Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk küldött képet arról, hogy tegnap este fél 11 körül a Párkány utcai lakásuk ajtaja előtt megjelent egy kígyó, a hüllő kimentése több órát vett igénybe.

  Mentem ki cigizni, közben elkezdtek csengetni a szomszédok, meg akarták kérdezni, hogy a miénk-e, mert "nagyon be akart menni az ajtón"

  Mesélte el nekünk olvasónk a történetet, hozzátéve, hogy ajtónyitás közben véletlen majdnem rálépett az állatra.

  Ezt követően telefonáltak az állatmentőknek, ők azonban azt mondták, kígyókkal nem foglalkoznak, azt javasolták, hogy inkább a 112-t hívják fel az állat kimentésével kapcsolatban. Miután felhívták a segélyvonalat, a rendőrségtől jöttek ki hozzájuk, azonban a rendőrök sem tudtak mit kezdeni a kígyóval. Végül körülbelül egy órányi telefonálgatás után az állatkert munkatársai jöttek ki, ők dobozba rakták és elszállították az állatot.

  A hüllő azóta az állatkertnél van, viszont a helyszínen nem tudták megmondani, pontosan milyen kígyó lehet. Ha valaki tudja az állat fajtáját, illetve azt, hogyan kerülhetett a XIII. kerületbe 12 lépcsőfok megmászása után, mindenképp írja meg nekünk, mi pedig megírjuk.

 • Csak a szerencsének köszönhető, hogy csak egy ember sérült meg Missouriban egy fesztiválon, miután elszabadult egy hőlégballon. A káoszról videó is készült, amit a BBC osztott meg. Ezen látható, ahogy az emberek igyekeznek menekülni az irányíthatatlan léggömb elől, ami több széket és fát is letarolt útközben. 

 • Ehhez tényleg nincs mit hozzátenni: 

  “A Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat intézménye az általa nyújtott szolgáltatásoknak – elsősorban az Idősek Klubjának – a lakossággal történő szélesebb körű megismertetése érdekében rendezvénysorozatot indított el. A következő rendezvény a Homokkerti és Józsai Gondozó Szolgálat Szabó Kálmán Utcai Idősek Klubja FÉRFILÁB-SZÉPSÉGVERSENY programja.”

 • A Tolnai Népújság és a Teol.hu gyereknap alkalmából közösen teljesíti öt gyerkőc kívánságát. Egyikük, Ács Attila paintballozni akart, de végül lebeszélték róla, mert a festékgolyók nagyot ütnek. Maradt az airsoftos akadálypálya, amin időre kellett végigmennie tizenhárom másik kisiskolással. Szerencsére már korán elkezdik a jövő TEK-eseinek kiképzését, mert a köröknek egyedi lezárása volt:

  A körök végén két lövéssel kellett kilőniük a képzeletbeli terroristát, amit szintén egy nagyméretű emberformájú céltábla személyesített meg

  – írta a Teol.hu.

  Az eseményen a gyerekek kipróbálhattak pisztolyokat, AK-47-est és mesterlövész puskát is, természetesen airsoft változatban.

Rovatok