Index Vakbarát Hírportál

„Zsörtölődő vénemberek” – Trumpon és Bidenen nevet kihívójuk

2024. február 10., szombat 09:00

Nikki Haley Donald Trump utolsó talpon maradt kihívója a republikánus elnökjelöltségért vívott küzdelemben. A politikus emlékeztetett rá, hogy Trump, de még a hivatalban lévő Biden is már nyolcvan felé vagy felett jár, és nem biztos, hogy az Egyesült Államokat ismét egyikükre kellene bízni. De nagyon úgy tűnik, hogy mégis ez lesz a helyzet.

Donald Trump összekeveri Nikki Haley-t Nancy Pelosival, Joe Biden a régóta halott francia elnökkel beszél vagy éppen elfelejt kezet fogni a brazillal, miközben összekeveri az egyiptomi elnököt a mexikóival – meg amúgy is már mindketten bőven az aggastyánkort tapossák.

Nikki Haley republikánus jelölt szerint már négy évvel ezelőtt is két öregember vetélkedett az Egyesült Államok elnöki pozíciójáért, de ez a helyzet csak még rosszabb lett az évek során.

Az a párt nyeri majd az elnökválasztást, amelyik előbb lépteti vissza 80 éves jelöltjét

– írta Haley X-en. Megjegyzését pedig a Grumpy Old Men (magyarul A szomszéd nője mindig zöldebb, de szó szerint „Zsörtölődő öregurak”) filmplakátjával teszi parodisztikussá, amelyen a két főszereplő fejét Bidenére és Trumpéra cserélte. 

Érdekesség egyébként, hogy bár sok amerikai aggódik amiatt, hogy mindkét fő esélyes már bőven nagypapa korban van, ettől függetlenül nincsenek valódi kihívóik. A republikánus oldalon is Nikki Haley az utolsó esélyes, aki szeretné az republikánusok új generációját elhozni Amerikában, de valójában talán már neki sincs esélye a milliárdos exelnök ellenében – főleg úgy nem, hogy akkor sem tud győzni, ha Trump el sem indul.

(Borítókép: Nikki Haley egy kampányrendezvényen Los Angelesben, 2024. február 7-én. Fotó: Eric Thayer / Getty Images Hungary)

Rovatok