, ropogós házi kruton krémlevesekbe: finomabb és egészségesebb, mint a bolti
Ropogós házi krutonnal kínálva minden krémleves finomabb lesz.
Tökéletesen omlós sajtos rúd receptje: előre is begyúrhatod a tésztát
A házi készítésű, omlós sajtos rúdnál nem is kell finomabb ropogtatnivaló.
Kétkamionnyi vajat loptak el karácsonykor Kanadában
Alighanem az óév egyik legfurcsább járműlopása negyven tonna vajat mozgatott meg.
Így készül a fantasztikusan omlós skót keksz, a shortbread: rögtön szétolvad a szádban
Az angolok és a skótok vajaskeksze, a shortbread lezárt dobozban nagyon sokáig puha marad.
Fűszeres sertéscomb vajban sütve: egyszerű, mégis fenséges főfogás
Vajban sütve a sertéscombnak is egészen más lesz a zamata.
Most akkor szobahőmérsékleten érdemes tárolni a vajat vagy nem?
A vaj tárolásának kérdése örök vita tárgya. Utánajártunk, hogy mi a legjobb megoldás.
Anyatejéből készített vajat a férjének egy nő
TikTok-videóban büszkélkedett a saját „tőgyvajával".
Karaj fűszeres, kecskesajtos vajjal – fokhagymás, párolt zöldbabbal a legfinomabb
Ha pedig nem fokhagymásan szeretnéd, készítsd a zöldbabot mézes-csilis, szójaszószos öntettel, egy kevés pirított szezámmaggal a tetején.
Vajas-citromos tepsis csirke: süsd vele együtt a krumplit is
A vajas-citromos tepsis csirkét hihetetlenül egyszerű elkészíteni, elég szaftos, és nem lesz gumiszerű.
Illatos vajas, kapros újkrumpli: a legfinomabb tavaszi köret
Végre itt a tavasz, vele együtt az újkrumpli! Készítsd el többféleképpen, most egy egyszerű, vajas, kapros változatot mutatunk.
Medvehagymás fűszervaj: ilyen finomat nem kapsz a boltban
Itt a medvehagyma szezonja, készíts belőle házi fűszervajat! Kenyérhez, húshoz is kitűnő.
Röszti fokhagymásan, zsályás vajjal – egy nagy adag hideg tejföllel tökéletes vacsora
A röszti régi kedvencünk, és mindig bevetjük, amikor egy adag tejfölös lángosra vágyunk, de épp nincs idő dagasztani és keleszteni, majd megsütni egyik kedvencünket. A lapcsánka gyorsan elkészül, és bármelyik napszakban bevetheted laktató fogásként.
Mi az a barna vaj, és hogyan érdemes használnod? Már mutatjuk is!
A barna vaj isteni, ám a vele való sütés nem olyan egyszerű. Kivéve, ha ismered ezt a filléres trükköt.
Kanada kiakadt: bajban a vaj
A „buttergate” a közösségi médiából indult, végül a tejlobbit is érintő hatalmas botránnyá dagadt Kanadában.
Itt a tökéletes módszer arra, hogy a hideg vaj gyorsan puha legyen
Vannak rémes konyhai helyzetek a kibonthatatlan befőttektől az épp tegnap lejárt alapanyagokig. Ilyen a kemény vaj is – de erre itt a megoldás.
A legjobb magyar sajtok már a világ élvonalában is megállják a helyüket
A hazai gasztroforradalom a VIII. Sajtmustrát is éreztette hatását, ezúttal 6 kézműves tejtermékkészítő is Arany minősítésben részesült.
Ezzel a trükkel még finomabb lesz a főtt kukorica
A tejben-vajban fürösztés a kukoricával is csodákat tesz.
Fokhagymás, vajas sült csirkecomb: ezt érdemes leszopogatni a csontról
Egy tepsi omlós, ropogós csirkecomb mindig jól jön ebédre. A vajtól és a fokhagymától csak finomabb lesz.
Tévhit, hogy félni kell a margarintól: honnan tudhatod, hogy nem káros, amit megveszel?
A margarinok többsége biztonságosan fogyasztható, a csomagolása mindent elárul.
Miért teavaj a vaj?
És ha már itt tartunk: mire utal a „márkázott vaj” kifejezés?
Medvehagymás vajas krumpli: csodás köret, amire nem lehet ráunni
A vajas krumpliból könnyen ínyenc köretet készíthetsz: csak dobd fel friss medvehagymával! Jobb lesz, mint a főétel.
Könnyű és színes házi vajkrém: muffinokon a legfinomabb
Ha eddig már sokat kísérleteztél vajkrémmel, de nem lett az igazi, próbálkozz ezekkel a receptekkel! Kettőt is mutatunk.
Lágy vajas galuska: egyszerűen elkészíthető, különleges levesbetét
Könnyebb, lágyabb lesz a galuska, ha vajat is keversz a tésztába. Levesbe egyszerűen tökéletes.
Több száz éves tejfölt és vajat találtak régészek Mongóliában
Megmaradtak az edényekben a fagyott talajban.
Készíts vajat otthon - Itt a legegyszerűbb módszer!
Csak tejszín, egy befőttesüveg és némi izomerő szükséges hozzá.
Gyors, nagyon puha, vajas keksz jó sok áfonyával: szétolvad a szádban
Friss vagy aszalt áfonya is tökéletes a könnyen elkészíthető, omlós kekszbe.
A tökéletes házi vajkrém titka: így nem lesz émelyítő
A sütiket, tortákat bevonhatod és töltheted is könnyed vajkrémmel, amit kedvedre variálhatsz. A svájci krémben nem fogsz calódni.
Így teheted azonnal kenhetővé a vajat
Fél perc az egész, és már kenheted is. Mutatjuk, hogyan.
Teszt: melyik a legjobb saját márkás vaj?
Vajon labdába rúghatnak a nagy láncok termékei az ismert márkákkal szemben? Tesztünkből kiderül!
Teszt: melyik a legfinomabb vaj?
Van értelme sokat költeni rá, vagy megteszi a 300 forintos is? Tesztünkből kiderül!
Házi, zöldfűszeres, fokhagymás vaj könnyedén, ízfokozók nélkül
A saját készítésű, zöldfűszeres-fokhagymás fűszervaj szendvicsre, halakhoz és húsokhoz is kiváló.
Szuper medvehagymás szendvicskrém villámgyorsan: ezt kend a kenyeredre
Ha most megkóstolod, egész szezonban lesz a hűtődben ínyenc medvehagymás szendvicskrém.
Az izlandi trükk, amivel mindennél kenhetőbbé válik a vaj
Mutatunk egy titkos összetevőt, ami csodákra képes a vajjal. Nemcsak kenhetőbb, de finomabb is lesz tőle.
A híres angol pogácsa megúszós receptje: krémmel, lekvárral isteni
Készítsd úgy a pogácsát, mint az angolok! A scone kicsit édeskés, nagyon omlós, krémmel, lekvárral pedig különösen vonzó.
Foszlós, vajas kalács: megbízható, kipróbált recept a szomszédasszonytól
Ez a klasszikus kalács akkor lesz igazán foszlós, ha fokozatosan adagolod hozzá a vajat.
A vörös húsok varázslója: a rozmaringos fűszervaj
Ha illatos, pikáns ízélményre vágyunk, használjunk rozmaringos fűszervajat!
Csípős gasztroajándék nem csak férfiaknak: csilis fűszervaj
Csilis is, narancsos is, épp csirkéhez illő, de a lazac is pompás lesz vele.
Gasztroajándék: házi petrezselymes fűszervaj
Eredeti ajándék az ünnepekre a sokféleképpen felhasználható, varázslatos, házi készítésű fűszervaj.