Meg vagyunk mentve! Itt a csöppenésmentes borosüveg!
Vörösborfolt az abroszon? A múlté! A massachusetts-i Brandeis University egyik kutatója, Daniel Perlman kifejlesztette a csöppenésmentes borosüveget. Egész pontosan megoldást talált arra a problémára, amivel a legtöbb borivó szembesült már élete folyamán: a kiöntés után az üveg nyakán visszacsorgó, lecsöppenő bor gordiuszi csomójára.
Az éttermi pincérek, borkínálók általában a palack nyaka köré tekert kendővel, vagy spéci kiöntődugóval kerülik el, hogy nem kívánt helyre jusson a bor, de mostantól (illetve onnantól, hogy a palackgyártók átveszik az újítást) ennek vége. Az egyszerű, de annál nagyszerűbb megoldás segít majd a precíz szervírozásban, és mindehhez csak annyi kell, hogy a palack szájánál körbe egy kb. két milliméter mély vájatot alakítsanak ki. Ennyi az egész, nézzék csak:
(Via: The Verge)