Magyar sörkutatóknak sikerült előállítani a komlókáoszt
Négy palack vadonatúj, extrém főzetet sodort be a szél az Index szerkesztőség ablakán, és rögtön összeállt az amatőr kóstolóbizottság, hogy elmerüljön az ígért káoszban.
Nem tudom hogy jutott eszébe a két ismert gerilla sörfőzőnek, a Csak a jó sörből ismert Kővári Gergőnek és a Gólemes Hugyecz Tamásnak hatvanféle komlót belefőzni legújabb sörükbe, mindenesetre ezzel valószínűleg világcsúcsot állítottak fel. Mint írják, fogalmuk se volt, mi sül ki belőle, csak vigyorogva pakolták percenként a különböző komlókat a vörös sörrel teli üstbe. Ami nem robbant fel, hanem elkészült a palackozott komlókáosz: a Mr. 60 Hops.
Ha az üstben nem is robbant a komló, a garatban igen. "Most beütött!" - jelezte a pillanatot egy kolléga. De ne fussunk előre. A sör ravaszul kezd.
Mindenki egyetértett abban, hogy rendkívül illatos, gyümölcsös, sőt virágos tavaszi illat árad a pohárból. Az első korty fokozza az érzést, friss, ropogós, grapefruitosan kellemesen kesernyés. Uhhh, nagyon jó, általánosan elismerő a vélemény azoknál is, akik nem isszák annyira a kézműves sört. Másoknak egyenesen a korrektebb amerikai IPA-k ugranak be (pedig a sör vörös ale típusú). Minden kortyra más-más ízű, hangzik el.
Csakhogy a harmadik-negyedik kortynál robban a komlóbomba. Keserű, mint a gyógyszer. Harry Potter gumicukor. Elment minden íz, a keserű viszont maradt. Személy szerint a garatomban érzem, ahogy a ülnek benne konokul a komlók, mind a hatvanan, mint kis manók, és nem akarnak onnan távozni. Mondjuk edzett IPA-fogyasztó lévén annyira nem zavar a komló overdrive. Valahogy olyan érzés, mint egy komlóval széttuningolt Monster Truckkal röfögni a sör országútján.