Index Vakbarát Hírportál

Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát

Választási kampány: Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát

Index
2018.03.09. 23:20

Választási kampány eddig (2281. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hétfőn az észak-angyalföldi és újpesti körzet fideszes jelöltje, Zsigmond Barna Pál lesz az angyalföldi JAMK-ban rendezett fórum vendége. Nem mondhatni, hogy a Fidesz egy igazi nagyágyút küld a megtámogatására: Hídvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója lesz a lakossági fórum vendége. Majdnem egy Kövér, ugye?

  • Dobrev Klára, Lendvai Ildikó és Kuncze Gábor teljesítették a Hócipő felvételi tesztjét Kunhalmi Ágnes estjén. Ha remek poénokban sziporkázó baloldaliakról olvasna, ne habozzon kattintani.

  • Sőt, szobafórum! Lázár János egy barátja panellakásában a szomszédokkal beszélgetett. Erről eszembe jut, hogy 2010-ben egyéves volt a kislányom, épp pelenkáztunk, könyékig a hozzátáplálás egyik új étele okozta híg trutymóban, amikor egyszer csak csengettek. Egy képviselőjelöltünk toppant be, volt ám öröm, mondanom se kell!

    Na de nézzék csak paneljáró Lázár Jánost, aki talán arról is mesélt az otthon melegében, milyen kietlen, szeles utcák tépik szét az utolsó keresztény, fehér emberek lelkét a bécsi plakátmagányokban, és hogy addig jó, amíg az ember nem moccan sehová a megszokott jó kis fészkéből.

  • Az MTI a Nemzeti Választási Iroda elnökét, Pálffy Ilonát idézve arról ír: jelenleg átlagosan 20-23 induló várható egy választókerületben, a legtöbben Hajdúszoboszlón lehetnek, ott 53-an szerepelnek a nyilvántartásban. A választási bizottságoknak egyébként péntek éjfélig kell dönteniük arról, hogy melyik választókerületben hány jelöltet vesznek nyilvántartásba.

    Pálffy azt mondta, „el nem tudjuk képzelni, mekkora szavazólap lesz ott”, mert 31-32 név volt a legtöbb az előző választáson, és az a felsorolás is méteres volt. Hasonló méretű szavazólap lehet a pártlistás is: most 33 párt indult, míg 2014-ben 18 volt. 

  • A Nemzeti Választási Iroda elnöke, Pálffy Ilona elmondta: a külképviseleteken csaknem négyszer annyian jelentkeztek be szavazni, mint négy éve. Pontos számot nem mondott az MTI beszámolója szerint, de mivel 2014-ben nagyjából 28 ezren voltak, idén akár 100 ezer külföldön élő, de magyar lakcímmel rendelkező magyar is elmehet szavazni. Ők (jellemzően külföldön dolgozó vagy tanuló magyarok) március 31-ig regisztrálhatnak a külképviseleti szavazásra, ahol egyéni és listás jelöltre is szavazhatnak majd.

    A magyar lakcímmel nem rendelkező határon kívüli választóból eddig 359 ezret regisztráltak, az ő jelentkezési határidejük március 24. Négy évvel ezelőtt nagyjából kétszázezren szerepeltek a névjegyzékben, tehát az ő számuk is jelentősen megnőtt.

  • Mi az erősebb, a gyűlöletbeszéd vagy a hírérték? És mi a hírérték ebben az esetben? Sok kérdést boncolgat a menő Vice magazin, amelybe hosszú cikkel sikerült magát belavíroznia a magyar kormánynak.

  • A Jobbik elnöke a brit fővárosban nagyjából 150 ember előtt tartott fórumot, a helyszínről bejelentkező olvasóink segítséégével és a facebookos közvetítés alapján foglaltuk össze az eseményt.

  • Az úgynevezett téli rezsicsökkentésről szóló kormányhatározat megjelent a Magyar Közlönyben, itt olvashat róla.

  • De mondott ennél erősebbeket is várpalotai látogatásán a miniszterelnök. Itt olvashatja, miket.

  • A dél-békési fideszes Simonka György a választási eljárás alapelveit és a köznevelési törvényt sértette meg a kampánypólókkal, a Momentumnak nem lett volna szabad választási gyűlést tartania áruházi parkolóban, mondta ki a választási bizottság. Ha kattint, azt is megtudja, mit mond utóbbiról a Kúria, és mit Tóta Áronné. 

  • A Magyar Nemzet Online azt írja, hogy Hódmezővásárhely új polgármestere, Márki-Zay Péter a választás után arra lett figyelmes, hogy megváltozott a laptopjának működése, majd amikor megmutatta egy szakembernek, kiderült, hogy egy kémprogramot telepítettek arra, ami "a billentyűzethasználattól a futtatott programok listáján át a megnyitott weboldalakig minden számítógépes tevékenységet továbbít egy németországi IP-címre". Hozzáteszik, hogy "a szoftver a teljes Márki-Zay család számítógépes tevékenységéhez hozzáférhetett". Telefonon hívtuk Márki-Zayt, hogy megkérdezzük erről őt is, de nem sikerült elérnünk egyelőre.

  • Értik, vadászná, hahaha. Szóval az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Facebookon azt írja, hogy nagy kérdés, hogy tud egy főállású politikus a saját zsebéből kifizetni alkalmanként 4-5 millió forintot egy helikopteres luxusvadászatra? Ezért fel fogják állítani a Korrupcióellenes ügyészséget, „és minden olyan politikus esetében, akiről kiderül, hogy közpénzt tett zsebre, élni fogunk a jog adta lehetőséggel, és el fogjuk kobozni a vagyonát.”

  • Egy Londonban élő magyar diák, Petra küldött fotót a Jobbik elnökének pénteki londoni programja előtti demonstrációról.

  • Az irodalommal aktívan ötvenéves kora óta foglalkozó költő és spirituális gondolkodó Aranyosi Ervin („versei elsősorban a szeretetről, mosolyról az emberi kapcsolatokról, hitről, önismeretről, állat- és természetszeretetről szólnak”) soraival adózott az adóügyi államtitkár és egyben a mezőkövesdi focicsoda atyja, Tállai András a nőnapon a nőknek. Jó, pocsék a vers, de még mindig jobb, mint a főnök egybites megoldása, hogy ha nő, akkor konyha.

  • Szijjártó Péter Egerben Nyitrai Zsolt fideszes képviselőjelölt kampányrendezvényén az MTI szerint „hangsúlyozta:

    a választás tétje világos.

    Ha valaki körülnéz a világban, láthatja, hogy óriási nemzetközi vita zajlik arról: a migráció jó, vagy nem, illetve azt megállítani, vagy ösztönözni kell-e. A világ és benne Európa egy része azt mondja, a bevándorlást szervezni, támogatni kell. Mi ezzel ellentétben saját tapasztalataink alapján azt mondjuk, az rossz, veszélyes és meg kell állítani.”

    Az MTI híre szerint mosógépekről most nem esett szó.

  • A minimalizmus világbajnoka a Facebook-posztjában azt se árulta el, mit ünnepelnek, csak gyanítani tudjuk, hogy egy nap spéttel a nőnapot. 

  • Képzelhetik, milyeneket, ha közben nyilvántartásba vették az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt, az Iránytű Párt, a Közös Nevező 2018, a Magyar Igazság és Élet Pártja, a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt országos pártlistáját.

    Nos, „a törvényi feltételek hiánya miatt”

    • az Alternatív Magyar Néppárt
    • a Demokrata Párt
    • az Együtt a Magyar Kisebbségekért és Hátrányos Helyzetűekért Párt
    • a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt
    • a Haladó Magyarországért Párt
    • a Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt
    • az Összefogás a Civilekért Párt
    • a Rend és Elszámoltatás Párt
    • a Tenni Akarók Magyarországi Pártja és
    • a Minden Szegényért Párt

    listáját nem vették nyilvántartásba.

  • A Fidesz csavart még egyet a menekültsztorin, nem mintha az eddigiek nem lettek volna elég abszurdok. Így most már ott tartunk, hogy akár 10 000 menekült is jöhet az országba, ha április 8-án tudjukmi lesz. Nyilván ha valamelyik baráti közvéleménykutató a hónap második felében a valódi, a Fidesznek szánt belső adataiban azt mutatja ki, hogy a helyzetük még rosszabb, akkor lesz ez még 100 000 is – de hol a határ?

    Hány menekültet/bevándorlót telepítene be az ellenzék, ha a Fidesz bukna április 8-án?

    • 2012
      Még más naprendszerekből is kellene importálni bevándorlókat
    • 1661
      Még annyit se, mint a Fidesz a kötvényeivel
    • 691
      Amennyit Soros és az ENSZ és Zuckerberg akar
    • 503
      Amennyit csak Soros akar
  • Új fejezet nyílhat a magyar-amerikai kapcsolatokban, hiszen a két ország nagyon sok kérdésben hasonlóan gondolkodik - közölte a fideszes Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. A politikus a Budapestre látogató amerikai kongresszusi delegáció tagjaival egyeztetett, majd azután azt mondta: ebben a tekintetben különösen jelentős a globális biztonság és a belső biztonság, a migráció kérdése. A két ország hasonlóan gondolkodik a társadalompolitikáról, a család, a keresztény értékek jelentőségéről - magyarázta. 

  • Hazug, hiteltelen és cinikus az ellenzék rezsikérdésben, hiszen azok beszélnek, akik kormányon "sárgacsekk-adósságba" taszították az embereket, folyamatosan növelve a kiadásokat - közölte Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke reagálva azokra az ellenzéki nyilatkozatokra, amelyek bírálják a téli rezsicsökkentést.

  • Brüsszel legújabb javaslata szerint 10 ezer menekültet, bevándorlót fogadna be Magyarország a kötelező kvóta alapján - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a közmédiának. Azt mondta: ha "Soros emberei" kerülnek kormányra április 8-a után, ők végre hajtanák a kvótákat és még nyáron elkezdenék a betelepítéseket. 

    Úgy tűnik, most ez az új mantra, mert ma Dömötör Csaba államtitkár ugyanezt mondta a közmédiának.

  • "Az MSZP-nek nincs köze a Karthago együttes Requiem című dalának átírásához. A Fidesznek nem kell segítség ahhoz, hogy bohócot csináljon magából, lásd: Németh Szilárd, Kósa Lajos, Semjén Zsolt" - írja közleményében az ellenzéki párt.

  • Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő nyílt levelet írt egykori párttársának, Varga-Damm Andreának, amelyben azt kifogásolja, hogy bagatellizálják és eltagadják a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását és embertelenségét. Minderről a közmédia számolt be. 

  • Csongrád megye 4. választókerületében, Hódmezővásárhely egyetlen családból kerülnek ki a különböző pártok jelöltjei - írja a Blikk. A választókerületben Szimandl János a Családok Pártja, Szimandl Tamás a Medete párt, Szimandl Tamás felesége, Szimandlné Nagy Ibolya pedig az Összefogás Párt jelöltje lett.  Az őket jelölő pártokról sokat nem lehet tudni: a Családok Pártja oldala üresen tátong, a Medete pártról a létezésén kívül semmilyen információ nem derül ki, és az Összefogás Pártjáról sem lehet sokat tudni. A Blikk megkereste telefonon a házaspárt. Szimandl Tamás mereven elzárkózott a nyilatkozattól. "Mert jogom van hozzá" - mondta. Amikor a programjáról kérdezték, közölte: "Még nincs kiforrva, nem is biztos semmi."

  • A Facebook-oldalára pedig feltöltöttek erről pár képet. Korábban már írtunk róla, hogy mi alapján választja ki kampányútjait a Fidesz első embere.

  • Készítettek egy felmérést, amiről a 24.hu számolt be. Eszerint a magyar nők számára Vona Gábor a legférfiasabb és legsportosabb, Orbán Viktor a legdölyfösebb, Semjén Zsolt a legjelentéktelenebb. Ugyanakkor a hölgyek Gyurcsány Ferenccel javíttatnák meg lerobbant autójukat, Karácsony Gergellyel töltenének el egy éjszakát legszívesebben.

  • A kampányújságoktól ne várjunk tényfeltárásokat és kiegyensúlyozott, mérsékelt információátadást. Ám a XVIII. kerületi kampány új szintre emelte a lejáratást.

    Itt indul az MSZP-Párbeszéd színeiben Kunhalmi Ágnes, akit a legfrissebb kutatások is esélyesnek mérnek, hogy legyőzheti a fideszes Kucsák Lászlót. Négy éve Kucsák nyerte a párharcot.

    És ugyanitt indul Lévai Katalin pártjának, a Lendülettel Magyarországért pártnak az egyik jelöltje, Földényi György. Lévairól épp a héten derült ki, hogy nem lehet jelölt Zuglóban, mert visszaéléseket találták az ajánlásai között. Egész pontosan 27 olyan aláírást, adatsort, amelyet egy az egyben a Fidesz íveiről másoltak át

    A fentiek után már meg sem lepődünk, hogy a Lévai-párt által osztogatott lap nem a Fideszt, hanem Kunhalmit savazza. És nem is visszafogottan, íme:

    Kunhalmi nemcsak egy oldalt kapott. A másik oldalon Szörnyella de Frásznak nevezik, de ott legalább nem satírozták ki a fogát. Egy harmadik oldalon bohócnak nevezik, akit Putyin megtalált a Moszkvai Nagycrikuszba. 

    Az újság neve amúgy: Szabad Lőrinc - az igazi baloldali értékekért.

  • Ma délelőtt a TV2 és az Origó vesztett jogerősen pert a Jobbik ellen, sérelemdíjat kell fizetniük és bocsánatot is kell kérniük, mert azt állították, hogy a Kun Mediátor-botrányban elcsalt pénzekből a Jobbik is kapott. Ugyancsak ma a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete rendelte el helyreigazítás közlését a Magyar Idők ellen, mert a lap azt állította Vona Gáborról, hogy Allahot dicsőítette, és egy török terrorszervezettel állt kapcsolatban - derül ki Volner János FB-s bejegyzéséből.

  • "Semjén Zsolt családi látogatásra ment Svédországba" - így reagált a Hír Tv-nek Rétvári Bence a miniszterelnök-helyettes fotókkal alátámasztott skandináv luxusútjára. 

    Rétvári: Semjén Zsoltnak rokonai vannak Svédországban, őket látogatja meg, és hogy egy magán családi rendezvényen milyen program van, ez a családnak a magánügye.

    Hír Tv: Negyvenfős szállodát béreltek ki neki, azt nem hinném, hogy egy családi látogatás lett volna.

    Rétvári: Nem biztos, hogy el kell hinni, amit a Magyar Nemzet leír, hiszen sok esetben Simicska Lajos politikai eszközként használja a saját lapját, és természetesen álhírekkel teszi olykor-olykor tele.

  • A Dunaújvárost, és néhány szomszédos települést magába foglaló Fejér 4. sz. választókerületében Pintér Tamás, a Jobbik jelöltje tűnik Galambos Dénes legesélyesebb ellenzéki kihívójának, írja a  saját kutatására alapozva  a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom. Cikkünk a témában.

Rovatok