Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Severe Weather időjárási Facebook-oldalon posztolták éjszaka ezt a repülőről készített fotót. Észak-Olaszországban, Torino fölött készült, és jól illusztrálja, hogy a leszakadt az ég vagy a felhőszakadás szavaink mennyire kifejezik a valóságot.

    A kép alatti hozzászólások egyébként segítenek bővíteni az angol szókincsünket, megtudhatjuk, hogy a köznyelvi angolban rainstormnak nevezett felhőszakadásra Új-Zélandon például a weather bomb kifejezést használják.

  • Már ha értelmesnek tartja az ember a Guinness-rekordokat, ami nekem például minden egyes ilyen alkalommal egyre nehezebben megy, de mindenesetre álljon itt, hogy

    most már 14,77 másodperccel David Rush tartja a kétszáz lufi lehető leggyorsabb kipukkasztásának rekordját.

    Rush ezzel majdnem húsz másodpercet vert az előző rekorderre, de nem most örülhetett először, már több mint száz Guinness-rekordot tart, melyek mindegyikével a STEM, vagyis a tech-tudományos, mérnöki és matematikus tudáságakat magába foglaló oktatást igyekszik népszerűsíteni.

    Az mondjuk számomra nem egyértelmű, hogy ez a konkrét rekord például hogyan járul hozzá ehhez, de hát végső soron kit érdekel, mikor úgy fut azzal a szöggel, mint a mostanában elég hányattatott sorsú kék sündisznó, Sonic béna alteregója:

Rovatok