Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nyilvánvalóan a totális seggfejség és az állatkínzás nem túl dicső határvidékén helyezkedik el, ha valaki puszta trollkodásból besétál egy McDonald's-ba, majd ott szabadon ereszt egy patkányt.

  Ezt tette egy ismeretlen férfi a (talán) gyerekével a minap New Jersey-ben, és persze az egészet videóra is vette. A tettének teljes értelmetlensége mellett is nehéz ugyanakkor megérteni azt a hihetetlen pánikot, amivel a gyorsétterem közönsége él át szinte halálközeli élményeket az amúgy teljes ártalmatlan és riadt állat hatására.

  A McDonalds mindenesetre a rendőrséggel együtt keresi a videó készítőjét, mindent fertőtlenítettek és kitisztítottak, valamint elárulták azt is, hogy szegény patkány idővel a bejárati ajtón, angolosan távozott. (Via NJ.com)

 • A Madame Tussaud-ról elnevezett viaszmúzeum egy olyan dolog, amire egyszerűen nem hat az idő: pontosan ugyanolyan népszerű most is, mint ötven éve, és lenne rá egy fogadásom, hogy további ötven év múlva is ugyanez lesz a helyzet. Úgy tűnik, az, hogy egy sztárt amennyire csak lehetséges, élethűen lemásolnak viaszból, az pontosan ugyanannyira érdekes bármilyen kor és bármilyen műfaj rajongói számára.

  Ennél már csak egy őrületesebb dolog van a világon: amikor a lemásolt sztár odaáll a másolata mellé. Egyszerűen H.I.P.E.R.F.U.N.K.Y.! Ez történt most a budapesti Sziget fesztivál legnépszerűbb 2018-as fellépőjével, Dua Lipával is: a londoni múzeumban bemutatták a Dua Lipa viaszfigurát a hús-vér Dua Lipa társaságában, már lájkolták is - e pillanatban - egymillió-kétszázhatvankilencezer-ötszázhatvanketten.

  K.R.É.Z.I.!!!

  Amelyiken van ruha, az az igazi. Asszem. 

 • Eredetileg úgy szólt a hír, hogy Larry Sangert, a Wikipedia társalapítóját globálisan kizárták az oldalról, és nem tudott wikiket szerkeszteni. Mivel erről nem valami privát csatornán, hanem a Twitteren tett fel kérdést a Wikipediának, ezt egyből felkapta az amerikai sajtó, hosszú cikkeket gyártottak belőle, mígnem a végén kiderült:

  Sanger saját magát zárta ki

  Rossz felhasználónevet és jelszót adott meg, egy tíz éve inaktív fiókjával próbált belépni. Az egész egy szóközön múlott, LarrySanger névvel próbált bejutni az oldalra, holott már Larry Sanger a felhasználóneve.

  Azt hiszem ezt nevezhetjük alaposan dokumentált semminek.

 • Van ugyanis pár képünk a Testépítők Nemzetközi Szövetsége profi bajnokságának katmandui nemzetközi selejtezőjéről. Íme:

Rovatok