Index Vakbarát Hírportál

Videóban jelentkezett Putyin, nagy eredményekről számolt be

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index pénteki hírösszefoglalója.

Index
2023.12.01. 06:40
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön megbeszélést tartott Zaporizzsjában a katonai vezetéssel. A tárgyalás témája a fontos területen lévő erődítmények építése volt.

    Az ukrán államfő elmondta, hogy megvitatták, melyek azok a területek, ahol meg kell erősíteniük és fel kell gyorsítaniuk az építkezéseket: főként Avgyijivkában és Marjinkában.

    Zelenszkij azt is mondta, hogy a regionális hatóságok képviselőivel megvitatták a források bevonását és a magánvállalkozások motiválását az építkezéseken való részvételben, illetve annak finanszírozásában – számolt be az Ukrajinszka Pravda.

  • Magyarország területére 2023. november 30-án 0 óra és 24 óra között az ukrán–magyar határszakaszon 4827 fő lépett be. A román–magyar határszakaszon belépők közül 8998 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

    A beléptetettek közül a rendőrség 70 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében – áll az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

  • Az ukrán katonai hírszerzés (HUR) szervezhette meg a krími televíziós csatornák szerda este történt feltörését, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédét közvetíthessék rajta – írja a The Kyiv Independent ukrán sajtóforrásokra hivatkozva.

    A lap szerint a krími televíziókon Zelenszkij október 24-i beszédét sugározták, amelyben az orosz ellenőrzés alatt álló Krím félsziget lakosait szólította meg.

    Mielőtt a képernyő elsötétült, Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka és az ukrán kémfőnök, Kirilo Budanov beszéde is hallható volt.

    A közösségi médiában megjelent információk szerint még a csatornákon látható televíziós programok nevét is megváltoztatták. Az összesnek a helyére azt írták, hogy 

    Putyin egy f*sz.

  • Kedves olvasóink!

    Indul az Index pénteki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. A csütörtöki nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!

Rovatok