Index Vakbarát Hírportál

Meghan Markle elmondta, miért volt ez élete legfontosabb választása

2022. november 9., szerda 16:22

Meghan Markle leadta szavazatát a kaliforniai félidős választásokon – árulta el kedden, miközben megosztott egy képet magáról, amelyen büszkén visel egy „Szavaztam” feliratú kitűzőt.

November 8-án, hétfőn tartották az Egyesült Államokban a félidős választásokat. Sok állampolgár tette közzé nyilvánosan, hogy részt vett rajta, köztük Meghan Markle is, aki hatalmas mosollyal jelent meg, miután leadta szavazatát Kaliforniában, ahol férjével, Harry herceggel él.

Sussex hercegnéje Archewell nevű alapítványa oldalára töltötte fel a pillanatképet, amelyen egy bokor előtt látható, sapkájához illő kék kabátban és szürke pulóverben, a haját leengedve, és egy matricát visel, amelyen a spanyolra fordított „Szavaztam” felirat olvasható. Emellett a weboldalán néhány tanácsot osztott meg a szavazás pillanatára.

Minden negyedik évben azt mondják nekünk, hogy ez életünk legfontosabb választása. De ez most valóban az. Amikor szavazunk, az értékeinket tettekre váltjuk, és a hangunk meghallgatásra talál

– közölte a hercegné a választás jelentőségéről a Marca szerint.

(Borítókép: Meghan Markle. Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images Hungary)

Harry herceg még soha nem szavazott

Harry herceg és a hercegné Archewell Alapítványa létrehozott egy szavazó-ellenőrző listát, és megnyitott egy szolgáltatást, hogy segítsen az embereknek megtalálni a lakóhelyüknek megfelelő szavazóhelyiséget, és észben tartani a szavazás idejét. 

Mivel Harry herceg nem amerikai állampolgár, 2019 óta nem vehet részt a választásokon abban az országban, ahol tartózkodik, de királyi családtagként az Egyesült Királyságban sem szavazhat, vagyis még soha életében nem vett részt választáson.

Nem világos, hogy a hercegné személyesen szavazott-e, vagy levélben adta le a voksát.

Rovatok