Index Vakbarát Hírportál

Ellenzéki szépségverseny után, negyedik hullám és szuperbaktérium előtt

2021. szeptember 13., hétfő 20:28

Az ATV stúdiójában lezajlott ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita hangneme sokak számára talán túl óvatosnak bizonyult, de őket bőségesen kárpótolta a Zuglóban eszkalálódó politikai iszapbirkózás. A negyedik hullám mellékhatásaként egy újabb veszélyes fejlemény kezd körvonalazódni, a női kézilabda-válogatott új kapitánya pedig a szurkolóknak üzent. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írt az Index hétfőn.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeinek tévés megmérettetése inkább programismertetés volt, és csak nyomokban tartalmazott vitát. Kovács János elemző a hideg polgárháború receptjét vélte felfedezni, Török Gábor az Indexnek írt elemzésében pedig ellenzéki szépségversenynek minősítette a látottakat. 

Amilyen békés volt a hangulat az ATV stúdiójában, olyan izgalmasan alakultak a zuglói ellenzéki vita előzményei. Tóth Csabánál betelt a pohár, az MSZP-s politikus lemondta a részvételt, és feljelentette Gulyás Mártont, a Partizán műsorvezetőjét. Részletek itt!

Optimális esetben akár pár óra alatt is ki lehet bérelni egy repülőgépet, a kis propelleresektől kezdve egészen a nagy utasszállítókig. Joe Kurtával, a Call a Jet vezetőjével budapesti irodájában beszélgettünk, és elmondta, kik bérelnek ma Magyarországon magánrepülőt. Olvassa el interjúnkat itt!

Jön a koronavírus-járvány negyedik hulláma, amely a kórházi fertőzések felfutását is magával hozhatja. Utóbbi problémáról kevesebb szó esik, pedig a megszaporodó antibiotikumkezelések miatt olyan ellenálló szuperbaktériumok fejlődhetnek ki, amelyek ördögi körbe kényszeríthetik az egészségügyet. Részletek itt!

A tokiói olimpiát követően Elek Gábor helyét Golovin Vlagyimir veszi át a magyar női kézilabda-válogatott kispadján. Az ukrajnai Odesszában született, ám 1992 óta Magyarországon légióskodó, játékosból edzővé vált szakember türelmet és szeretetet kért, amikor az Indexnek adott interjúban a szurkolóknak üzent. 

Súlyos történt Dunakeszin, a Kisfaludy utcában, ahol egy 54 éves férfi lelőtte volt anyósát, volt párját és közös gyermeküket, majd magával is végzett. Hogy mi vezethetett a megdöbbentő tragédiához, azt ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

NAPI.HU: Szigorításokra készülnek a magyarok, közel 80 százalékuk arra számít, hogy ősszel újra szükség lesz a védettségi igazolványokra, ha hotelbe, étterembe, vagy moziba szeretnének menni. Részletek a Pulzus Kutató friss, a Napi.hu számára végzett reprezentatív felmérésében.

DÍVÁNY: A leghíresebb keletnémet szökési történet hősei egyszerűen átrepültek nyugatra, de volt, aki tankot vezetett a berlini falnak.  Saját készítésű hőlégballon és kötélpálya – hihetetlen szökéstörténetek a kettéosztott Németországból a Dívány.hu cikkében.

FEMINA.HU: A lelki, mentális és fizikai egészség megőrzéséhez mindenkinek szüksége van arra, hogy képes legyen meghúzni a határokat, és nemet mondani egyes kérésekre. A Femina összeszedte a jeleket, amelyek felismerésével megakadályozhatjuk, hogy mások kihasználhassanak.

Rovatok