Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A színész bármire kész volt a szerepért.

    Zack Snyder a 2004-es Holtak hajnala remakejével sikeresen került fel Hollywood térképére, majd két évre rá Frank Miller képregényét alapul véve a mozivászonra álmodta a 300 című filmjét. A spártaiakat kigyúrt félisteneként ábrázoló alkotás főszerepére pedig már ideje korán kinézte magának Gerard Butlert a rendező. Leonidász király megformálásáért azonban komoly áldozatot kellett hoznia az akkor még feltörekvő skót színésznek.

    Erről Alan Horn, a Warner Bros. korábbi fejese mesélt egy interjúban, ahol azt is elárulta, hogy a Tróját és a Nagy Sándor, a hódítót követően nem sok kedve volt egy újabb kardozós-szandálos mozihoz. Snyder viszont meggyőzte, és rögtön jelezte is, hogy Butlert nézte ki a főszerepre, de a producernek nagyon nem tetszett az ötlet. Egy találkozót megejtve végül, sikerült kibékülnie a színésszel, amire így emlékszik vissza:

    Butler csinálta Az operaház fantomját nekünk. Azt mondtam [Snydernek], hogy »nem látom őt ebben a szerepben«. Számomra ő továbbra is a fantom volt. Aztán pár nappal később érkezett egy telefonhívás Gerard Butlertől. Azt kérdezte átugorhat-e hozzám, hogy találkozzunk.

    – magyarázta Horn, aki végül rábólintott arra, hogy Butler legyen a főszereplő, de egy felételhez kötötte.  

    Szóval átjött, és látszott, hogy a testi adottságai megvannak hozzá. Tudtam Az operaház fantomja idejéről, hogy dohányzik, és azt hiszem, akkor is éreztem rajta. Szóval azt mondtam neki: »Rendben, tiéd lehet a szerep egy feltétellel: Le kell állnod a dohányzással.« Erre ő: »Most komolyan mondod?« Mire én: »Igen. Add a szavad, és tiéd a szerep.« Ő pedig így válaszolt: »Megígérem.«

    (via IGN)

  • Egy brit házaspár úgy döntött, maguk mögött hagyják a szürke hétköznapokat, így eladták a házukat, hogy szabadon járhassák a világot gyermekükkel és németjuhász kutyájukkal. Bevallásuk szerint az utazó életmód anyagilag is sokkal kifizetődőbb, ezért egy ideig még biztosan nem foglak felhagyni vele.

    A 30 éves Nat Alstrom és egy évvel idősebb párja, Nico korábban is imádtak utazni, mielőtt Dániában telepedtek volna le, hogy megszülethessen kisfiuk, a most ötéves Nohr. Azonban mégsem voltak teljesen boldogok: két évnyi hónapról hónapra élés után úgy döntöttek, eladják az otthonukat, hogy távmunkára váltva utazhassanak egy kisbusszal.

    A család mostanra két évet töltött az úton, és közel 25 országba látogattak el, köztük Portugáliába, Görögországba és Törökországba. Nat azt mondja, hogy amikor jelzáloghitelt fizettek, gyakran nem is tudtak félretenni, most pedig havonta akár 1140 font is a zsebükbe marad.

Rovatok