Index Vakbarát Hírportál

Összefoglaló

Amit az elmúlt tíz évben megtanultam itt: az igazságnál nem kell több

Az Index szerkesztősége, független működése veszélyben van. Ebben a helyzetben egyebek mellett fontosnak tartjuk elmondani, mit szeretünk mi az Indexben.
Egyben kérjük önöket, kedves olvasók, írják meg: önök mit szeretnek vagy éppen mit gyűlölnek legjobban az Indexben, miért hiányozna leginkább az Index.
Leveleiket a tema+azenindexem@mail.index.hu címre várjuk, és ezen a felületen közzétesszük.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ki kell tartani, bár nem minden rajtatok múlik. Az utolsó vár nem bukhat el! Itt még lehet olyat olvasni, amit máshol nem. "Az erő legyen veletek"

  • Az Index ahogy van, úgy jó. Illetve úgy jó, ahogy van. El a kezekkel az Indextől! Kis hiányérzet: bár tudni, hogy elsősorban hírportál, néha azért becsúszhatna egy-egy oknyomozó riport. Reméljük, hogy nem lesz baj. Ha mégis, akkor reklamálunk, támogatunk, megyünk tüntetni...Kitartást mindannyiunknak!

  • Sziasztok! Az Index nekem nem index.hu, hanem Szabi, Andris, Balázs, Flóra, Mira és a többiek. Maradjatok meg nekem, kérlek.

  • Utálom:

    • Sokszor fekete-fehér hozzáállás a világhoz, kormányhoz, stb.
    • Fontos, differenciáló tényekről gyakran hallgatás
    • Elfogultság ballib irányba, bár sokkal korrektebb újság, mint a 444, vagy egy CNN, New York Times
    • MolnárCsé idióta írásai (bár néha sikerül jókat is csinálnia)
    • Földes átlátszó, egyoldalú propagandavideói (bár néha sikerül jókat is csinálnia és egyébként nagyon jó újságíró lenne)

    Szeretem:

    • Brückner Gergely
    • Sajó Dávid
    • Bár elfogultnak tartom az indexet, egyben még mindig kb ezt és a kuruc.info-t (leszarom, ha utáltok érte) tartom a két olvasható magyar hírportálnak, amelyik up to date is, és többé-kevésbé mindkét oldalt a szőnyeg szélére állítja --> Sokat javult egyébként az index, az utóbbi években egyre több témában tértek el a liberális mainstreamtől és mutatjátok be a dolgokat másik oldalról is
    • Az önkormányzati választások után nem váltottatok "az ellenzék mindent jól csinál" módba, gyakran lehozzátok az ellenzék zűrös ügyeit is Szóval ja, jó lenne, ha nem züllesztenék le az indexet az origo olvashatatlan színvonalára.
  • Üdv, indexesek! Ma újra megnéztem a "Pentagon titkai" (The Post) c. filmet. Kedvenc részem benne, idézem: "Az alapító atyák a szabad sajtónak azért adtak védelmet, hogy betölthesse lényegi szerepét demokráciánkban. A sajtónak a népet kell szolgálnia, nem a kormányt". Eddig az idézet (1:46:12-1:46:34). Ezen a véleményen vagyok én is.

    Mi tetszik az Indexben?

    • a még meglévő függetlenségetek, és ahogy küzdötök érte hosszú évek óta
    • a hírek mennyisége és valósághű tartalma. Hála az Istennek, nem vagytok ál-, illetve rémhírterjesztők, bár Orbán Viktor Miniszterelnök Úr már rátok aggatta ezt a jelzőt tévesen. Tévedtek, ha azt hiszitek, nem lesz változás. Az Index talán függetlenként nem élheti meg. De lesz. Változás is és Index is. 2022-ben eldől, mit akar a magyar nemzet. Remélem lerázza élősködőit (NER), és ti is fellélegezhettek.

    Mi nem tetszik az Indexben?

    • A helyesírási hiba, de ez nem vészes számomra, amíg nem válik félreérthetővé miatta az adott hír.

    A sajtószabadságon túl morális válságot okoz már most bennem a befolyásolás alattomos módja és az a fenyegetettség amelynek nap mint nap ki vagytok már ma is téve. Ha az ösztöneim helyesek, márpedig azok, akkor a nemzetet haragja lassan tettekre sarkalja az elnyomóival szemben. Amíg szabadon írhattok, én olvasni fogom az Indexet. Most többet nem tehetek. Isten óvjon, Index!

  • Minden reggel a harmadik dolog, amit teszek - jellemzően még azelőtt, hogy kikelnék az ágyból -, hogy megnyitom az Index alkalmazását. (Az első kettő a munka-emailek és az FB ellenőrzése).

    Az Indexet az aránylag gyakori hosszabb, nagyobb ívű, önálló kutatáson alapuló riportok, cikkek miatt szeretem. Ezek sokszor olyan történeteket és világokat hoznak hozzám el, amelyekre egyébként nem lenne ablakom, legyen szó a 90-es évek magyar alvilágának történelméről, a mai magyar szegregátumok mindennapjairól, vagy valami egészen másról.

    Az Index második legfontosabb tulajdonságának a konkurens médiumokkal való versenyzést érzem. Az Index olyan versenyt generál csupán a versenyben való részvételével, amely vízfelszínen tartja az egyébként fulladozó magyar oknyomozó újságírást. Ha nem lesz Index, gyengül a verseny és a politikai-gazdasági oknyomozó újságírás támfalát egy olyan csapás éri majd, amely az egész építmény összedőléséhez vezethet.

    Az Index harmadik legfontosabb értékének az elmúlt években felgyülemlett döbbenetes értékű archívumot tartom. Semmiképpen sem veszhet el. márpedig ha az Index bedől, valószínűleg attól is elköszönhetünk.

  • Ti vagytok a leghíresebb és talán utolsó bástyája a szabad Magyar sajtónak, ami független próbál maradni! Kérlek tartsatok ki és maradjatok ilyenek! Hogy miért hiányozna? Mert már csak titeket olvaslak, nézlek. Szeretnék tájékozódni a nagyvilág és kis országunk híreiről, de máshonnan nem megy. Köszönöm, amit eddig tettetek, és minden bele, szurkolok nektek!

  • Az Index az utolsó Nagy Közös Élmény a magyar online sajtóban. Mint egy könyv, amit mindenki elolvasott, egy film, amit mindenki látott. Világnézeti, politikai törésvonalakon, társadalmi és kulturális különbségeken átívelő gesztussal nyitja meg egy ország minden reggel. Ha nem - vagy nem így - létezik majd, ez az élmény is eltűnik, és lassan elfelejtjük, hogy ilyen is van. Nem lenne jó.

    Szabó Benedek (Galaxisok)

  • Ha eltűnnétek az életemből, az nagyon fájna és veletek együtt valami fontos is távozna: a hit, hogy lehet még objektíven, hitelesen, érdekesen, és főként őszintén újságot írni. Holnap is akarok tanulni valamit, szóval kérlek. Csak így tovább!

  • Az Index megszűnése számomra azt jelentené, hogy eljutottunk arra a pontra, amikor nem látom értelmét ebben az országban maradni. Nem azért, mert nem lehet élni egy híroldal, egy online médiafelület nélkül. Lehet. Minden és mindenki pótolható. De ha megannyi küzdelem ellenére mégis beveszik a Várat, ami legfőbb jelképe a már alig létező független és szabad sajtónak Magyarországon, egyszerűen elveszítem a hitem abban, hogy belátható időn belül lehet még jobb, hogy lesz még jobb.

    Ha praktikus oldalról közelítem a kérdést: mit nyitok ki reggel elsőként a telefonomon, hogy megnézzem, mi történt, amíg aludtam? Melyik oldalt nyitom meg, ha napközben rápillantanék az aktuális hírekre a nagyvilágban? OK, nagyvilágból híreket találok máshol is, ahhoz nem kell magyar nyelvű online média. De egyszerűen nem akarom, hogy így legyen, úgyhogy kérlek titeket, tartsatok ki magatokért és tartsatok ki mindannyiunkért, akik veletek vagyunk! Köszönöm!

  • Szeretem: itt vannak fenn a legkorábban a hírek, lehozza azt is amit más, nem kiszámíthatóan egyoldalú

    Nem szeretem: kár ennyire fröcsögni a kormányra (nem is olyan rosszak, bármi más sokkal rosszabb lenne), kár ennyire utálni az autósokat (bár én is kerékpáros vagyok), kár letiltani a reklám-blokkolós keresőt (inkább nem olvasom el a cikket), kár meghamisítani egy hírt (később úgyis kiderül)

    PS: felesleges kunyerálni, ha bőven van lóvé.

  • Önök az objektív, hiteles médiának tartják magukat. Az igazság bajnokai. Nekem más a véleményem. Sajnos, sok esetben (nem mindig, de többségében) nem objektív, hazug, az embereket szándékosan manipuláló cikkeket jelentettek meg.

    Kinek az érdekében? - tehetjük fel a kérdést. Gondolom a kérdésre a választ saját maguknak meg tudják adni.

    Ez egy ember véleménye az országból és sokan élünk ebben a hazában. Én csak a saját nevemben mondom ezt. De ez a véleményem. Lehet mondani, hogy az enyém az csak egy, s a többség Önökkel van. Lehet, de remélem, hogy nem.

  • Negyvenéves múltam. Tizenhárom alkalommal tanultam vagy éltem külföldön hosszabb-rövidebb ideig, összesen kilenc országban. Előfordultam a világ olyan, kevésbé vidám helyein is, mint Kelet-Ukrajna, Transznyisztria, és néhány más válságövezet. De mindenhol, ahol lehetett internetet csiholni – lappföldi autós pihenőktől kezdve hosszú orosz vonatutakon át iráni kávézókig – az Indexet éppolyan fontos volt megnézni, mint a személyes emailjeimet.

    Leginkább azért, mert mehet az ember bármilyen messze, de amíg Magyarországot tekinti a hazájának, addig mindig fontos lesz a válasz a „Mi van otthon?” kérdésre. És erre a kérdésre nekem az Index volt és van a rövid válasz. Ha épp alig volt net, akkor csak a címoldal, képek nélkül, lassan betöltve... de akkor is.

    Persze, nem tökéletes az Index sem. De nincs belőle másik. És ha az történne vele, mint sok más, egykori híroldallal, az már nem az az Index volna, amit annyira fontos megnézni minden reggel.

    Hiányozna, ha nem lenne, na.

    Amiből az is következik, hogy kész vagyok tenni érte, hogy legyen.

    Rácz András, külpolitikai elemző, egyetemi docens

  • Egy olyan szerkesztőség, aki létrehoz egy korrupciófigyelő műszert, és önmaga jelzi, ha nem tudja többé függetlenül ellátni újságírói feladatait, önmagában érték, és a hiteles tájékoztatás záloga. Bízzunk benne, hogy ha az Indexet ne adj isten bedarálják is, másutt folytatni tudják pótolhatatlan munkájukat.

    Závada Péter író és költő, az Akkezdet Phiai egykori rappere

    Jambus és spondeus hip-hop ritmusra
  • Home-office munkavégzésem 4 órában zajlik. Mivel a munka nem igényel folyamatos koncentrációt, nyitva van előttem az Index. Rövid idő alatt is olyan hiteles, friss, pontos, tárgyilagos híreket olvasok, amelyek az információéhségemet teljes körben lefedik. Szeretem, ahogy megszerkesztik (nem tudom mi a helyes kifejezés szakmailag ): a cikkek nagybetűs címeit, a találó címválasztásokat (biztos, hogy nem kattintásvadászat miatt kell megnyitnom és mögötte egy baromságot találok), szeretem a rovatok menüjét (népszerű, fontos stb...). Ha egy téma különösen érdekel, szívesen olvasok róla hosszú lélegzetű cikket is. Ilyet is találok : pl. A COVID okozta olajár zuhanás kapcsán nagyon érdekes, érthető - nem szakzsargonokkal megírt - cikk írójának külön is megköszöntem a tájékoztatást. A napi híreken túl a Dívány rovat irodalmi témájú cikkei nagy kedvenceim. Szeretem az Indexet úgy, ahogy van - nem kell másik, nem kell máshogyan.

  • Szeretem, h nem hallgatnàtok el az igazsàgot...

    Le a kalappal, Dull Szabolcs úr, hisz Magyarorszàgon ritkàn àllnak ki az emberek az igazsàgèrt akkor, ha tudjàk, h hàtràny szàrmazik belőle.... Bàr akkor minden független újsàgírónak lehetne kalapot emelni.... nem csak az Indexben.

    köszönöm, mèg így h szemèlyesen nem is ismerek senkit nàlatok, igen is azt mondanàm h hiànyoznàtok... maradjatok meg, mert sokoldalú cikkek születnek nàlatok, ès nem szàraz a stílusotok....bàr úgy gondolom ha az index nem lenne màr az amiért megszerettük annyian magyarorszàgon vagy külföldön, akkor lesz egy màsik amit újra alapítanàtok.... bàr nem èrtek hozzà, bizosan nem lesz egyszerű. ezt ti jobban tudjàtok..... Vagy azt mondjàtok na akkor kicsit stresszmentesebben ès gondtalanabbul is lehet èlni, ès màst csinàltok (na jó ez vicc volt :)). aki szereti a munkàjàt...

  • Már minden normális, független lapot kivégeztek. Az Indexet nem hagyjuk...

  • 2017 óta vagyok rendszeres olvasótok. Nem telik el nap anélkül, hogy hatezerszer végig ne pörgetném az oldalt. Ez már egyfajta megszokás. Insta, Face, Index. Nincs másik híroldal, amit szívesen olvasok, mert untatnak. Itt, ha megunom a híreket, jót derülhetek némely "Mindeközben" vagy "Ma is tanultam valamit!" poszton, a hírek sem olyan szárazak, még a politikai és gazdasági cikkeket is szívesen, érdeklődve olvasom, szóval plíz, ne szűnjetek meg, mert egy informálatlan idióta lesz belőlem, akinek fingja se lesz a világ dolgairól, mert hogy én lusta leszek az uncsi és sivatagszáraz híreket olvasni, az is biztos. Még az egyetemi szociális ösztöndíjamból is utaltam nektek, amit sörre kellett volna költenem, ekkora áldozatot kevés dologért vagyok hajlandó hozni.

  • Olyan jó, hogy nem a Fidesz által jóváhagyott gondolatokat adjátok át! Szeretem a szóvicceket, emojiket a címekben! Örülnék, ha függetlennek maradnátok, és a szabad sajtót képviselnétek továbbra is.

  • Nekem az Index egy profi portál, mert hiteles, változatos, friss, de elemző is. Társadalmi ügyek mellett jó a kultúra, utazás, szabadidő, család stb. témák feldolgozásai is. Van nemzetközi kitekintés, humor, karikatúra. Az Index elkaszálása a Népszabadság kinyírásához hasonló jelentőségű rombolás lenne, sőt mivel már nincs Népszabi, még nagyobb. Egy kisvárosi középiskolai tanár

  • Gyakorlatilag amióta van internet-hozzáférésem, azóta olvaslak titeket. Naprakész, pontos és az ország s világ problémáit nem elkendőző, hanem feltáró cikkeiteket minden nap elolvasom. Wikipédia-szerkesztőként különösen fontos számomra az, hogy megbízható hírforrás az Index. Számtalan alkalommal hivatkoztam már cikkeitekre a különböző szócikkek írása során. Az archív cikkeket is beleértve. Rajtatok kívül még a Metro hírújság volt hasonlóan jó. Nagyon sajnáltam, mikor megszűnt.

    Ti, ha lehet tartsatok ki és csináljátok ugyanilyen, vagy még jobb színvonalon mindazt, amit Újságírásnak nevezünk. Igen, a nagy betű nem véletlen.Köszönöm, hogy ilyen jó munkát végeztek mindannyian, a grafikustól kezdve, a fotóriporterig bezárólag. További erőt kívánok a kihívásokkal teli (különösen itthon) munkátokhoz.

  • Amikor kikerültem az egyetemről, nem igazán tudtam, mit kezdjek magammal – csak abban voltam biztos, hogy dolgozni márpedig mindenképp szar, ezért nagyjából mindegy is, miért kapom a havi fizetésemet, kiteljesedni csak a melón kívül lehet.

    Aztán eltelt pár év jobb-rosszabb munkahelyek közt csapódva, végül egy különösen viszontagságos vendéglátós periódus után úgy voltam vele: mit veszíthetek, rápróbálok az újságírásra, amiről évek óta hallgatom random emberektől, hogy biztos jól menne nekem. Pár hónappal később a főszerkesztőhelyettesek jófejségének és nyitottságának köszönhetően már az Indexben ültem gyakornokként, és szorgosan gyártottam a cikkeket.

    Máig emlékszem arra az érzésre, amikor kiment az első igazán saját vezető anyagom, és a mellettem ülő kolléga elkerekedett szemmel megkérdezte tőlem, látom-e mennyien olvassák éppen? Nem láttam, úgyhogy megmondta, meg azt is, hogy ez nagyon soknak számít. Pedig nem is bulvárhír volt, hanem egy beszámoló a berlini lakáspolitikáról. Ettől a ponttól kezdődően már biztosan tudtam, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen munkáért kapom meg a havi fizetésem: hogy lehet olyasmit csinálni, ami nekem és másoknak is érdekes, ami valóban számít. Ráadásul mindezt egy olyan munkahelyen, ahol egy rakás szórakoztató emberrel vagyok körülvéve, és ahol nagyon hamar barátokat is szereztem.

    Mostanában volt az ötödik évfordulója annak, hogy itt dolgozom, de ez még semmi ahhoz képest, hogy legalább 15 éve olvasom napi szinten az Indexet, már az első saját laptopomon böngésző-kezdőlapnak volt beállítva. Az elmúlt 15 évben nem változott, hogy olvasóként és most már munkatársként is fel tud bosszantani az Index, ezzel együtt úgy gondolom, hogy a hazai nyilvánosság megkerülhetetlen szereplői vagyunk, és ha bedarálnak minket, azzal Magyarország még eggyel fullasztóbb hellyé változik. Ahogy a most özönlő olvasói levelekből értesülök, ezzel nagyon sokan vannak hasonlóan. Akárhogy is alakul a jelenlegi helyzet, egy biztos: ami ebből a történetből igazán a miénk (a kritikus gondolkodás, a kíváncsiság, az igazságkeresésre való hajlam), azt nem lehet elvenni sem tőlünk, sem az olvasóinktól.

  • Az Indexet lehet szeretni vagy nem. Kiemelni belőle valamit?? Nem tudnék, mert így egységes. Vannak fontos részek, vannak "kis hírek a nagyvilágból", van benne minden. Sajnos nem meglepő, hogy el akarják hallgattatni az Indexet. Ha máshogy nem megy, majd születik egy "lex Index". Vagy valamit keresnek, valamit, amiért büntethetőek lesztek. és addig ilyenért soha, de majd ti először olyan összeget fogtok kifizetni, hogy térdre kényszerültök. Sajnos ez a politika ma az a politika, amitől jogosan tart mindenki, mert a sajtószabadság ebben az érában... Nos tudjuk.

    Nem tudom kinek a védolma alatt van az Index neve logója weboldala, de még most gyorsan időben szerezzétek meg. Ha ez a jó csapat egyben feláll akkor pár számítógép és minden mehet a régibe. Talán, vagy kis változtatással. És ha már a vezér távozik, akkor arra csak egyet lehet mondani: "kezdődik". És ez nem jelent jót. Szurkolok nektek/értetek a sajtó szabadságért a politikától független újságírásért és tartalomért.

  • Amióta van Index, azóta olvasom Önöket, nap mint nap. (És jó ideig az Origoval is tettem ezt, azonban - a körülmények markáns változása miatt - ma már képtelen vagyok rá...) Egy-egy újságot én sohasem azért vettem a kezembe - vagy mint esetünkben - nyitottam meg az on-line felületen, mert az az én elvárásaimnak mindenben megfelelő cikkekkel szolgálta ki az olvasói prekoncepcióimat. Sokkal fontosabbnak gondoltam és gondolom ma is, hogy egy-egy sajtótermék beltartalma igényesen, átgondoltan, okosan kerüljön "tálalásra" úgy, hogy az abban megjelenő témákat minél korrektebben, az érintettek minél szélesebb körét megszólítva mutassák be részemre.

    Nos, Önök ilyen újságot adnak a kezembe minden egyes pillanatban. Ennek okán vagyok, lettem az Önök állhatatos olvasója.

    Örömmel tölt el, hogy családommal, barátaimmal, kollégáimmal rendre megosztjuk az Önök cikkeit, hogy sokszor beszéljünk át, vagy nyitunk vitát egy-egy anyagukkal összefüggő témában, illetve az Önök által tett megállapításaikkal kapcsolatban. Ezek fontos, értékes mozzanatok. Olyan percek, órák, amelyek a jelenlegi szinten és formában megjelenő újságjuk nélkül erodálódnának, megváltoznának.

    Így azt gondolom mindegy, hogy tetszik-e, vagy sem az adott tartalom az Indexen, a lényeg, hogy azok aktív részeivé válnak a mindennapjainknak. Személy szerint őszintén remélem, hogy az a magas igényességű, korrekt, makacs és sokszor kérlelhetetlen újságírás, ami jellemzi az Indexet, nem forog veszélyben.

  • Sziasztok, elöször is elnezest a tegezö formaert, masodszor pedig a hianyos karakterkeszletert, de Nemetorszagban elö, NER-böl kiiratkozott szakadarkent minden beallitasom nemet, de ezen talan tul tudunk lendülni ;) Nem vagyok kommentelös tipus, a facebook fiokomon is mar berozsdalt a zar, oly ritkan hasznalom, de most valamiert megis irok. Ez engem lep meg legjobban, föleg, hogy dolgoznom kene meg, de amikor vasarnap este elolvastam az "Index is in danger" cikket, elsapadtam es mintha a vilag omlott volna össze, olyan merhetetlen fajdalom futott at a tagjaimon.

    Pedig ez meg csak egy veszjelzes volt, de amikor mar ilyesmi törtenik a mai Magyarorszagon, az ritkan tud derüs fordulatot venni es aggodom az Indexert, Ertetek, a szaabd magyar sajtoert es kicsit magamert is, mert amikor 6 eve elhagytam az orszagot, nagyon feldult voltam az aktualpolitikai törtenesek miatt es persze a megelhetes kilatastalansaga okan is, ugyhogy kizartam annak lehetöseget, hogy valaha is meg abban az orszagban eljek, de mara mar sok minden maskent van az eletemben es igeny lenne a visszateresre, de megfogadtam, hogy addig nem, amig az aktualis rezsim regnal.

    Es most megint azt erzem, hogy elvhü ember leven, nem fogok visszeterni oda soha. Nekem ti vagytok kapocs, lassan az egyetlen. veletek kelek es fekszem, ti vagytok az ebedidöm asztaltarsasaga, a feltöltödes, a legjobb olvasmany. Sokszor olvasok szörnyü hireket, amiken ujra, meg ujra csak felhergelem magam, mintha legalabbis elveznem, hogy idegesitem magam, de inkabb azt elvezem, ahogy ez talalva van.

    Nagyon szeretem a targyilagossagotokat, közvetlenseggel füszerezve. A cikkekben megbujo szarkazmust, az apro ki(be)szolasokat, amik megadjak a sajatos pikanteriajat az irasaitoknak. Szeretem a designt (bocsanat, de keptelen vagyok fonetikusan leirni) az online felület atlathatosagat, elrendezeset, a sok szines es erdekes rovatot, mindent. Es, ha ezt most elveszik tölem, töletek, az igenyes magyar hirfogyasztoktol, akkor elvesz a remeny, hogy nem süllyed az orszag Eszak-Korea szintjere. Tartsatok ki a vegsökig, mert ez az ügy tulmutat önmagan! Szomorusaggal vegyes szorongast erzek, de igerem, ha tenni kell, ha menni kell, en megyek, leszek es teszek, mert töltö nelkül mit sem er a telefon.

  • Külföldön élő magyarként számomra az Index a hazámmal való kapcsolattartást jelenti. Annyiszor megpróbáltam már bebeszélni magamnak, hogy ami otthon történik, ahhoz nekem nincs közöm, engem nem érint és még csak nem is az én adóforintjaimból történik. De magyar vagyok, magyarként élek itt, Prágában és tudni szeretném, mi történik a szülőföldemen. Ehhez pedig két forrásom van: Anyu, akit minden hétfőn felhívok és az Index, aminek oldalára már annyira ösztönösen felmegyek, hogy egy unatkozó telefonos konferencián veszem észre, hogy megint a Mindeközben rovatot szemlézem. :)

    Talán nem is tudjátok, mikor elégedetten hátradőltök egy-egy cikk megírása után, de nekünk, olvasóknak nem csak egy Index-szerkesztőség vagytok, hanem remekül és élvezetesen író egyének csoportja. Én legalábbis mindig elolvasom, hogy az adott cikk épp kinek a tollából származik.

    Nagyon szeretem, hogy Fábián Tamás ezredszerre is lelkesen megy és kérdez politikusainktól, holott több, mint valószínű, hogy megint ignorálják. Örömmel olvastam Tenczer Gábor Lánchídról szóló Szájbarágóját, mert röviden összefoglalta több hét és több tucat hír eseményeit. És igen, én is meg tudom erősíteni az Index olvasói között terjedő mondást: Ha egy filmet a Sixx lehúz a kritikáiban azt mindenképp megéri megnézni, mert biztos jó. :)

    Szóval, ne hagyjátok magatokat, mert számomra, számunkra nem csak egy Szerkesztőség vagytok, hanem kedves ismerősök, akikkel nap, mint nap találkozunk.

  • Meg ne szűnjetek már!!!!!!!!!!!! Lassan nincs egy olvasható és hihető oldal, amin lehet friss hírekhez jutni. A többiről, a vicces, kajás, stb... dolgokról most nem is említek. Reggeli mellé, déli sziesztába és esti szórakozásként olvasom az oldalt. Én egy hozzátok képest már öreglány vagyok, nem panaszkodom , de inkább kiszorítom a net díját, minthogy papír alapú újságot vegyek. Még jobban is járok, illetve meg sem tudnám venni azokat amik érdekelnek. Így pedig általatok hozzájutok bőséges információhoz. Nem érzem magam beszűkült, hülye , tájékozatlan öreg ,3,14-csának, amit mostanában hamar megkap az ember lánya a fiatalabbaktól. Nektek köszönhetem, hogy frissen tartom magam agyilag. Írjatok még sokáig , sokat, jókat, érdekeseket. Remélem a belső problémák elsimulnak és megmaradtok. Kell az index , kell, kell, kell!

  • Ritkán olvasok politikai vagy gazdasági híreket, de akkor az Indexen. Ritkán bosszankodom koncertkritikákon, vagy lemezkritikákon, de akkor Stenken. Hiányozna az a jó kis bosszankodás. Ha mindenhol csak azt olvashatnám, hogy minden rendben, túl nagy kontrasztba kerülne a világ önmagával. Ezért azt gondolom, szükségünk van az Indexre és minden független hírportálra.

    Konsiczky Dávid, zenész (Csaknekedkislány)

  • Drága Index, kedves Szerkesztőség!

    Az alábbi Bibliai idézettel kívánok reflektálni a napok óta tartó kálváriátokra, Máté 7:1-5:

    „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! – mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát."

    Számotokra közeleg az ítélet napja.

  • Attól rettegek, hogy ha az Indexet is einstandolják, akkor csak külföldi forrásból tudok majd objektíven tájékozódni arról, hogy mi történik a saját hazámban.

Rovatok