Index Vakbarát Hírportál

A DK feljelenti a kormány bombás plakátjait

2022. október 26., szerda 13:50

A DK fővárosi polgármesterei feljelentést tesznek a kormány bombás plakátjai miatt közveszéllyel való fenyegetés gyanújával.

„Mostanra Budapestet és az egész országot beterítették a legújabb kormányzati propagandakampány óriásplakátjai, a bombás plakátok, amelyek amellett, hogy civilizált ember számára morálisan vállalhatatlanok, hiszen éppen a szankcionált Oroszország dob le ilyen bombákat az ukrán lakosságra, alkalmasak lehetnek arra is, hogy közveszéllyel fenyegessenek. Mi lehetne nagyobb közveszély annál, mint hogy az EU bombákat dob le Magyarországra, még ha csak képletesen is?” – írja közleményében a Demokratikus Koalíció (DK).

Éppen ezért a Gyurcsány Ferenc által vezetett ellenzéki párt budapesti polgármesterei rémhírterjesztés és közveszéllyel való fenyegetés gyanújával tesznek feljelentést a kormány bombás plakátjai miatt.

Mint mondják, nem maradhat következmények nélkül, hogy a kormány ilyen hazug plakátokkal riogatja a lakosságot. 

A kormány plakátjaival ellentétben az igazság az, hogy az EU sem bombákat, sem szankciókat nem dob le Magyarországra, csak olyan szankciók vannak érvényben, amiket Orbán Viktor is megszavazott

– fogalmazott Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője, a XVIII. kerület polgármestere.

Rezsimenedék és felfűtött óvodák

Az utóbbi hetekben, hónapokban nem először hallatják a hangjukat és kifogásolják a kormány intézkedéseit a DK budapesti polgármesterei.

Azt például október közepén jelentették be, hogy rezsimenedéket nyújtanak a rászorulóknak, akik a fűtési szezonban nem tudják tartani a lépést az elszabaduló rezsiszámlákkal. Fővárosi múzeumok, idősek klubjai és könyvtárak, többek között a Szabó Ervin Könyvtár központi épülete és fiókkönyvtárai is ideiglenes melegedőhelyiségek lesznek.

A DK fővárosi szekciója arról pedig szeptember közepén adott hírt, hogy Budapesten megtagadják a kormány utasításának végrehajtását: az önkormányzati fenntartású bölcsődékben és óvodákban nem hagyják csökkenteni a hőmérsékletet.

(Borítókép: A nemzeti konzultációt hirdető plakát Budapesten az V. kerületi Szabadság téren 2022. október 19-én. A brüsszeli szankciókról szóló konzultáció ívén hét kérdés szerepel az Oroszországgal szemben már bevezetett, illetve tervezett szankciós lépésekről, valamint azok következményeiről. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok