Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy brit halásznak sikerült egy elképesztően ritka kék homárt begyűjtenie a Nagy Britanniában található Cornwall partjainál, számolt be róla a BBC. A kék rákféle annyira ritka, hogy a tengerbiológusok becslése szerint a fogás esélye nagyjából egy a kétmillióhoz. Chris Puckey a hétvégén fogta ki a kasmírkék homárt a Katytu nevű halászhajójával, amely annak hálójában bukkant fel a dél-cornwalli Polperro falunak partjainál.

    A Magyar Állatvédelem honlapja azt írja, a szokatlan színeződések a tudósok szerint rendellenes genetika következményei. Ezen különleges kék színt is genetikai mutáció okozza egyes példányoknál. Egy fehérjéből túl sok termelődik az állatban, amely egy piros karotinoid-molekulával egyesülve alkotja a crustacyanint, amely a kék elszíneződésért felelős. A homárok többsége egyébként sötétbarna színű, de előfordulnak más furcsa árnyalatok is, például narancssárga, vörös és sárga színűek.

    A megrendelő helyi étteremtulajdonos, Jacquie Spencer, és a halász végül közösen úgy döntött, megmentik a példányt attól, hogy a fazékba kerüljön. Helyette egy ismert óceanáriumba kötött ki a homár, ahol békésen élheti le az életét, és védve lesz a ragadozóktól.

  • Új hobbinak hódol az énekesnő.

    Tóth Andi a napokban Femcafe-nak adott interjút, melyben arról is beszélt, hogy mostanság újabb és újabb tevékenységek keltik fel az érdeklődését. A korábbi X-Faktor győztes például nemrég bejelentette, hogy egy teljesen új formátummal rukkolt elő rajongóinak: sütős-főzős témában indít videósorozatot a YouTube-csatornáján. Most azt is elmondta a lapnak, hogy manapság már teljesen más ember, mint akit annak idején megismerhettek a tévénézők.

    Az ember változik. Amikor 10 évvel ezelőtt becsöppentem Budapestre, megértettem, amikor azt mondták rólam, hogy biztosan sokat bulizom, mert akkoriban tényleg szerettem. Bementem a városba, ismerkedtem emberekkel, bulizgattunk, táncoltunk, tök jó volt. Ma már ez abszolút nem vonz

    – magyarázta az énekesnő, aki nemrégiben egy teljesen új hobbiba kezdett bele, ráadásul olyanba, amit néhány éve el sem tudott volna képzelni. Ez pedig nem más, mint a kertészkedés.

    „Az elmúlt három hónapban kinyitottam egy ajtót a növények felé. Világ életemben utáltam a növényeket, mert nem szólnak, hogy most mi kell: víz, napfény? (...) De most ültettem paradicsomot, meg epreim vannak otthon. Ma olyan büszke voltam rájuk, már három szép piros eprem volt.” – mesélte jókedvűen Tóth Andi.

  • Most már őszintén felvállalja döntését.

    Kelemen Anna a Ripostnak adott interjút, melyben többek között arról mesélt, hogy imádja megújítani a külsejét, sőt a drasztikus változások érdekében nem riad vissza attól sem, hogy rendszeresen kés alá feküdjön. Mint mondja, nagyon hat rá a külvilág olyan szempontból, hogy éppen milyen testképet tart esztétikusnak.

    Magamra gyakorlatilag egy bábként tekintek, amit szeretek megkreálni, időről időre megváltoztatni, mint egy művész. (...) Nem csoda, hogy a rendezvényeken is odajönnek hozzám mostanában, hogy: Anna, valóban te vagy az? Csak a hangomról ismertek meg. Nincs mit tenni, 3 havonta nyúlok a szikéhez

    – mondta a lapnak Kelemen, aki arról is őszintén beszélt, hogy eljutott arra pontra az életében, hogy örökre lemondott az anyaságról.

    „Nem látom magam babakocsit tolva, anyaként. Egy ideig erről nem meséltem ilyen nyíltan, ilyen őszintén, inkább igyekeztem elkerülni, tompítani a dolgot. Most már viszont kimondom, hogy nem látom magam ebben a szerepben. Egy gyerek pedig pontosan érzi, ha olyan közegben kell felnőnie, ahol nem várták őt igazán, és ahol az anya egyfajta áldozatként tekint magára, és néhány dolog miatt a gyereket hibáztatja, akár tudat alatt is. Én erre egyáltalán nem vágyom” – jelentette ki.

  • Novák Henriett Amerikában él kislányával és párjával.

    Novák Henriett a minap Instagram-oldalán jelentette be, hogy a 2022-ben született kislányának apja megkérte a kezét. A Jóban Rosszban egykori színésznője a népszerű teleregényben Lindát alakította több éven keresztül, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol megismerte jelenlegi párját. Legjobb barátnője, Vajna Tímea az elsők között gratulált neki az örömhírhez.

    Milliószor is igen!!! Szeretlek téged az egész lényemmel

    – írja Novák angolul az Instagramján a közös képük mellé.

Rovatok