Index Vakbarát Hírportál

Ököllel oldanák meg a problémákat a legnagyobb megmondóemberek

2022. március 23., szerda 14:40

Hiába a kommunikáció és a problémamegoldás tucatnyi fajtája, vannak, akik továbbra is a jó öreg fizikai összecsapás mellett teszik le a voksukat. Korábban ha háborúkat nem is döntöttek el így, a szerelmi viszályok és egyéb nézeteltérések rendezésének egyik legelterjedtebb módja ez volt.

A koronavírus háttérbe szorulásával a napokban az orosz–ukrán háború és a választási kampányok mellett mást sem hallani, mint hogy ez és az lebokszolná vitapartnerét vagy azt, akivel nem ért egyet. Az egymással összeütközni készülők mezőnye már egy igencsak komoly gálaestét is kitenne, ha pedig mindez békeidőben történik, valószínűleg nem lenne olyan televíziós csatorna, amely ne állna sorba a közvetítési jogokért. 

Elon Musk vs. Vlagyimir Putyin

Ugyan morálisan igencsak megkérdőjelezhetőnek tűnhet, hogy miközben Ukrajnában ártatlan embereket, gyerekeket és nőket bombáznak, a milliárdos üzletember, a Tesla-tulajdonos Elon Musk az offenzívát elindító Vlagyimir Putyint próbálja egy bokszmeccsre kihívni. Azt állítja, halálosan komolyan gondolja.

Mint arról az Index is beszámolt, a Tesla-vezér Twitteren üzent az orosz elnöknek, hogy egy ökölvívó-mérkőzés keretein belül döntsék el Ukrajna sorsát, s bár az orosz elnök nem, az állami űripari vállalat vezetője, Dimitrij Rogozin Puskin meséjét idézve úgy válaszolt Musknak, hogy 

te kis ördög, még mindig túl fiatal vagy. Gyenge vagy még, hogy vetélkedjünk, csak időhúzás lenne. Próbálkozz az öcsémmel előbb.

Ezen felbuzdulva az amerikai milliárdos sem hagyta magát, és a Kreml közösségi oldalán is kéretlen szavakat intézett Putyinhoz:

Kiállsz ellenem? Ha Putyin ilyen könnyen megalázhatná a Nyugatot, el kéne fogadnia a kihívást. De nem fogja. 

Ekkor már nem maradt adós Putyin jó barátja és közeli szövetségese, a csecsen elnök Ramzan Kadirov sem.

„Elon Musk, azt tanácsolom neked: ne hasonlítsd az erődet Putyinéhoz. Teljesen más ligában játszotok, és ez még csak nem is arról szól, hogy ki milyen harcművészethez ért, például a cselgáncshoz. Ezt te sem gondolhattad komolyan. Sportszerűtlen lenne, amint Vlagyimir Vlagyimirovics agyonverne téged, egy sokkal gyengébb ellenfelet. Ezért gyúrnod kell még egy kicsit, hogy a nőies Elonából brutális Elon legyél” – fogalmazott a Telegramon, utalva arra, hogy az orosz elnök fekete öves dzsúdós.

Elon Musk láthatóan formába lendült, legalábbis ami a szavakat illeti, ugyanis a csecsen vezető felvetését követően Twitteren Elonára változtatta a nevét, és hozzátette: ha Putyin fél kiállni ellene, akkor belemegy abba is, hogy csak a rosszabbik kezével, ballal bunyózik majd. 

De megérné felvennie a kesztyűt az orosz elnöknek? A számok általában nem hazudnak, így ilyenkor is érdemes mérlegre tenni a feleket. 

    Elon Musk  Vlagyimir Putyin
 Életkor  50  69
 Magasság  188 cm  168 cm
 Súly  82 kg  70 kg 
 Becenév Technoking  Pale Moth
 Nemzetiség   amerikai  orosz 

A testi adottságok alapján egyértelműen Musk oldalára billenek az esélyek. A harcművészetek igazi mestereként ismert Putyin így csak technikailag vagy egy tőle talán nem meglepő váratlan húzással tudná vélhetően megfogni a nála magasabb és komolyabb súlyban lévő, közel húsz évvel fiatalabb kihívóját. 

Vajon a tapasztalt vezető győzedelmeskedne, vagy a zöldfülű, de magabiztos techguru? 

Ki nyerné az összecsapást?

  • 305
    Vlagyimir Putyin
  • 208
    Elon Musk

Kanye West vs. Pete Davidson

Az amerikai Rapper Kanye West és Pete Davidson humorista között azóta mérgesedett el a viszony, miután kiderült, hogy Davidson összejött a Westtől akkor éppen váló Kim Kardashiannel. Azóta szinte nem telt el nap, hogy a felek ne üzengettek volna egymásnak a közösségi médiában, többször meg is fenyegették már egymást, azonban a szájkaratén kívül más harcművészet nem került terítékre. Mindaddig, amíg a youtuberből lett ökölvívó, Jake Paul elő nem állt az ötlettel, hogy az érintettek rendezzék igazán férfiasan le a nézeteltérést, és csapjanak össze egy bokszmérkőzés keretein belül. Ráadásul senki sem járna rosszul, Paul saját ügynökségén keresztül harminc-harmincmillió dollárt ajánlott fel Kanye-nek és Davidsonnak egyaránt, sőt a Musk–Putyin-összecsapást is fedél alá hozná, ha pedig sztárparádé, maga Paul is harcolna, aki ketrecharcolni hívta a korábbi UFC-bajnok ír Conor McGregort

„A hivatalos ajánlatom Kanye West és Pete Davidson számára harminc-harmincmillió dollár fejenként a meccsért. Hatmenetes bokszmérkőzés. Rendezzük le ezt az összetűzést, mint a férfiak, mielőtt a gyerekeket még jobban megviseli” – írta Paul. 

    Kanye West  Pete Davidson
 Életkor  44  28
 Magasság  173 cm  190 cm
 Súly  80 kg  83 kg
 Becenév Yeezy Skete
 Nemzetiség  amerikai  amerikai

Az adatok alapján Pete jókora magasságelőnnyel indulna a ringben, ahol hosszabb karjai az ő malmára hajthatják a vizet. Azonban magasról lehet nagyot esni, így a vélhetően sokkal alacsonyabb súlyponttal rendelkező Kanye stabilabban állhat bele az ütésekbe.

Az üres szavak durrogtatása után vajon ki bánna jobban az öklével? 

Ki nyerné az összecsapást?

  • 122
    Pete Davidson
  • 82
    Kanye West

Gődény György vs. Majoros Péter

Az oltásellenes mozgalmáról hírhedtté vált Gődény György az egyike azon embereknek az országban, akinek megmozdulásai komoly visszahangot váltanak ki, követői vakon isszák szavait, míg a vele egyet nem értők szinte nem is értik, miről magyaráz nekik a szakállas férfi. Gődény a rapper Majoros Péterrel került összetűzésbe az elmúlt napokban, amikor is Majkával elegyedett szócsatába azon, hogy pártja közleményben állt ki az oroszok mellett a most zajló fegyveres konfliktusban. A vitatkozás odáig fajult, hogy a Normális Élet Pártjának elnöke úgy döntött, öklözésben szeretné véleményét érvényesíteni, azaz Majka fejébe egy életre beleverni.

Ide figyelj, Petike, azt mondom én neked, ha szájkaratéban világbajnok vagy, és mégsem mersz velem kiállni egy vitára, amelyet mások is követhetnének és ott lehetnének, és esetleg beégnél, mint a rongy, akkor azt mondom, hogy méressük meg magunkat másban. Te azt mondod, én egy szteroidbohóc vagyok, ami rajtam van, felfújt izom, viszont tudjuk, hogy te nagyon járatos vagy az ökölvívásban, ezt már megláttuk korábban is. Azt mondom neked, mérkőzzünk meg abban, sportszerű körülmények között. És tudod, mi van, Petike? Ha olyan beszari vagy, akkor ide se fogsz kiállni velem. Én egy nagypapa vagyok már, de azt hiszem, egy ilyen szartalicskával bármikor ki tudok állni, mint amilyen te vagy

– írta bejegyzésében Gődény, aki láthatóan komolyan összecsapna a rapperrel. 

    Gődény György  Majoros Péter
 Életkor   56  42
 Magasság  186 cm  175 cm
 Súly  120 kg  75 kg
 Becenév  Doki  Majka
 Nemzetiség  magyar  magyar


Az adatok alapján lehet, hogy sokan azt mondanák, hogy a tényleg méretes Gődény félbetöri a rappert, aki azonban szintén visszatérő vendég volt a konditermek világában, testmagassága és súlya miatt fürgeségére és gyorsaságára alapozhat és lepheti meg az oltásellenes doktort.

De az izomtömeg vagy a fürgeség győzne kettejük párbajában? 

Ki nyerné az összecsapást?

  • 212
    Gődény György
  • 75
    Majoros Péter

(Borítókép: Vlagyimir Putyin és Elon Musk. Fotó: Peter Muhly – WPA Pool / Win McNamee / Getty Images)

Rovatok