Index Vakbarát Hírportál

Döntse el, ki a legjobb Magyarországon

2023. március 10., péntek 15:17

Elindult a szavazás, melynek végén kiderül, ki kapja idén a Highlights of Hungary közönségdíját. Megmutatjuk, hol lehet szavazni, és bemutatjuk azt az öt jelöltet, akik esélyesek az Index idei különdíjára is.

Csütörtök este hét órakor Pribil Sándor a tavalyi Highlights-közönségdíj I. helyezett Vérlovagok nevében nyitotta meg a Highlights of Hungary idei közönségszavazását. A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Vérlovagok alapítója elmondta, hogy jókora lendületet adott munkájuknak a tavalyi elismerés, illetve a tevékenységükre irányuló fokozott figyelem. Sok szerencsét kívánt az idei jelölteknek, majd megszólaltatta a gongot.

Az Index mint a Highlights of Hungary stratégiai partnere idén is különdíjjal jutalmazza az egyik jelöltet. Első körben kiválasztottunk öt résztvevőt, közülük kerül ki idei díjazottunk.

Valójában a pandémiának köszönhetem, hogy elkezdtem festeni, bár már korábban is rajzolgattam, de körülbelül két éve vettem ecsetet a kezembe. Kezdetben akrillal festettem, majd jött az olaj, miközben terjeszkedtem. Előbb kinőttem a szobámat, majd elfoglaltam anya dolgozószobáját, de nem volt elég a terület, és birtokba vettem a nappalit. Most már kiköltözöm a kertünkbe, ott építenek nekem egy műtermet a szüleim.

Az idei jelöltekről részletes ajánlás található a Highlights of Hungary honlapján.

Ha pedig szeretné online megnézni a díjátadó gálát, itt megteheti.

Mi a siker titka, és mekkora az ára?

A szavazásindító találkozón két kerekasztal-beszélgetésen is részt vehettek azok, akik regisztráltak az eseményre. Az első diskurzuson három idei nagykövet – Bonta Gáspár designer, Lobenwein Norbert kulturális szervező, Rókusfalvy Lili televíziós műsorvezető mesélt saját tapasztalatairól, a siker titkairól és a kudarc fontosságáról.

Megosztotta a közönséggel tapasztalait és véleményét dr. Bienerth Gusztáv is, aki a Ferencvárosi Torna Klub színeiben  érkezett mint az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatótanácsának tagja. Az idei jelöltlistán szerepel a Besúgó című sorozat is, melyet az író-rendező, Szentgyörgyi Bálint és az egyik főszereplő, Patkós Márton képviselt a beszélgetésen.  

A második beszélgetés résztvevői arról cseréltek eszmét, miként egyeztethető össze egymással a haszon és a közjó. Ebben a témában a régiek képviseletében Pribil Sándor tavalyi fődíjas és Liptay Gabriella marketing- és kommunikációs szakember, korábbi Highlights-nagykövet beszélgetett. Az idei jelöltek közül  dr. Kőnig Róbert gyermeksebész, Mohos Zsófia, a Görbeország Projekt alapítója, Tegzes Dániel, a Continest Zrt. társalapítója, valamint Kirill Patrick Perepelica, a munch.hu társalapítója osztotta meg egymással és a közönséggel  gondolatait.

(Borítókép: Gergely Botár / Highlights of Hungary)

Rovatok