Index Vakbarát Hírportál

új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Igazi sztár lett az interneten két Cavalier King Charles spániel, amelyek több mint húsz európai országon szimatolhattak végig az elmúlt néhány évben. Cocót és Jonót gazdájuk, a 33 éves Nikki O Carroll és annak 37 éves párja, Robbie Memery sosem hagyják otthon, sőt: az életüket sem tudják elképzelni kedvenceik nélkül, ezért azok már a lappföldi Mikuláshoz is kiutazhattak, valamint a párizsi Eiffel-toronynál is sétálhattak. Az ebek 2019 decemberében kerültek O Carrolhoz, aki Luxemburgba, Andorrába és Liechtensteinbe is magával vitte az ebeket, amelyeknek kutya jó dolguk lehet.

  • Chris Thomson egy nemes cselekedet érdekében otthagyta egy techcégnél betöltött technológiai állását, hogy több maraton lefutásával gyűjtsön pénzt jótékonyságra. A 34 éves skót férfi egy londoni technológiai értékesítési csapat tagja volt, és magasan jegyzett vállalati munkát végzett – amíg egy veszteség miatt át nem értékelte az életét.

    Rájött, hogy az idejét olyan tevékenységekkel kell töltenie, amelyek iránt szenvedélyesen érdeklődik, ezért a kalandvágyó férfi kitalált egy tervet, hogy egyszerre gyűjtsön pénzt és megmérettesse magát. Mivel korábban már több maratont lefutott, úgy döntött, hogy létrehozza saját ultramaraton kihívását: 32 nap alatt 32 mérföldet fut Skócia 32 településén, miközben megpróbál 100 ezer fontot gyűjteni hét, a szívéhez közel álló jótékonysági szervezet számára.

  • Így költöztette át a rozsdafarkúakat az építkezés során.

    „A férfi, akinek a hajában madarak élnek” – ezt a címet lehetne adni annak a fotónak, amelyet Varga Viktor osztott meg az Instagram-oldalán. Az énekes arról számolt be követőinek, hogy hosszú raszta tincseiből fészket formált néhány rozsdafarkú fióka számára, amelyeket átköltöztetett Duna-parti házának építkezése miatt.

    Úgy történt, hogy az építkezésem során most már kénytelen voltam a házból kiköltöztetni a madarakat a falazás miatt az udvarra egy másik zárt oszlopra téve a “kiscsibéket” fészkestül, de közben ezt nem bírtam ki! Irtó aranyosak. Sok éve sok madárka felnevelődik a varázslatos házamban... 

    – jegyezte meg a Csillag születik felfedezettje, aki egyúttal az állatvédőknek is üzent.

    A bigott állatvédőknek pedig üzenem, senki nem sérült meg a fénykép során, valamint, igen az anyjuk tovább eteti őket azóta is, ha nem hiszed, nézd végig a videót, a második részben már a költözés után, éppen gilisztával eteti a csecsemőket, so keep your shitty comments pls! Danke.

  • Gyakran váltogatják autóikat. BMW-jüket ezúttal Mercedesre cserélték.

    Újabb autót választott Varga Márk, azaz G.w.M és felesége, Kulcsár Edina. Nemrégiben még úgy hírlett, hogy a rapper egy X6-os BMW-vel lepte meg várandós feleségét annak apropójából, hogy hamarosan második közös gyermekük, egy kisfiú, ám a jelek szerint az az autó eladósorba került. Egy sasszemű internetezőnek tűnt fel, hogy a házaspár árulni kezdte a luxusautót. A hirdetés szerint a jármű azonnal vihető, ha új bérlője kifizeti a 15,6 millió forint kezdőösszeget, majd később a havi 670 ezer forintot, melyben a biztosítás is benne van – írja a Ripost.

    Most egy Mercedes van fókuszban.

    Márk beszerzett még egy autót. A jelenlegi két autónkat, ami egy 7-es és egy X6-os BMW, azt sajnálja befogni a turnéra. Úgyhogy lett egy új autó, ami egyébként egy Mercedes, és oda, meg vissza van érte...

    – árulta el a realityjükben Kulcsár Edina, akinek szavait a lap idézte. Az is kiderült, hogy az új autónak a rapper fellépésein lesz szerepe, pontosabban azzal jár majd turnézni.

    Még csak ma vette át Márk az autót, de most Érdre visszük, hogy lerakjuk, ahol feltuningolják egy kicsit. Itt csinálták meg anno még az én Mercedesemet is. Ezzel az autóval is ilyen dolgok fognak történni: PlayStation lesz benne, meg világítani fog a teteje. Kívülről is kap egy kis ráncfelvarrást, úgyhogy brutális lesz

    – magyarázta az egykori szépségkirálynő, akinek férje az autó kapcsán úgy fogalmazott:

    Nekem mindig volt sofőrös kocsim, mert nem akarok a nagyon drága autókkal menni koncertekre. Ez is nagyon drága egyébként, de nem annyira, mint a többi. Ezzel járunk majd fellépni

    – tudatta G.w.M, aki akkor is vett egy autót nejének, amikor az a kis Amarával volt várandós. Választása akkor egy Porsche Macanra esett, melyet végül üzleti okokból eladtak a Ripost szerint.

  • Idén nyáron behúzza a kéziféket. 

    Ördög Nóra lassan már annyi lábon áll, hogy meg sem tudja számolni, ám azt ő maga is belátta, hogy néha nem árt visszavenni a tempóból. A műsorvezetőnő a tévéképernyő mellett a közösségi médiában majdhogynem minden platformon jelen van: tartalmai a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is elérhetőek, egyéb munkái mellett ott van a kisboltjuk is Balatonakarattyán. Arra, hogy kacsintgat-e a TikTok felé, az alábbi választ adta:

    „Ha őszinte akarok lenni, kicsit válságban vagyok most emiatt. Már az Instagramra is azt mondtam, hogy kihagyom: nem akarok már egy újabb platformot megismerni és belakni.

    Arra gondoltam, majd a generációmmal együtt öregszünk meg a Facebookon. Aztán persze rájöttem, hogy nem tudom kikerülni például az Instát. Most a TikTok világával kapcsolatban érzem, hogy én ezt nem fogom tudni befogni. Már most lélegzet-visszafojtva figyelem, hogy a gyerekem mit művel: Mici épp tegnap volt lovagolni, és lehajította a ló. De neki nem az volt a legfontosabb, hogy jól van-e, hanem hogy fel lett-e véve videóra.

    Estére vágott belőle nyolc fantasztikusan szerkesztett, különböző kisfilmet, hogy megmutathassa a barátainak... A tinik már így működnek. Ezzel én nem hiszem, hogy föl akarom venni a versenyt, de közben megvan bennem a vágy, hogy értsem ezt a világot” – fejtette ki a Nők Lapja interjújában a tévés, aki azt is elárulta, mit szólna ahhoz, ha fia, Vencel egyszer maga is nekivágna azÁzsia Expresszcímű utazós realitynek.

  • A műsorvezetőnő maga festette ki a hálószobát, amely természetesen „Balaton-szín” árnyalatot kapott.

    Először engedett betekintést Balatonra néző álomházába Orosz Barbara. A Mokka műsorvezetőnője az Instagram-oldalán mutatott néhány részletet a rezidenciából, melynek felújításán ő maga is gőzerővel dolgozik, hogy minél hamarabb beköltözhessen oda francia férjével, Florral. A diplomata férfivel egyébként távházasságban élnek, ám júliusban Magyarországon fog nyaralni.

    A tévés arról számolt be követőinek, hogy azt követően, hogy rossz híreket kapott, rossz kedvvel is érkezett meg Badacsonyba, ám minden megváltozott, amint ecsetet ragadott.

    „Úgy érzem, most bárkit kihívnék egy festő versenyre!!! Bár minden porcikám sajog, elönt a jóleső fáradtság, ahogy nézem a gyönyörű vihart, ami a mi szép haragos tavunkat fodrozza. Brutál tempót diktáltam. Mindig ezt csinálom, ha ki akarok szakadni. Pocsék hírek után rosszkedvűen érkeztem Badacsonyba 13:30-kor, majd rögtön belekezdtem a festésbe, a 10x5 méteres szobácskánkat szemeltem ki első feladatként. A festő csak mosolygott.. Próbálkozni lehet.. Meg se hallottam.. mert hát csináltam már..” – kezdte bejegyzésében Orosz Barbara, majd azzal folytatta, hogy minden szenvedélyét és dühét beletette a festésbe, melytől előbb nyugalom, majd diadalittasság árasztotta el.

    Nem ismerem az amatőr festők szintidejét, de a velem párhuzamosan gerendákat lekenő festőm is elámult, hogy 17:30-kor letettem az ecsetet és óriás mosollyal bejárásra invitáltam.. Végigment a szobán, árgus szemekkel vizslatott hibák után, de nem talált, így elismerően csak annyit mondott, őszintén nem érti hogy csináltam meg így ennyi idő alatt. Természetesen Balaton-szín árnyalatot kapott a szoba, a házunkban is sok helyen feltűnik ez a szépséges, nyugalmat és harmóniát árasztó szín. Akik nem értik miért kell a festők mellett melóznom, azoknak üzenem, hogy ennél jobban nem kerülhetünk közel az otthonodhoz, mint hogy részt veszünk az alakításában, átsimogathatjuk minden egyes négyzetcentiméterét.. Meg hát.. talán így elkészülünk..

    – jegyezte meg a tévés, aki követőinek csak ajánlani tudja, hogy maguk fessék ki otthonukat.

    Semmi ördöngösség nincs benne, viszont minden nap úgy fogunk ránézni a falakra.. hogy na iiiiigen, ez már döfi anyukám!

  • Nem örülhetett sokáig a sikerszériának, kitiltották az összes környékbéli kaszinóból a magát egyfajta prófétának tartó férfit, mivel nem gondolták fairnek, hogy valaki isten segítségével jut hozzá a pénzhez... 

    Mint azt mindannyian tudjuk, a szerencsejátékban nincsenek garanciák – mégis úgy tűnik, hogy amikor isten valakinek az oldalára áll, akkor tényleg csak az ég a határa annak, hogy mennyi pénzt tesz zsebre.

    Mindez ráadásul nem csak mese, vagy lázálom, zimbabwéi kaszinók sora ugyanis kitiltott egy magát csak „Prófétának” nevező férfit, miután híre ment annak, hogy azt állítja, amiatt nyert nagy összegeket, mert isten segíti őt. A hírek szerint Emmanuel Mutumwa a közelben lévő szinte minden szerencsejáték- barlangból megkapta a kitiltásáról szóló dokumentumot, mert a kaszinófőnökök attól tartanak, hogy mivel állítólag ő isten kiválasztott szerencsejátékosa, anyagilag jócskán kifosztja őket – írja a Ladbible

    A szerencsés ember, aki egyben vallási vezető is, azt állította, hogy 30 000 dollárt (11 millió forintot) sikerült nyernie, miután egy magasabb erőtől kapott segítséget. Nem sokáig örülhetett azonban a tiltás miatt a nyerő szériának, hiszen ezúttal láthatóan ráfázott arra, hogy az emberek elhiszik neki azt, amit állít... Bár a szertartásai is meglehetősen meggyőzőnek tűnnek a videók alapján. 

    Ennek ellenére ha elhisszük, ha nem, az biztos, a nyereményt jó célra fordította, hiszen az egyházába járó gyerekek oktatását, és helyi vállalkozások beindítását támogatta az összegből. 

  • Stílusváltáson esett át.

    Tóth Gabi az évek során már nem először döntött úgy, hogy megújul. Az énekesnő stílusváltásai során viselt már rövid fürtöket, de mostanság újra a hosszabb stílust preferálja. Bár nehéz időszakon van túl, úgy tűnik, válását követően megtalálta a boldogságot új párja, Papp Máté Bence oldalán. Újra kivirult, és bizakodva tekint a jövőbe.

    Most egy fekete-fehér fotósorozat kíséretében jelentette be közösségi oldalán, hogy új fejezetet készül nyitni az életében. Íme:

  • Előző hét vasárnap sor került a ValóVilág tizenkettedik évadának negyedik kiválasztására. Ahogy fogyatkoznak a játékosok, úgy egyre jobban érezhető, hogy ki kivel szövetkezik, és egyre jobban megmutatkoznak az ellentétek. Bár a kiválasztó tábla előtt minden villalakó megindokolta döntését, a szavazatok így is nagyon megoszlottak, majdnem mindenki kapott egy jelet. A villalakók végül a nézői voksok alapján beköltöző VV Rubent küldték párbajozni.

    Szerda este már Rubenen volt a sor, hogy megnevezze, kivel szeretné megmérettetni magát az RTL stúdiójában. A villasrác hosszasan ecsetelte, hogy Dorkára, Giadára, Dudura is gondolt, amikor azon járt az esze, kire kerüljön a kék kendő. Végül Puskás-Dallos Peti felszólította Rubent, hogy nevezze meg kihívottját, akinek döntése Dzsigerire esett.

  • Volt felesége szerint bánhatja, hogy eltaszította magától a családját.

    Mint arról az Indexen is írtunk, Kozso unokája, Mia nemrég rangos elismerésben részesült Cannes-ban, a nemzetközi mobiltelefonos filmfesztiválon egy ük- és dédszüleiről forgatott kisfilmmel. Édesanyja, a sikeres íróként tevékenykedő Amanda Ardens szerint ahogy lánya, úgy ő is szüleitől örökölte művészi tehetségét. A Storynak adott interjújából viszont kiderült, hogy az Ámokfutók frontembere már évek óta nem tartja a kapcsolatot velük.

    Kozso büszke lehetne Miára, még talán rám is, de évek óta nincs kapcsolat köztünk. Vártuk, hátha most, hogy hallotta, mert hallotta, hogy az unokája micsoda sikereket ért el, felhívja, megkeresi őt vagy akár engem, de nem

    – mondta a lapnak Amanda, hozzátéve: kezdetben nagyon rosszul érintette, hogy megszakadt a kapcsolata az apjával, de mára beletörődött.

    „Szokták tőlem kérdezni, nem fáj-e, hogy nincs apukám, a lányomnak nincs nagypapája? Eleinte igen, nagyon fájt, aztán lezártam ezt magamban. Elfogadtam, hogy ezen már nem lehet változtatni. Édesanyám eleinte biztatott, menjek apuhoz, hívjam őt telefonon, meg akarta hívni Mia születésnapjára is. Én mondtam, ne erőltesse, hagyjuk az egészet. Ha ő nem kíváncsi ránk, ha nem akar minket látni, tiszteletben kell tartanunk a döntését.”

    Kozso volt felesége, Kádár Mónika is elmondta véleményét a családi viszályról:

    A volt férjemről, Kozsóról csak annyit mondhatok: bánhatja, hogy eltaszította magától a lányunkat és az unokánkat. Mindegy, hogy alakult a mi kettőnk kapcsolata, egy gyereknek szüksége van az apjára, az unokának pedig a nagypapára. Ebben egészen biztos vagyok.

  • Molnár Anikó bőrét az utóbbi időszakban alaposan megviselte a sok fogyás, illetve a korral amúgy is természetes módon megereszkedik a nyak körüli rész. Az OnlyFans-modell ezt először a róla készült fotókon vette észre, és úgy döntött, szépészeti beavatkozással orvosolja a helyzetet. A Ripostnak mesélt arról, hogy múlt héten már át is esett az operáción, de még vár egy keveset, hogy megmutassa követőinek a végeredményt.

    „Az érzéstelenítő injekció beszúrása meglehetősen fájt, de az operáció egyáltalán nem, közben jól eldumálgattam a dokival. Utána viszont szörnyű napokat éltem át. Maga volt a pokol” – kezdte a lapnak Molnár.

    Két-három napig azt éreztem, mintha két oldalról perzselővel égették volna a bőrömet. Borzalmas volt, bármilyen gyógyszert vettem be, nemhogy megszüntette volna, még csak nem is csillapította egy picit sem a fájdalmamat. Első éjszaka egy percet sem aludtam, a másodikon óránként úgy tíz percet, a harmadikon talán nagyjából hat órát sikerült végre megpihennem, nagyon ki voltam addigra már merülve. Ráadásul beödémásodott az egész arcom.

    Hozzátette, ha bárki azt gondolná, hogy ez csupán egy apró beavatkozás, óriásit téved. De senkinek nem szeretné elvenni a kedvét, mert „a végeredmény viszont látványos lesz”. 

    Molnár szeretne önazonos maradni, ezért nem csinál titkot abból, hogy plasztikáztatott, ráadásul úgyis mindenkinek fel fog tűnni a változás. Egy ideje pedig amúgy is tervezte, hogy megcsináltatja a nyakát, de csak fél éve szánta el magát rá. Végül Budapesten feküdt kés alá, és – mint mondta – a fülénél végeztek egy metszést, onnan húzták fel a bőrt.

    Ahogy végeztünk, és belenéztem a tükörbe, mintha nem is magamat láttam volna. Elképesztően látványos a változás. Ugyan még gyógyulnia kell, és kedden voltam varratszedésen, de elégedett vagyok. A munkahelyemen, a szalonban azt mondták, hogy húsz évet fiatalodtam. Hamarosan, ha már az ödéma is lement, megmutatom, hogy sikerült a műtét.

  • A tengerek és óceánok temérdek ritka és veszélyes állatnak adnak otthont, a medúzától kezdve az embereket is gyakran veszélyeztető cápákig, mégis vannak olyan állatok, amelyeket soha nem láthatunk élőben, még az erre a célra kialakított akváriumokban sem.

    Bár lehet, hogy a nagy fehér cápa a világ egyik legveszélyesebb ragadozója, közülünk mégis csak nagyon kevesen láthatják – talán szerencsékre – a legendás halat a valóságban. Ennek azonban nem a méretük, és nem is a vérszomjasságuk az oka, emögött egy másik, jóval tragikusabb magyarázat áll...

    Ugyanis amikor a nagy fehér cápákat a múltban fogságban tartották,

    szinte mindig gyorsan elpusztultak, vagy olyan agresszívvé váltak, hogy kénytelenek voltak visszaengedni őket az óceánba. 

    Először 1955-ben állították ki az egyik ilyen behemótot az egykori Los Angeles-i Marineland of the Pacific területén. A szegény állat azonban egy napig sem maradt életben az akvárium falain belül...

    Azóta számos kísérlet történt a cápák ocenáriumokban való elhelyezésére, de egyik sem járt sikerrel: vagy visszaengedték őket a természetes élőhelyeikre, vagy ha fogságban maradtak, napokon belül elpusztultak – írja az Indy100.

    A kaliforniai Monterey Bay Aquarium tartja a nagy fehér cápák tartásának rekordját, mivel ez az egyetlen nyilvános akvárium a világon, amely 16 napnál tovább sikeresen csinálta ezt. 2004 és 2011 között hat nagy fehér cápát állítottak ki, összesen azonban csak 198 napig gondoztak ilyen állatokat.

    Ennek az állatok életének veszélyeztetése mellett az oka az volt, hogy az akvárium ráadásul hatalmas mérete miatt rendkívül komoly összegeket emészt fel, így végül letettek annak üzemeltetéséről.

  • Egy bulin, vagy összejövetelen mindenki szeretne a legjobban kinézni és a legjobb formáját nyújtani, így jó eséllyel már sokan hallhattak olyan esetről, amikor valaki amiatt nem ment el egy partira, mert nem volt megelégedve a megjelenésével. 

    Ebben a cipőben járt az amerikai televíziós nagyágyú Oprah Winfrey is, aki egy rosszul elsült fogyókúra miatt szedett végül magára annyi plusz kilót, amivel már úgy gondolta, túl kövér ahhoz, hogy megjelenjen egy hírességektől hemzsegő partin. 

    A Jamie Kern Lima podcast keddi epizódjában Winfrey őszintén beszélt a legnagyobb fogyókúrás tévedéséről, amikor 1988-ban 30 kilót fogyott egy különleges étrendnek köszönhetően, ám a módszer olyannyira rosszul sült el, hogy a végén többet mutatott a mérleg, mint a kúra kezdetekor. 

    Öt kemény hónapig nem ettem egy falatnyi ételt sem, csupán egy folyékony étrendkiegészítőt. Aztán a kúra után három nappal már 5 kilóval voltam nehezebb, egy héttel később pedig 10 kilóval

    – idézi a Page Six.

    Az év decemberében a tévés személyiség már annyira szégyellte gyors súlygyarapodását, hogy elkezdett kitérni az A-listás eseményekre való meghívások elől.

    Emlékszem, hogy a karácsony előtti héten Don Johnson – a „Miami Vice” Don Johnsonja – bulit rendezett, és meghívott engem és a műsorom néhány tagját, de én nem mentem el, mert azt hittem, túl kövér vagyok hozzá. 65 kilogramm voltam a kúra végén, de két hét leforgása alatt már hetven fölött voltam megint, és újra kezdődött a szégyen

    – mondta Winfrey. 

  • HIába ismeri ma már az egész ország a Dj munkásságát, koránt sem indult egyszerűen Lotfi Begi pályája. 

    Ahogyan a legtöbb sikeres ember, úgy napjaink egyik legelismertebb hazai lemezlovasa, Lotfi Begi is már meglehetősen fiatalon elhatározta, hogy mivel szeretne foglalkozni, ám ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a megvalósítás koránt sem volt egyszerű.

    Annak ellenére ugyanis, hogy szülei mindenben támogatták, a gimnáziumi éveket követően édesanya komoly ultimátumot adott neki: vagy elmegy egyetemre, és támogatják, vagy pedig a zenélést választja, akkor viszont nincs tovább maradása. 

    Konkrétan azt mondta anyám, hogy ha ezzel akarok foglalkozni, ott az ajtó. Gimi után nem vettek fel elsőre az egyetemre, ezért azt mondta, jó, akkor elmész előkészítőre és felvételizel jövőre, de ha zenével akarsz foglalkozni, DJ akarsz lenni, ott az ajtó. Szerintem csak blöffölt, de azt mondtam: hát jó, akkor az ajtót választom. Akkor volt jó pár év, amikor nem is beszéltünk egymással, ami tényleg trauma volt

    – mesélte a Szembe Sorel című YouTube-műsorban az előadó, aki azóta már szülei elismerését élvezheti, akik nagyon büszkék arra, amit fiuk elért. 

Rovatok