Index Vakbarát Hírportál

Így bikázik Orbán Viktor

2022. augusztus 7., vasárnap 15:44

Orbán Viktor egész fotóalbumot posztolt a közösségi oldalára a legutóbbi amerikai látogatásáról, ahol a Republikánus Párt rendezvényén mondott beszédet.

Orbán Viktor miniszterelnök fotóalbumot tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán a legutóbbi amerikai látogatásáról. A kormányfő nemrégiben az Egyesült Államokban járt, ahol a világ egyik legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) tartott beszédet.

Beszédében többek között a szuverenitásról, a liberálisokról, Soros Györgyről, a globalistákról, a keresztényekről és 2024-ről is megosztotta gondolatait. Orbán Viktor szereplését a CPAC konzervatív konferencián a nemzetközi sajtó is figyelemmel követte, a brit Guardian szerint ez „talán az eddigi legmarkánsabb bizonyítéka az amerikai és az európai szélsőjobboldal közötti kölcsönös és gyorsan növekvő rokonságnak”. 

A magyar ellenzéki politikusok sem rejtették véka alá a véleményüket a miniszterelnök dallasi beszédével kapcsolatban. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint Orbán Viktor színpadember lett, és fellépését ripacskodásnak nevezte.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint „a kormányfő beszéde biztosan tetszett az amerikai jobboldalnak. Annak a politikai oldalnak, amely a klímaváltozás tényét, az abortuszhoz való jogot és a szociális ellátórendszer létét önmagában támadja. Összenőtt, ami mindig is összetartozott”.

A beszédet megelőzően a magyar miniszterelnök találkozott az Egyesült Államok korábbi elnökével, Donald Trumppal annak New Jersey állambeli bedminsteri birtokán.

Hazaérkezését követően a miniszterelnök pénteken kormányülést hívott össze, amelyen a miniszterek az orosz–ukrán háború legújabb történéseit és az európai energiaválság várható fejleményeit tekintették át.

Rovatok