Index Vakbarát Hírportál

„Az Ön tévedéseinek halmozott hatása elpazarolta nagyszerű pártunk jóindulatát”

Kövesse az Indexen a brit kormányválságot percről percre!

2022.07.07. 10:50
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az angol font Boris Johnson lemondásának hírére 0,6 százalékkal erősödött a dollárhoz, és 0,4 százalékkal az euróhoz képest –  írja a Guardian.

  • Caroline Johnson lemondott a Konzervatív Párt alelnöki posztjáról.

    A konzervatív képviselő lemondólevelében azt írta, hogy nem könnyen hozta meg a döntést, mert kiváltságnak érezte, hogy pozícióját betölthette.

    Nagy szomorúsággal veszem tudomásul azonban, hogy az idő múlásával az Ön tévedéseinek halmozott hatása elpazarolta nagyszerű pártunk jóindulatát

    – írta Johnson a miniszterelnöknek.

    Hozzátette: ha maradni próbálnak, azzal csak árthatnak a pártjuknak és az országuknak is.

  • Egybehangzó, hivatalos forrásokból származó, csütörtöki londoni médiaértesülések szerint csütörtökön bejelenti lemondását Boris Johnson brit miniszterelnök, a kormányzó Konzervatív Párt vezetője.

    A BBC közszolgálati médiatársaság és a Sky News kereskedelmi hírtelevízió Downing Street-i forrásai szerint Johnson a lemondására irányuló, napok óta folyamatosan erősödő nyomásnak engedve döntött úgy, hogy eleget tesz a távozását kérők felszólításainak. Olvassa el erről szóló cikkünket:

  • A miniszterelnöki hivatal a következő közleményt adta ki:

    A miniszterelnök bejelentést fog tenni a mai napon.

    A sajtó értesülései szerint a bejelentést Boris Johnson még délelőtt meg fogja tenni. 

  • Július 7-én, csütörtökön még arról szóltak a kora reggeli hírek, hogy visszautasította Boris Johnson brit miniszterelnök a lemondását sürgető felszólításokat, annak ellenére, hogy szerdán saját kormányának több magas rangú tagja is távozásra kérte az elmúlt hetekben kirobbant és egyre terebélyesedő belpolitikai botránysorozat miatt. 

    Erről bővebben itt írtunk.

  • Boris Johnson brit miniszterelnök szerint nem olyan időket él most az ország, amikor megengedhető lenne a kormány távozása, miközben a belpolitikai botránysorozat odáig vezetett, hogy egy nap alatt összesen 21 képviselő lemondott. 

    Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

  • Miután Boris Johnson brit miniszterelnök kormányának több tagja határozott kérése ellenére a posztján maradt, Brandon Lewis, a kabinet Észak-Írországért felelős minisztere is benyújtotta a lemondását. 

    Brandon Lewis már kedd este óta az ötödik miniszter, aki leköszönt Boris Johnson kormányából, mert alkalmatlannak tartja arra, hogy továbbra is vezesse az országot − írja a Guardian. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Rovatok