Index Vakbarát Hírportál

Alapkamatot emelt az MNB; Bident hadbíróság elé állítanák

2021. augusztus 24., kedd 19:40

Debütált az Index új sorozata, az A városvezető. Hamarosan becsengetnek, elkezdődik a tanév, de számos kérdés tisztázatlan még az iskolakezdést illetően; a lehetséges forgatókönyveket vettük górcső alá. Alapkamatot emelt a Magyar Nemzeti Bank; Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke nem tervez felelősségre vonásokat az afganisztáni fiaskó miatt. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írtunk ma az Indexen.

FEMINA. Egy borsodi faluból indult, hollywoodi legendává vált: Fried Vilmost William Fox néven ismerte meg a világ. A tolcsvai születésű Fried Vilmos, azaz William Fox Hollywood meghatározó alakja volt, miután megalapította a sztárokra építő és a hangosfilmek forgalmazásában úttörőnek számító Fox Film Corporation stúdiót. Történetét a Femina mutatta be.

DÍVÁNY. Bár nyár elején világszerte fellélegeztünk, bíztunk benne, hogy az egyre szélesebb körű átoltottság elegendő védelmet biztosít majd, az utóbbi hetekben egyre világosabbá válik, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma elkerülhetetlen. Sőt nagyon valószínű, hogy rég benne vagyunk a soron következő járványban. A Dívány cikkéből kiderül, mit érdemes tudni a delta-variánsról.

Rovatok