Index Vakbarát Hírportál

Tényleg léteznek ufók, állítja a leszerelt vadászpilóta

2023. március 2., csütörtök 07:31

Az amerikai haditengerészet leszerelt vadászpilótája, Ryan Graves azt állítja, hogy szinte testközelből látott ufókat, amelyek olyan dolgokat tettek, amire a repülőgépe nem volt képes.

Az azonosítatlan repülő tárgyak az utóbbi időben határozták meg újra a közbeszédet, miután a lelőtt kínai kémléggömb komoly diplomáciai vihart kavart az Egyesült Államok és Kína között – a tengerentúlon gyors egymásutánban leszedett légi eszközök után pedig azt ecsetelték az összeesküvéselmélet-hívők, hogy a mindenkori amerikai kormány nem vallja be az ufók létezését.

Sokakban viszont az a kép alakulhatott ki, hogy ezek a rejtélyes tárgyak egyszerű technológiát használó kémeszközök. Ryan Graves, az Amerikai Haditengerészet korábbi pilótája véleménycikkben fejtette ki a gondolatait a témáról, írását a Politico közölte.

Egy évtized után is csak a homályban tapogatózik az emberiség

Leírta, hogy 2014 áprilisában gyakorlatozás közben két F/A–18-as vadászgép találkozott egy azonosítatlan repülő tárggyal Virginia partjainak a közelében. A pilóták mindössze harminc méterre húztak el mellette, nem sokon múlt az ütközés. Graves hangsúlyozta, hogy a vadászpilóták nagyon szigorú kiképzésen esnek át, a gépek pedig a legjobb érzékelőkkel rendelkeznek, így pontosan tudják, mit látnak.

Elmondása szerint a légi eszköz képes volt hangsebességre gyorsulni, és mozdulatlanul tudott lebegni 120 csomós szélben (ez a 4-es kategóriájú hurrikán ereje). Ezenkívül nem akadt rajta sem látható hajtómű, sem pedig bármiféle terelőfelület, amiket a repülőeszközök használnak.

Az eszközök ráadásul egész nap működőképesek maradtak, szemben a vadászgépekkel, amelyeket újra kellett tankolni – jegyezte meg.

Graves arról is írt, hogy ezen eszközök jelenléte afféle nyílt titok volt, de ezekkel akkortájt nem volt kihez fordulni.

A volt vadászpilóta szerint közel egy évtized elteltével sem tudjuk, hogy mik voltak ezek az eszközök.

A férfi problémásnak tartja, hogy senki sem beszél arról, hogy az általunk megmagyarázhatatlan csúcstechnológiával rendelkező fejlett objektumok rutinszerűen repülnek át a katonai bázisok felett, vagy lépnek be a korlátozott légterekbe.

Az expilóta a Fehér Házat is kritizálta, nem tetszett neki, hogy Joe Biden amerikai elnök a február 16-ai sajtótájékoztatójában nem tért ki ezekre a fejlett technológiai eszközökre. Szerinte az is gond, hogy Washington összekeveri a ballonokat a megmagyarázhatatlanul fejlett eszközökkel, amelyekkel a pilóták találkoztak.

A Fehér Háznak el kellene ismernie annak lehetőségét, hogy egy idegen ország forradalmi technológiát dolgozott ki

– jelentette ki.

(Borítókép: Képünk illusztráció. Fotó: Aaron MCcoy / Getty Images)

Rovatok