Index Vakbarát Hírportál

Szovjet zászlót és egy masnival átkötött cupákot hagytak a Miniszterelnökség előtt Orbán Viktornak

2023. október 20., péntek 15:34

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin pekingi találkozója többeket kihozott a sodrából, így Keresztény Zoltán jogászt és aktivistát is, aki egy piros szalaggal átkötött cupákot és egy szovjet zászlót helyezett el a Miniszterelnökség bejárata előtt.

A Miniszterelnökség elé vittünk egy cupákot és egy szovjet zászlót – írta közösségi oldalán Keresztény Zoltán aktivista, aki már több emlékművet is lefóliázott, illetve nemrég egy fehér gyermekkoporsót állított fel Orbán Viktor felcsúti háza elé. Cselekedetét azzal indokolta, hogy a „miniszterelnök elvtárs” egykor azt mondta:

Az olaj keletről, de a szabadság viszont nyugatról jön.

Keresztény szerint Orbán kormányzása miatt viszont már politikai és személyes szabadsága csakis keletről jöhet. „A minap egy egész országot megalázva bizonygatta az agresszor Putyinnak, hogy a magyar kormány továbbra is egy háborús bűnös mellett áll, kiárusítva Magyarország maradék becsületét” – vélekedett az aktivista.

Így a miniszterelnök elvtárs számára most már nemcsak az ő politikai túlélése jön keletről, hanem jelképesen egy jól megérdemelt cupák is jár azért, mert hűbéresként engedelmeskedik Putyinnak, aki a Szovjetunió után, újra elvette Magyarország függetlenségét

– folytatta Keresztény, magyarázatot adva a Miniszterelnökségnek szánt ajándékokra, ami egy piros szalaggal átkötött cupák és egy szovjet zászló.

Kedves Cupákminiszterelnök úr, ezt az egészet, amit ön csinál, nekünk kell majd helyrehozni. Ön elveszi a jövőnket, amit nekünk, meg a még fiatalabb generációknak kell majd kijavítani. De nem baj, ha majd már ön nem lesz hatalomban, meg a pórázon tartott ellenzéke sem, akkor meg fogjuk csinálni. Már csak azért is, mert nincs más esélyünk. Mert, Magyarországnak nincs más esélye

– üzente az aktivista.

Többen kiakadtak Orbán és Putyin találkozója miatt

Nem csak Keresztény Zoltánt hozta ki a sodrából Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozója. Az észt miniszterelnök szerint a két vezető kézfogása „nagyon, nagyon kellemetlen, és ellentmond a logikának, tekintettel Budapest és Moszkva múltjára”. Szijjártó Péter szerint ez „képmutatás a köbön”, ugyanis mint írta közösségi oldalán:

Ez a Kaja Kallas az a Kaja Kallas, akinek férjéről az derült ki nemrégiben, hogy a háború kitörése után is tulajdonrésze volt egy olyan cégnél, amely 30 millió euró értékben szállított nyersanyagokat egy orosz gyárnak a harcok ellenére is.

A magyar miniszterelnök és az orosz elnök találkozója miatt csütörtök reggel a NATO-tagországok nagykövetei és Svédország Budapestre akkreditált nagykövete is találkozott egymással, ugyanis egyre nagyobb aggodalommal tölti el őket Magyarország és Oroszország egyre inkább mélyülő kapcsolata.

Rovatok