Index Vakbarát Hírportál

Négy kislányt erőszakoltak meg Indiában

2013. július 15., hétfő 15:38

A politikai elit fogadkozása ellenére is még mindig dívik Indiában a nők elleni erőszak. Ezúttal 20 fegyveres rabolt el a kelet-indiai Dzsarkhand állam egyik fogadójából négy kiskorú lányt, a pária kasztba tartozó 12 és 14 év közti gyerekeket meg is erőszakolták.

A Lavada falubeli szülők hiába tettek feljelentést a rendőrségen, az elkövetőket - húsz emberről van szó! - valahogy nem találják. A lányok viszont megvannak, őket kórházban ápolják, állapotuk kielégítő.

Az elmúlt hónapok során számos erőszakos cselekedet borzolta a kedélyeket a milliárdos országban. Tavaly decemberben Új-Delhiben egy 23 éves diáklányt egy autóbuszon hat férfi, köztük a busz vezetője is megerőszakolta, amikor a gyanútlan lány és kísérője felkéredzkedtek a járműre. A tettesek mindkét fiatalt brutálisan összeverték egy vasrúddal, majd kilökték a forgalomba. Az orvostanhallgató lány két héttel az eset után meghalt.

A bűncselekmény ráirányította a figyelmet az indiai nők kiszolgáltatottságára - 2011-ben az országban regisztrált 256 329 erőszakos bűncselekményből 228 650 irányult nők ellen – és a heves tiltakozások hatására az indiai kongresszus szigorította a nők elleni erőszakos cselekményekre kiszabható büntetési tételeket. Ez azonban nem mérsékelte az erőszakhullámot. Április elején például négy, iskolából hazatérő lánytestvért öntöttek le minden különösebb indok nélkül egy kis savval, az egyikük súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Rovatok