Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a Simonka miatt kitört fideszes háború Békésben

2016. december 14., szerda 09:40

Újabb fokozatra kapcsolt Békésben a fideszes belháború, amely Simonka György körül tört ki. A Fidesz parlamenti képviselőjének térsége és a megye többi térségének fideszes vezetői között az EU-s területfejlesztési pénzeken indult a vita, mert azok jelentős részét Simonka saját térségébe irányította. A képviselő ellen költségvetési csalás gyanújával folyik nyomozás, amely alapján úgy tűnik, a pénzek becsatornázása vitatható eszközökkel folyt. 

A fideszes konfliktusnak újabb lendületet adott a kommentháború, amelyben a Simonkához közel állók adtak javaslatokat arra, hogyan kell „megvédeni Simit” a támadásokkal szemben.

Gyula nem féreg

Szerdán Gyula fideszes polgármestere adott ki közleményt, amely elég egyértelműen jelzi a feszültséget. „Simonka György saját hazugságainak hálójában vergődik, ennek céljából Békés megyei településeket, elsősorban Gyulát illeti hamis vádakkal” írta Görgényi Ernő. „Simonka végre elismerte, hogy az ő utasítására készítették azt az útmutatót a kommentelő szimpatizánsoknak, amelyben jó példaként javasolták híveiknek, hogy a gyulai embereket féregnek nevezzék, akiket el kell taposni.” 

Görgényi szerint Gyula nem fúrta meg más települések fejlesztési pénzeit, támogatták a hátrányos helyzetű járások fejlesztési keretének létrehozását is. A fejlesztési pénzek elosztását illetően elmondta: nem Gyula volt a legkedvezményezettebb, hiszen a város 2007 óta 42, a Simonka által képvisel Dél-Békés viszont 80 milliárd forint pályázati támogatást kapott.

Rovatok