Index Vakbarát Hírportál

Csak semmi nyomás: az amerikai nagykövet is felköszöntötte Orbán Viktort

2023. május 31., szerda 13:07

David Pressman sem maradhatott ki a magyar miniszterelnököt felköszöntő diplomaták és politikusok sorából, az amerikai–magyar nagykövet közösségi oldalán továbbította jókívánságait Orbán Viktor felé.

„Semmi nyomás, de remélem, boldog lesz a születésnapja, Orbán Viktor” – írta David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete a Twitter-oldalán. A diplomata vélhetően vicces kedvében volt, és a nyomásgyakorló hashtaget is odaillesztette bejegyzéséhez.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök május 31-én ünnepli 60. születésnapját, akinek több hivatalos találkozója is lesz a Karmelita kolostorban, este pedig kimegy a Puskás Arénába, az AS Roma–Sevilla Európa-liga-döntőre, és a helyszínen tárgyal az Európai Labdarúgó-szövetség prominenseivel. Csütörtök reggel pedig már hivatalos külföldi útra indul.

A kormányfő a születésnapjával kapcsolatban elárulta, hogy ez is csak átlagos munkanap, azonban egy dolog nem maradhat el, mint minden évben ezen a napon, most is meglátogatja az édesanyját. A családjával, vagyis feleségével, gyermekeivel és unokáival majd csak a hétvégén ünnepel a miniszterelnök.

David Pressman nagyköveti kinevezése óta keményen bírálja a magyar kormányt, nemegyszer a diplomáciában szokatlan kommunikációs eszközöket is bevetve. Orbán Viktor magyar kormányfő évértékelő beszédében „présembernek” nevezte David Pressmant, azt állítva, azért küldték Budapestre a diplomatát, hogy belepréselje Magyarországot a háborúba.

Rovatok