Index Vakbarát Hírportál

George Clooney és Sandra Bullock sem kér a közösségi médiából

2022. június 3., péntek 11:40

Hiába a közösségi média hatalmas térnyerése és a felhasználók milliói, a legnépszerűbb hollywoodi hírességek táborában is akad olyan, aki jelenleg nem tagja egyik közösségi oldalnak sem. Van, aki a negatív kommentektől tart, van, aki pedig szimplán a magánéletét védi ezzel.

Közösségi oldalak nélkül ma már szinte elképzelhetetlen az életünk, a legtöbben ott tartják a kapcsolatot a családdal, barátokkal, ezeken az oldalakon jutnak hírekhez, egyeseknek pedig még a munkájukhoz is elengedhetetlen ezen oldalak használata. Ugyan a platformok valóban nagyban megkönnyíthetik a kommunikációt, hiszen szinte bármikor, bárhonnan valós idejű beszélgetést kezdeményezhetünk, az oldalak használata a sok – sokszor valótlan – információ és hír miatt, illetve az álprofilok miatt komoly veszélyeket is rejthet.

A közösségi oldalakat a hírességek is előszeretettel használják, hiszen ezeken képeket, információkat oszthatnak meg a nem ritkán többmilliós követői bázisukkal, ezzel pedig két kattintással tovább építhetik a saját brandjüket, hírnevüket is.

Nem mindenki rajong azonban ezekért az oldalakért, a hírességek között is többen úgy gondolják, nincsen szükségük a social mediára ahhoz, hogy sikeresek legyenek, sőt például a gyűlölködő kommentek miatt sokkal nyugodtabb életet élhetnek, ha elzárkóznak ezektől a platformoktól. Jelenleg Elon Musk vagy korábban Donald Trump amerikai elnök előszeretettel osztotta meg összes gondolatát a Twitteren, a közösségi média azonban nem mindenkinek való. Különösen azoknak a hírességeknek nem, akik nem akarják minden lépésüket megosztani a világgal, így az olyan sztárok, mint George Clooney, Emma Stone vagy Kristen Stewart egyhamar nem posztolnak és lesznek jelen az Instagramon vagy a Twitteren.

De melyek azok a hírességek, akik teljesen elzárkóznak ezektől a felületektől?

George Clooney 

Hollywood egyik legnépszerűbb férfi színésze, a mára már megőszült George Clooney is azok táborát erősíti, akik szeretnének távol maradni a közösségi média világától. A filmsztár azzal viccelődött korábban, hogy nem szeretne reggel arra ébredni, hogy egy részegen, éjszaka kiposztolt gondolaton kell rágódnia másnap reggel, ezért inkább nem csatlakozik a jelenleg az Elon Musk által ostromolt Twitterhez. 

Szeretek este meginni egy-két italt, így könnyen mondhatok valami hülyeséget. Nem hiszem, hogy mindent meg kellene osztani a nagyvilággal… Nem hiszem, hogy Matt Damon, Brad Pitt vagy jómagam azt szeretnénk, hogy a gondolataink egy 140 karakterből álló dologban jelenjenek meg hajnali 3-kor… Milyen szörnyű ötlet!

– mondta Clooney korábban a Varietynek.

Kiera Knightly

A Karib-tenger kalózai-filmek brit színésznője örül, hogy nem részese a közösségi média szerinte igencsak mérgező világának, és bár ugyan korábban tett próbálkozást egy-egy felületen, hosszú ideig egyik sem tudta őt megfogni. Annak ellenére sem, hogy elmondása szerint mindig hamis névvel regisztrált, ennek ellenére azonban az emberek mindig megtalálták és követni kezdték őt. 

Az igazán vicces az, hogy nyilvánvalóan a legtöbb barátom rajta van valamelyik social media oldalon, és folyton csak arról beszélnek, hogy ez mennyire lehangolja őket. Szóval akkor azt mondtam, hogy én biztosan nem akarok ennek a részese lenni. Megszállottjává válnék annak, hogy az életem sokkal tökéletesebbnek tűnjön, mint amilyen. Ez elég kimerítőnek hangzik számomra 

– mesélte a színésznő a People-nek.

Emma Stone

Kolléganőjéhez hasonlóan Emma Stone sem hisz a közösségi médiában. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő évek óta ellenzi ezeket az oldalakat, elmondása szerint sosem szeretne csatlakozni, mert semmilyen pozitív élmény nem társulna hozzájuk. Emma Stone emellett tart tőle, hogy túlságosan magára venné a negatív megjegyzéseket és kommenteket, emiatt inkább távol tartja magát a platformoktól. 

Azt hiszem, ez egyáltalán nem lenne pozitív hatással rám nézve. A közösségi média azoknak való, akik tudják ezeket a negatív dolgokat kezelni, én nem tudom

– mondta az Elle-nek adott korábbi interjújában Stone. 

Daniel Radcliffe

Ugyan már nagyon fiatalon hatalmas népszerűségre tett szert Daniel Radcliffe a Harry Potter-filmeknek köszönhetően, tudatos döntése volt, hogy nem szeretné a magánéletét ezeken az oldalakon a nyilvánosság elé tárni, emiatt döntött a social media bojkottálása mellett. A színész szerint ha valaki ilyen szinten beengedi a magánéletébe az embereket, az ne legyen meglepődve, ha azok egyre többet és többet akarnak majd tudni róla.

Nincs Twitterem és nincs Facebookom, és szerintem ez nagyban megkönnyíti a dolgokat, mert ha fellépsz a Twitterre, és pillanatról pillanatra elmondod mindenkinek, hogy mit csinálsz, majd azt állítod, hogy magánéletet akarsz, akkor senki sem fogja komolyan venni ezt a kérést egy idő után

– ecsetelte Radcliffe a Sky Newsnak.

Sandra Bullock 

Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő ugyan most egy időre visszavonul a színészkedéstől, mivel a gyerekeire szeretne koncentrálni, a rajongók még a közösségi médiában sem tudják majd nyomon követni Bullockot, aki szintén nem tagja egyik platformnak sem. Nem zárkózik azonban el teljes mértékben ezektől az oldalaktól, elmondása szerint mire a gyerekei akkorák lesznek, hogy ezeket használják, ő is szeretne már felkészült lenni, így vélhetően csatlakozik majd a social media világához. 

Nem vagyok tudatlan, tudom, mi történik odakint, egyszerűen lusta vagyok. De rászokok majd ezekre az oldalakra, és biztosan trollkodni fogok a barátaimmal. Amire a gyerekeim használni fogják ezeket, tudni fogom, hogyan kell eligazodni ebben a világban. Nem akarok naiv lenni

– nyilatkozta Bullock az InStyle-nak.

Kristen Stewart 

Bár az Alkonyat-filmekkel a köztudatba berobbanó Kristen Stewart látja a közösségi média előnyeit, és fontolóra venné, hogy egyszer csatlakozzon valamelyik platformhoz, azonban úgy érzi, jelenleg egyszerűen nincs szüksége rá az életében, amely jól halad a social media nélkül is. 

Egyáltalán nem vagyok ellene a csatlakozás gondolatának. Azt hiszem, a közösségi média olyan csodálatos módon köti össze az embereket, ami korábban soha nem volt lehetséges… Ennek ellenére nekem szerencsére nincs rá szükségem. Bonyolult dolog ez, de nekem sikerült megszoknom, hogy nélküle így élek

– vélekedett a színésznő az ET Canadának.

Kate Moss

Az angol szupermodell szerint ugyan az Instagram a modellipar fontos, szinte már elengedhetetlen részévé vált, de Kate Moss ennek ellenére is kerüli a platformot. Szerinte habár az iparágban a dolgok túlságosan eltérnek attól, mint amikor kezdett, őt továbbra sem motiválja az, hogy megossza a személyes életét idegenekkel.

Az egész modellkedés teljesen más, mint amikor én belevágtam. Most már minden olyan azonnali a digitális fényképezéssel, és nincs semmi misztikum az egészben. Nincsen privát fiókom a közösségi médiában, egyszerűen nem szeretek személyes dolgokról posztolni

– mondta a The Sydney Morning Heraldnak.

Kate Winslet

A Titanic ikonikus főszereplője, az Oscar-díjas Kate Winslet nemcsak úgy döntött, hogy nem használja a közösségi médiát, de három gyermeke – Mia, Joe és Bear – számára is megtiltotta azt. Kate azt mondja, hogy szerinte a közösségi oldalak negatív hatással vannak a növekvő gyerekekre, és sokkal jobban szeretné, ha kint, a szabadban szórakoznának, vagy társasjátékoznának. 

A közösségi média óriási hatással van a fiatal nők önbecsülésére, mert csak azt tekintik célnak, hogy minél többen kedveljék őket ezeken a felületeken. És mi jár ezzel együtt? Étkezési zavarok. Ettől felforr a vérem, és ez az oka annak, hogy nincsen közösségimédia-használat a házunkban. Javaslom mindenkinek, hogy a gyermekei másszanak fára, vagy játszanak inkább Monopolyt. Lényeg, hogy vegyük ki a készülékeket a kezükből!

– fogalmazta meg véleményét a színész a Sunday Timesnak.

(Borítókép: Sandra Bullock és George Clooney 2015. szeptember 11-én. Fotó: Michael Tran/Getty Images) 

Rovatok