Index Vakbarát Hírportál

Úgy lesorosozták a Fideszt 2010-ben, hogy a Simicska adja a másikat

Választási kampány április 3-án

Index
2018.04.03. 21:58

Választási kampány eddig (2314. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ráadásul egykori szövetségestől érkezett a kritika. Torgyán József beszélt 8 éve arról, hogy a Fidesz vezetői kivétel nélkül Soros György kiválasztottjai. A videón 1:18-től hallható az érdekes rész. 

    Él a remény, hogy Torgyán visszatér
  • Tényleg óráról órára változik a helyet. Most Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja  írta meg a Facebookon , hogy Karácsony Gergely legutóbbi ajánlata (miszerint az MSZP-Párbeszéd 4 helyen visszalép az LMP és az Együtt javára, cserébe ők lépjenek vissza az összes többi helyen) elfogadhatatlan számukra.

  • A migráció, az identitás és az iszlám megítélésében ma nem lehet Nyugat-Európában szabadon érvelni egyik vagy másik álláspont mellett, mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője kedden egy, a témában tartott budapesti közéleti beszélgetésen.

    Szerinte ha ezt valaki mégis megteszi, akkor nincs esélye arra, hogy ezekkel az érvekkel a mainstream sajtóba bekerüljön. A fideszes politikus szerint ezért a migrációról folytatott európai vita a klasszikus liberalizmus halálát jelenti a kontinensen.

    Gulyás Gergely az Ébresztő, Európa! címmel szervezett rendezvényen vett részt, melynek Douglas Murray Európa furcsa halála című könyve volt a témája, és amiről az MTI tudósított. Pár napja írtunk arról, hogy mennyire egyoldalúan szelektál a közszolgálati hírügynökség a hasonló események között.

  • Ezen a youtube-csatornán nyilatkoznak a fenntartásaikról. 

  • Tárgyalást kezdeményez Karácsony Gergely az Együtt-tel és LMP-vel arról, hogy 4 helyen legyenek visszalépések. Ez a 4 körzet: Csepel, Gödöllő, Belváros és Szekszárd.

    "Nem alibizni akarunk, hanem választást nyerni" - mondta az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltje a keddi, budai fórumán. Azt mondta, hogy az említett pártoktól azt kérik, hogy cserében lépjenek vissza az összes olyan helyen, ahol nincs esélyük.

    Emlékeztetett arra, hogy az MSZP-Párbeszéd 48 helyen léptek vissza eddig. Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, információink szerint kedd éjszaka is folytatódnak az ellenzéki pártok közti tárgyalások. 

  • A miniszterelnök majd Vajszlón járt, ahol arra buzdította az egybegyűlteket, hogy beszéljenek családtagjaikkal, ismerőseikkel, munkatársaikkal, és mondják meg nekik, hogy "föltétlenül jöjjenek el választani". 

    Mindez videón: 

  • Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje ma délután Facebookon azt írta az ellenzéki visszalépésekről szóló cikkünkre, hogy "sajnos kacsa", nincsenek is ilyen egyeztetések. Erre délután Szél Bernadett azt mondta az Azonnali.hu-nak, hogy már pedig vannak egyeztetések a "viszonossági alapú visszalépésekről" az MSZP és az LMP között. Sőt, az LMP kormányfőjelöltje a Jobbik felé is nyitna. Legkésőbb április 8-án kiderül, mire jutottak a felek. 

  • Most zajlik a fifázz Fekete-Győr Andrással című esemény, a meccs nem zártkapus, a szemközti házból is tisztán kivehető, mi történik épp a Momentumnál. Egy olvasónktól kapott pár másodperces videó szerint egyébként Fekete-Győr egy kanapén ül az utcán, és bárki kihívhatja egy meccsre. 

  • Húsz évvel ezelőtt csak úgy robbantak a bombák a politikusoknál és a pártirodákban. Még az Országos Bírói Hivatal jelenlegi elnöke, Handó Tünde lakása előtt is robbant egy pokolgép. Igen ám, de ezekben az akciókban senki nem sérült meg, bár az azóta elhunyt Torgyán József úgy vélte, esetében ez csak a véletlennek köszönhető. A rendőrség sosem tudta kideríteni, ki állt a robbantások mögött, de a legtöbb szál Szlovákiába vezet.

    Cikkünk a témában

  • A Pilis-Dunakanyar egyéni választókerölet magát legesélyesebb ellenzéki jelöltjének tartó jobbikos Pál Gábor hosszú posztban írta meg a DK jelöltjének, hogy szerinte vissza kellene lépnie. 

    azt gondolom, jelenleg az egyébként is esélytelenebb Király Miklós a legnagyobb gátja a kormányváltásnak. Mindezek után úgy vélem, a legjobban azzal szolgálná a kormányváltást, ha visszalépne. Nem valakinek javára, hanem egyszerűen bejelentené a visszalépést. 21 évesen még előtte áll az élet. Ebben a korban sokunk még a felsőfokú tanulmányainkkal és a csajozással, bulikkal bajlódott. Kár lenne veszni hagyni ezeket az éveket, s persze a kormányváltást. A baloldali szavazók sem maradnának képviselet nélkül. A Jobbik erre ma garancia: táborunkban éppúgy vannak csalódott jobboldali, mint csalódott baloldali választópolgárok egyaránt.

    A teljes posztot itt lehet elolvasni. 

  • Az AFP nemzetközi kép- és hírügynökség kedden kiadott egy fotómontázst, amin - elvileg - a 2018-as magyarországi országgyűlési választás miniszterelnök-jelöltjeit mutatják be. A montázson nagy meglepetésre  Orbán Viktor,  Karácsony Gergely, és Vona Gábor mellett Soros György látható. 

    Update: az AFP cikkünk megjelenését követően eltávolította a két osztott képet a rendszeréből.

  • Sydneybe a mai napig nem érkeztek meg a visszaküldendö szavazólapok - legalábbis ezt írta egy ott élő magyar. Ha Ön is Sydneyben él és még valóban nem kapott szavazólapot, akkor írja meg nekünk. 

  • "Pár nappal a választás előtt a Jobbik kétségbeesetten próbálja letagadni korábbi bevándorlást támogató döntéseit. Az a Jobbik próbált ma üres ígéreteket tenni, amelyik nem szavazta meg a kvótaellenes alkotmánymódosítást. Vona Gábor a határzárat is nyíltan támadta, kudarcnak nevezte annak megépítését" - közölte a kormányzat. Azt is írták, hogy Vona Gábor "pont úgy fordítana hátat a gyöngyösieknek és minden magyar embernek, ahogy az elmúlt években a saját szavazóinak". 

  • A Nemzeti Választási Iroda az ortodox húsvét miatt felhívja a romániai és szerbiai választópolgárok figyelmét, hogy időben adják postára levélszavazatukat. Pálffy Ilona, az NVI elnöke az MTI-nek elmondta: a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak az április 8-ai országgyűlési választáson, ha március 24-éig felvetették magukat a névjegyzékbe. Ezt több mint 378 ezren tették meg.

  • A nemrég nevet változtatott Aréna Mall óriásplakáton reklámozza magát, és teljesen érthető módon meglátta, mi pörög mostanában: a választás, a tüntetések.

    Így az Aréna világában a Madách téren szörnyen divatos emberek tüntetnek a divatért. Aki csalódott az MKKP-ben, hogy túl komolyak lettek, az behúzhatja vasárnap az x-et a Divat mellé.

  • A Bloomberg által megkérdezett alapkezelők leginkább egyszerű Fidesz-többségre számítanak a magyarországi országgyűlési választáson, és  - már amennyire általánosítani lehet a néhány válasz alapján - a piac is ennek örülne leginkább. Abból az egyszerű okból, hogy a lehetséges forgatókönyvek közül ez jelenti a legkiszámíthatóbb verziót. A befektetők pedig semmit nem utálnak annyira, mint a kiszámíthatatlanságot.

  • A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint nem mindegy, hogy a vasárnapi választáson kik kerülnek hatalomra, ha Soros György emberei, akkor Magyarország végleg meg fog változni, hiszen be fogják engedni a bevándorlókat.

  • A friss hódmezővásárhelyi polgármester már jói ideje kezébe vette az ellenzéki koordinációt, oldalán most már minden körzetben elérhető a Fidesszel szemben legesélyesebb jelölt.

    És emellett egységesítette az összes taktikai szavazással foglalkozó civil szervezet a legesélyesebb ellenzéki jelölteket tartalmazó listájukat.

    További részletek a cikkben itt.

  • Péntek délután öt órakor Székesfehérváron tartja kampányzáró gyűlését a Fidesz a Városház téren. Ez lesz az utolsó nagyszabású eseményük a kampányban, az embereket azonban szombaton is el kívánják érni. A párt kommunikációs igazgatója szerint több tízezer aktivistájuk keresi fel jelenleg is a választókat, nagy hangsúlyt fektetve a személyes találkozókra. 

  • "Mélyen sajnáljuk, hogy Mesterházy Balázs esperes teológiailag átgondolt, az evangéliumhoz hű húsvéti rádiós igehirdetéséből sokan nem a feltámadás örömhírét hallották meg, hanem - nyilván a közelgő választások miatt - annak önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak. Meggyőződésünk, hogy lelkészeink esküjükhöz méltóan az evangélium tiszta hirdetését és a rájuk bízottak pásztorolását, továbbá a békesség megteremtését tartják feladatuknak. Egyházunk népétől, a magyar társadalomtól, különösen is a közszereplőktől és a média képviselőitől a józanság és az igazmondás komolyan vételét, valamint a másik ember méltóságának megbecsülését kérjük" - írták közleményükben Dr. Fabiny Tamás, Gáncs Péter, Szemerei János püspökök.

    Korábban Bayer Zsolt jelezte, hogy kilép az evangélikus egyházból és inkább katolikus lesz. Mindezt azért, mert a fideszes publicistának nem tetszett Mesterházy Balázs igehirdetése. A harkai lelkész a húsvéti prédikációjában elítélte a más vallásúak és bőrszínűek ellen uszító propagandát, az összefogásra képtelen ellenzéket és a nem szavazókat. Mindezt a Kossuth rádió élőben közvetítette.

  • TV-felvétellel egybekötött Gigantikus Sztárparádéval vár mindenkit április 7-én Fásy Ádám műsora, a Zeneexpressz, ami a 444 cikke szerint a Fidesz kampányát tolja. A lap szerint bár sehol nincs feltüntetve, hogy ez kampányrendezvény lenne, de a koncertet pont a választások előtti napra időzítették, és pont Bajkai István választókerületének közepén, a Klauzál téren tartják. Bajkai az Orbán család ügyvédjeként is ismert.

  • Kevesek által várt módon változik a választási térkép pár nappal a választás előtt. Az MSZP és az  LMP vezetői kedden megegyeztek két választókerületben, hogy több helyen visszaléptetik egymás javára a jelöltjeiket, hogy lehetőleg egy igazán esélyes baloldali ellenzéki maradjon a Fidesszel szemben - értesült az Index. A teljes cikket itt olvashatja!

  • Amennyiben Magyarországra tízezreket telepítenének be, az az egészségügyi kasszát is nagy mértékben megterhelné - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence elmondta, hogy a bevándorlók egészségügyi ellátása jóval drágább lenne, mint a magyar állampolgároké. Egyrészt a tolmácsolás költségét is ki kellene fizetni, másrészt nem tudható, hogy a korábbi védőoltásokat megkapták-e, és hordoznak-e olyan betegségeket, amelyek fokozottabb egészségügyi odafigyelést igényelnek. "Az ide érkezők ellátása annyira megterhelné az egészségügyet, hogy két év alatt elvinné a tavaly év végi kórházkonszolidáció teljes összegét" - mondta az államtitkár. 

  • A Süddeutsche Zeitung című német lapban A szürke eminenciás kampánya című írásában Peter Münch kiemelte, hogy a vasárnapi parlamenti választás előtt megjelent egy olyan ellenfele Orbán Viktor miniszterelnöknek, akinek neve nem szerepel a szavazólapokon, de „veszélyeztetheti biztosnak hitt győzelmét".

    Ez az ellenfél  a kormányfő "korábbi útitársa", Simicska Lajos, egy "befolyásos ember", aki "médiabirodalma" révén "megszorongathatja" a kormányfőt a "hatalmi visszaélésekről és nepotizmusról szóló beszámolókkal". A lap szerzője a többi között hozzátette, hogy az Elios nevű vállalkozás körüli ügyek a többi váddal együtt jelentős "robbanóerőt" fejt ki, hiszen a választók előtt egy olyan ország képe bontakozik ki, amelyben "egy szűk klikk szégyentelenül gazdagodik". 

  • Az április 8-i választás nemcsak a következő négy évről szól, hanem legalább két generációra meghatározza Magyarország sorsát, a választási győzelem pedig a részvételen fog múlni - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke Gyöngyösön. Vona Gábor szerint a kormánypropagandával ellentétben a választás kérdése nem a bevándorlás, éppen ellenkezőleg: arról születik döntés, hogy Magyarország kivándorlóország lesz-e. Már nem csupán anyagi okokról van szó, de "olyan politikai légkör alakult ki az Orbán-kormány jóvoltából, ami nagyon sok fiatal számára nem teszi élhetővé Magyarországot" - mondta.

  • Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón megerősítette a korábban a sajtóban megjelent hírt, miszerint a Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordul az LMP-s társelnök Hadházy Ákossal kapcsolatban felmerült aggályok miatt. 

  • Amit a jobbikos politikus Nyíregyházán tartott volna.

Rovatok