Magyarország 5,5 fővel a 19. helyen áll Európa egyik legnagyobb iparágában
Mennyire jelentős az EU-ban a vendéglátóipar?
Mennyire jelentős az EU-ban a vendéglátóipar?
Érzékeny pontot nyomott meg Fásy Ádám lovagkeresztje.
A Balaton partján érdeklődtünk, kit mennyire rettent vissza a vásárlástól a drágulás.
A New York Kávéházba sokszor egy óráig is tarthat a bejutás.
A január első két hete kifejezetten jól indult.
Először felszolgált, majd a konyhai előkészítésből a hentesi ismereteket sajátította el.
Folyamatosan emelkedő költségekkel küzdenek a gyárak, miközben az adóterhek is magasabbak.
A fizetővendégek egyre inkább elmaradnak, az Országos Étterem Hétben bíznak.
A kormányfő és a gazdasági miniszter a jövő héten konkrét javaslatokkal állnak majd elő.
Bajban lesz a vendéglátó- és a szállodaipar is.
Szeptember óta csak képesítéssel lehetett krumplit sütni vagy húst klopfolni, most úgy látszik, ez változni fog.
Mikor tűnnek el végleg az életünkből az egyszer használatos műanyag zacskók és csomagolóanyagok?
Van, aki ki sem nyit, mások az eufória napjaként emlegetik ezt a mait.
Az ipartestület elnöke szerint ilyen adatok mellett nem lehet nyitni a vendéglátásban.
Ennél már csak a várható krónikus munkaerőhiány nagyobb csapás a szektorra nézve.
A járványügyi intézkedések miatt kilátástalannak érzik a helyzetüket.
Négy hónapnyi bérleti díj maradhat náluk.
Eltérő történetek a válság sújtotta szektorból.
Ez kilencszer kevesebb, mint amennyi kórokozó az iskolákból indult pusztító útjára.
Katasztrofális hatással lehet a koronavírus második hulláma a vendéglátóiparra, a turizmusra és az idegenforgalomra.
Virtuális rendezvényünk, az Out of the Box mai részében Zsidai Zoltán Roy, Zakar Kata és Hlatky-Schlichter Hubert étterem-tulajdonosokat kérdeztük. Az élő streamben a jelenlegi helyzet kihívásairól és az ezekre adható válaszokról volt szó – bezárástól kiszállításon át terasznyitásig.
Így vállalnak szolidaritást a zenészek azokkal, akik évek óta játsszák a számaikat.
A házhoz szállítás is maradhatott. Megjelent a kormányrendelet a korlátozó intézkedésekről.
A KSH adatai szerint kevesebben dolgoztak idén a vendéglátásban, de ők többet kerestek.
Prevics Éva öt év után újra interjúkat készített a vele együtt Ausztriában dolgozó magyarokról, akiknek a többsége már haza szeretne jönni. Éva is sokat tanult: alázatot és a kétkezi munka becsületét.
Ábrákon mutatjuk be a fővárosi vendéglátás helyzetét. Van olyan kerület, ahol már 30 lakosra jut egy étterem vagy söröző. Az ágazat nyereségessége viszont nem meggyőző.
Levél otthonra: egy magyar szakács írt Izlandról. Meg akarta nézni, hogy más országnak mennyit ér.
Pollux Hotel néven még egy vállalkozást alapított a felcsúti polgármester, aki az építőipar után a vendéglátást is meg akarja hódítani.
A Kelta Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola szeptembertől az ő fenntartásukban működik.
A nagy sörgyárak magukhoz láncolták a kocsmákat, de a GVH azt mondta: elég!
Ne félj, és legyen tőkéd, és tartsd be a szabályokat, és legyen türelmed. És akkor majd egyszer menni fog. Az olvasók ízekre szedték a street food vállalkozást feladó fiatal párt. 10 jó tanács kezdő vállalkozóknak.
Vagy hetven szállodafejlesztés pörög, amit az uniós is nagyon sok pénzzel megtámogatott.