Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk közölte: teljesen egyetért Orbán Viktorral

2023. október 5., csütörtök 13:57

Orbán Viktor az X-en (korábbi Twitter) megfogalmazta véleményét az Európai Parlament által nemrég elfogadott, a sajtószabadságot érintő törvénnyel kapcsolatban. Elon Musk kommentben jelezte: teljesen egyetért vele.

Az Európai Unió hamarosan olyan törvényt alkothat, amely példátlan módon támogatja a médiapluralizmust és a sajtószabadságot a tagállamokban. Kedden az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta az európai tömegtájékoztatás szabadságáról szóló jogszabályt, amelyről aztán értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos, Vera Jourová nyilatkozott. 

Orbán Viktor és a a kormánypártok viszont aggasztónak találták a törvényjavaslatot. A kormányfő már a dél-spanyolországi Pizarrából fogalmazta meg véleményét az X-en ezzel kapcsolatban (miután a minap az Európai Tanács informális ülése miatt elutazott).

Újabb szabadságellenes javaslat Brüsszelből: teljes irányítást akarnak a média felett. Mi, közép-európaiak már láttunk ilyet a múltban. Ezt Kominformnak és Reichspressekammernek hívták. Soha többé!

– írta a miniszterelnök, utalva ezzel a Szovjetunió és a náci Németország intézményeire.

A bejegyzés a jelek szerint Elon Musk tetszését is elnyerte. A milliárdos ugyanis kommentben annyit válaszolt rá:

Teljesen egyetértek.

Musk reakciója a jelek szerint Vera Jourovát is meglepte, ugyanis a biztos előszőr egy nevető emojival reagált a kommentjére. Utána azért hozzátette: ha Musk komolyabb keretek közt is megvitatná vele a törvényjavaslatot, akkor várja az üzenetét. 

Új keletű barátság 

Elon Musk és a magyar politikai vezetők a közelmúltban találtak egymásra: 

Rovatok