Index Vakbarát Hírportál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Új-Zéland bejelentette, hogy február végétől fokozatosan újranyitja határát a látogatók előtt – írja a Guardian.

    Jacinda Ardern miniszterelnök csütörtökön felvázolt egy ötlépéses tervet, amely lehetővé teszi, hogy a teljesen beoltott új-zélandi állampolgárok még ebben a hónapban megkezdhessék az utazást Ausztráliából. A tájékoztatás szerint a beérkező állampolgároknak önkéntes karanténba kell vonulniuk.

    Júliusra a teljesen beoltott emberek Ausztráliából, valamint az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és több európai országból beutazhatnak majd.

    A bejelentés jelentős változást jelent Új-Zéland számára, ugyanis az ország a világ legszigorúbb határszabályait vezette be a Covid–19 miatt. Az ország 2020 márciusában szinte minden külföldi utazót kitiltott, és az érkező látogatóknak saját költségükön állami karanténlétesítményben kell tölteniük a karantént.

  • Szerdán 55 akkreditált személy produkált pozitív koronavírus-tesztet a pénteken kezdődő pekingi olimpia helyszínén, ami az eddigi legnagyobb napi esetszám a szervezők csütörtöki jelentése szerint – közölte az MTI.

    A szerdán érkezettek közül 29-en adtak negatív eredményű PCR-tesztet, rájuk csütörtökön kontrolltesztek várnak. Huszonhatan pedig úgy adtak pozitív tesztet, hogy már napok óta a zárt buborékrendszerben élnek.

    Brian McCloskey, az olimpia egészségügyi szakértő testületének elnöke elmondta: az 55 eset messze a legmagasabb eddigi napi eredmény.

    Az elmúlt egy héten 230 hivatalos személy produkált pozitív Covid-tesztet.

  • Jó reggelt!

    Indul az Index mai hírösszefoglalója, melyben beszámolunk a koronavírus-világjárvány történéseiről és ismertetjük a legfontosabb tudnivalókat.

    Vigyázzanak magukra, jó egészséget!

Rovatok