Index Vakbarát Hírportál

Német EP-képviselő: Orbán Viktor biztonsági kockázat Európa számára

2023. április 14., péntek 11:47

Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő már többször is nekiment a magyar miniszterelnöknek a közösségi médiában, most pedig újra megtette ezt Twitter-oldalán.

Daniel Freund német politikus, az Európai Parlament képviselője korábban a ChatGPT-t kérte meg, hogy alkosson egy rapdalt a magyarországi korrupcióról. Szerinte az eredmény lenyűgöző lett. 

A dal magyarra lefordítva így szól:

Halmozza a bíróságokat, tömi a sajtót.
Gondoskodik arról, hogy kritikusait elhallgattassa.
Közpénzekből tömi a saját zsebeit.
Itt az ideje, hogy leleplezzük őt, szabadítsuk fel!

A futballkluboktól a luxuskastélyokig
Orbán birodalma csalásra és szélhámosságra épül.
Itt az ideje, hogy megtisztuljunk, itt az ideje, hogy harcoljunk.
Nem hátrálunk meg, amíg Orbánt el nem tüntetjük.

Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára reagált is Daniel Freund Twitter-posztjára, nem is akárhogy. Ő arra kérte a mesterséges intelligenciát, hogy az EP-képviselőről költsön egy rapdalt. 

Nem sokkal később kijelentette a zöldpárti EP-képviselő, hogy amíg Svédország nem csatlakozhat a NATO-hoz, addig Magyarországnak nem járnak majd az uniós pénzek.

Orbán Viktor biztonsági kockázatot jelent Európa számára

– fogalmazott most a politikus.

Másokkal is van konfliktus

Az újabb amerikai szankciók bejelentése után a kabinet áttekintette a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) helyzetét. A budapesti amerikai nagykövet, David Pressman bejelentését követően ugyanis úgy döntöttek: visszahívják a kormányzati delegáltakat a bankból.

Erre úgy reagált Orbán Viktor, hogy „az Egyesült Államok a barátunk, de nem engedjük, hogy belepréselje Magyarországot a háborúba”.

Joe Biden korábban üdvözölte Finnország NATO-csatlakozását, egyben sürgette Törökországot és Magyarországot, hogy haladéktalanul fejezzék be a ratifikációs folyamatokat, amivel Svédország is csatlakozhatna a katonai szövetséghez.

Közben a szlovák külügyminiszterrel is összerúgta a port a magyar kormány a szlovák politikus kijelentései miatt. Azonban a kijelentései miatt még szlovák kollégái is szemrehányást tettek a miniszternek.

Rovatok