Index Vakbarát Hírportál

Sanghajban rövid ideig tartott az enyhítés, visszatér a szigor

2022. április 22., péntek 09:39

A sanghaji hatóságok közölték, hogy fokozni fogják a szigorítást a lezárási intézkedésekkel, mivel a koronavírus hullámát nem sikerült megállítani Kína gazdasági központjában. Elektronikus ajtóriasztókat fognak használni a fertőzöttek bent tartására, hogy ne tudjanak szabadon kimenni, és bevezeti az emberek evakuálását otthonaikból, hogy fertőtlenítsék azokat.

A hét elején több száz embert evakuáltak erőszakkal otthonából, hogy az épületeket fertőtleníteni lehessen – tájékoztat a BBC. A korlátozásokkal Sanghajban ötödik hete tart a lezárás.

Sanghaj város tisztviselői közölték, minden fertőzött beteget és közeli hozzátartozót a kormány által működtetett központi karanténba helyeznek át. Erről a minap adtunk hírt, hogy a fertőzött embereket otthonukból kirángatva karanténtáborokba hurcolják.

Ezenkívül a fertőtlenítési intézkedéseket is fokozzák a város néhány legsúlyosabban fertőzött területén. Ez azt fogja jelenteni, hogy néhány lakos kénytelen lesz ideiglenesen elköltözni még akkor is, ha a tesztje negatív volt. A lépés napokkal azután történt, hogy két másik sanghaji településen – Beicai és Pingwang – az embereket arra utasították, hogy hagyják el lakóhelyüket és költözzenek ideiglenes szálláshelyre.

Beicaiban a lakóknak kiadott hivatalos értesítésben azt mondták, hogy pakolják össze a holmijukat, és hagyják nyitva a szekrényajtókat.

Arra is felszólították őket, hogy hagyják nyitva lakásuk bejárati ajtaját és ne vigyék magukkal háziállataikat. A közösségi médiában a megpakolt bőröndökkel sorban álló emberekről készült képek az éjszakai órákban mutatták az akció nagyságrendjét.

Rovatok